Copy
Jaargang 13 nummer 9

Woord van welkom

In deze nieuwsbrief hebben we speciale aandacht voor enkele mooie karate gerelateerde activiteiten! Nu er steeds meer mogelijk is, kijken we graag vooruit naar een mooi karateseizoen. Denk bijvoorbeeld aan de Vanencompetitie, Open Nederlandse Jeugd Kampioenschappen, coach cursussen en danexamens. Ook blikken we terug op een fantastisch EJK in Tampere met maar liefst drie medailles!

Daarnaast presenteert de KBN met hoofdsponsor Hayashi Nederland dé webshop voor karate materialen! KBN-leden en verenigingen profiteren van mooie kortingen op alle producten uit de webshop. 
 
Nog geen lid van de KBN? Vanaf 1 juli heeft de KBN een mooie lidmaatschapsactie voor nieuwe leden en herinschrijvers! Zij krijgen 50% korting op te contributie van 2021. 

Heb je karate-gerelateerd nieuws dat een plekje in deze nieuwsbrief verdient? Dan horen wij dat graag! Stuur ons een mail via info@kbn.nl, dan nemen wij spoedig contact op.

Volg ook onze Social Media kanalen Facebook en Instagram om direct op de hoogte te worden gehouden van al het karate-gerelateerde nieuws. 

Veel leesplezier!

Facebook
Instagram
Twitter
Website
YouTube

Van de bestuurstafel

Beste leden en karateliefhebbers,

Hopelijk is iedereen uitgerust teruggekomen van zijn of haar vakantieadres en weer met veel energie begonnen met het geven of volgen van de Karatelessen. We hebben met trotse en gemengde gevoelens gekeken naar de Olympisch Spelen in Tokio, waar Nederland als klein landje zich op plaats 7 van de wereld wist te positioneren. Dat is goede reclame voor ons land en voor onze sport. 

Anderzijds was het Karate veel te weinig in beeld en wat we wel konden zien waren niet allemaal de beste wedstrijden van onze mooie sport. Alleen we stonden er wel en we hebben nu ook Olympische kampioenen in het Karate. En met een wereldwijde aansluiting van 198 landen en ruim 10 miljoen karateka’s kan je zeggen dat we een mondiale sport zijn.

Uiteraard hoor je mij niet zeggen dat er geen ruimte is voor verbetering. Maar dat kan je alleen bereiken als je daarin ruimte geeft aan de diverse karate stijlen en samenwerkt met elkaar om die verbeteringen ook op te pakken. Net zoals we voor ogen hebben voor onze Karate-do Bond. 

Want karate is veel meer dan alleen een vechtsport. 

Met sportieve groet, 

Eddy Marques
KBN Voorzitter

Corona nieuws

Update maatregelen coronavirus

Op 14 september gaf het kabinet weer een persconferentie over de coronamaatregelen. Hier werd aangekondigd dat vanaf 25 september Nederland verder open gaat en de 1,5 meter maatregel komt te vervallen.
Het coronatoegangsbewijs wordt ingezet op diverse locaties. Voor het sporten en de amateursport wedstrijden is geen toegangsbewijs verplicht.

>> Lees meer

Veelgestelde vragen

De maatregelen die het kabinet heeft ingesteld om de verspreiding van het coronavirus te beperken zorgen soms voor onduidelijkheid. Daarom hebben we de veelgestelde vragen (en antwoorden) op een rij gezet. 

>> Lees meer

Breedtesport

Maand van het Karate

De maand september staat in het teken van karate! Tijdens deze maand bieden we gezamenlijk, één maand lang een uitgebreid aanbod van karate activiteiten aan. Meer dan 70 KBN verenigingen doen mee met dit prachtige initiatief! 

>> Lees meer

Seminar Robbert Wolters: The Ageless Athlete

Op 9 oktober organiseert Martial Moments samen met de KBN een fantastische seminar! Deze seminar van Robbert Wolters is speciaal voor de recreatieve sporter boven de 40 jaar. 

>> Lees meer

Scheidsrechterscursussen

De Nederlandse scheidsrechterscommissie van de KBN nodigt geïnteresseerden van harte uit om aanwezig te zijn bij de scheidsrechterscursus kata en kumite! Deze cursus is voor (aspirant) Vanen en KBN-scheidsrechters, geïnteresseerde coaches, sporters en andere geïnteresseerde leden. In de komende periode staan er 4 scheidsrechters-cursussen gepland. 

>> Lees meer

KBN Vanencompetitie

Op 18 september 2021 vond de eerste KBN vanencompetitie van het karateseizoen plaats! 

Tijdens deze Vanencompetitie konden jeugdige karateka's van 6 t/m 17 jaar deelnemen aan kata en kumite wedstrijden. De Vanencompetitie vond plaats in Sporthal de Sypel te Harderwijk. 

>> Lees meer

Vrijwilligers gezocht!

Op 23 en 24 oktober mogen we het ONJK in Almere weer organiseren en in november staat het NK op de agenda. Voor beide toernooien zijn we op zoek naar vrijwilligers die het Wedstrijd Organisatie Commissie van de KBN willen helpen om weer mooie toernooien te kunnen organiseren.

>> Lees meer

Topsport

EJK Tampere

Van 20 t/m 22 augustus vond in Tampere, Finland, de Europese Kampioenschappen voor Cadetten, Junioren en u21 plaats. De KBN kijkt terug op een geslaagd EJK, het beste resultaat sinds 10 jaar! 
  • Zilver: Ricardo Franken (cadetten -70kg)
  • Zilver: Sennah Mamadeus (cadetten -54kg)
  • Brons: Robin van Wezel (junioren -59kg)

Open Nederlandse Jeugd Kampioenschappen

In het derde weekend van oktober vindt de ONJK plaats in het Topsportcentrum Almere! Dit topsportevenement, dat wordt gehouden op 23 en 24 oktober, is speciaal voor alle jeugdige karateka's t/m 20 jaar. Inschrijven kan t/m 8 oktober via Sportdata. 

KBN Coach Cursus

De KBN heeft met ingang van het seizoen 2019/2020 een KBN Coach cursus geïntroduceerd. De eerste volgende mogelijkheid om de coach cursus te volgen is tijdens het ONJK – Dutch Open for Youth 2021:
  • Vrijdagavond 22 oktober om 20:00u in het Topsportcentrum Almere & digitaal
  • Zaterdagochtend 23 oktober om 08:00u in het Topsportcentrum Almere.

Nederlandse Kampioenschappen

De KBN heeft ervoor gekozen om de Nederlandse Kampioenschappen jeugd, senioren en teams te combineren in één weekend. Dat betekent dat op 27 en 28 november de NK karate plaatsvindt voor alle leeftijdscategorieën. 

Opleidingen

Assistent Leraren Karate-do geslaagd!

Wij feliciteren onze nieuwe Assistent Leraren van harte met het slagen voor het praktijkexamen en het behalen van het diploma! Onze dank gaat uit naar de examinatoren en opleiders, zonder hen was deze leerzame en geslaagde dag niet mogelijk geweest.
 

Danexamens

KBN danexamens 2021

Op 12 december 2021 staan de eerstvolgende KBN danexamens gepland. De danexamens zullen plaatsvinden bij Sporthal de Sypel in Harderwijk. 

Inschrijven voor deze KBN danexamens kan t/m 11 november 2021 via het KBN bondsbureau. 
 

Dangraadreglement

In het dangraadreglement zijn alle richtlijnen vastgelegd voor dangraden, danexamens en promoties. 

Vorig jaar is het dangraadreglement aangepast volgens de laatste richtlijnen. De komende danexamens zullen worden uitgevoerd conform dit reglement. 
 

Overig nieuws

KBN Hayashi webshop

De KBN presenteert samen met haar hoofdsponsor Hayashi Nederland dé webshop voor karate materialen! Je kunt bij onze webshop terecht voor onder andere karatepakken en beschermers, zowel WKF-approved als voor trainingen. Ook bieden we diverse accessoires en karatebanden in verschillende maten en kleuren aan. KBN-leden en verenigingen profiteren van mooie kortingen op de producten!

>> Lees meer

NOC*NSF Nationale Sportweek 2021

De NOC*NSF Nationale Sportweek wordt aangegrepen om het nieuwe sportseizoen te openen en de sport in heel Nederland een extra impuls geven. Het thema van de Nationale Sportweek is: ‘sport doet iets met je’. 

>> Lees meer

NIX18 op de sportclub

Nog steeds kunnen 4 op de 5 jongeren onder de 18 jaar alcohol krijgen in de sportkantine. Daarom is het tijd voor verandering! Op 6 september heeft NIX18 een nieuwe campagne gelanceerd, gericht op sportclubs en -aanbieders om ook hier de naleving van de leeftijdsgrens te verbeteren. NOC*NSF en de KBN ondersteunen deze campagne.

>> Lees meer

Week van de Scheidsrechter

Van 25 september tot en met 3 oktober is het de Week van de Scheidsrechter. Hét jaarlijkse moment waarop we met en namens de gezamenlijke sport onze scheidsrechters en juryleden massaal bedanken voor hun inzet.

>> Lees meer

Verzekering voor vrijwilligers

De KBN heeft voor haar werknemers en vrijwilligers een ongevallen- en personeelsschadeverzekering afgesloten. Met deze verzekeringen zijn de werknemers en vrijwilligers vanuit de KBN verzekerd als er tijdens werkzaamheden die zij uitvoeren voor de KBN letsel of materiële schade bij een ongeval ontstaat.

>> Lees meer

KBN Agenda

Lid worden van de KBN? Klik hier om je in te schrijven!
Facebook Facebook
Instagram Instagram
Website Website
YouTube YouTube
Twitter Twitter
Het lidmaatschap van de KBN is een jaarlidmaatschap, lopend van 1 januari tot en met 31 december. Opzeggen kan via info@kbn.nl of schriftelijk, één maand voor het einde van het kalenderjaar (dus vóór 1 december). Je bent zelf verantwoordelijk voor uitschrijving bij de KBN. Opzegging bij de sportschool betekent niet automatisch opzegging bij de KBN. De opzegging is pas geldig wanneer er door de KBN per mail of post een bewijs van opzegging is afgegeven. Klik hier voor meer informatie over het lidmaatschap.
Copyright © 2021 Karate-do Bond Nederland, Alle rechten voorbehouden.