Copy
Jaargang 8 nummer 5

Dag van het Karate 2016

Stuk voor stuk bevlogen Karateka's en Budoka's, ieder met hun eigen beleving en passie.

Door een grote diversiteit van de budodisciplines tijdens de Dag van het Karate is er voor ieder wat wils en komen stijlen en beleving samen in traditie, praktische toepasbaarheid en sport.

Deze diversiteit in verbondenheid sluit mooi aan bij een stukje van de Olympische gedachte en het feit dat na het leveren van goede strijd karate in 2020 op de Olympische kalender staat.

Het Olympische motto is 'Citius, Altius, Fortius' (sneller, hoger, sterker). Het is de boodschap van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) aan iedereen om in de ware Olympische geest te streven naar steeds betere prestaties.

'Het belangrijkste bij de Olympische Spelen is niet het winnen maar het deelnemen, zoals het in het leven niet begonnen is om te veroveren, maar om het leveren van goede strijd'.
 

Het programma

Na de ontvangst van alle deelnemers is er in de ochtend tijd voor trainingen van verschillende stijlen. In de middag zijn er verschillende workshops. Zie hieronder het programma voor de specifieke tijden en workshops.

Frank v.d. Nieuwendijk, Kobujutsu

Branch chief Ryukyu Kobujutsu Hozon Shinko Kai Nederland, 5e dan kobujutsu, 6e dan karate.
Frank van den Nieuwendijk (Kyokushinkai origine) is actief op vele fronten, hij heeft een grote sportschool en heeft zich in vele stijlen verdiept komt uit een echte karate familie en is zodoende van jongs af aan bezig met karate.
Lees verder »
 

Gertjan Martens en Jerry Smit, Kobudo, of ….?

Sensei Martens is 6e dan, stijlvertegenwoordiger van het Wado Ryu Karate in Nederland en o.a. dangraadexaminator bij de KBN, kortom een begrip en een graag geziene gast op de DvhK. Zijn stages, trainingen, workshops zijn inspirerend en bieden een grote mate van verdieping. Tevens zal Jerry Smit, 6e dan Wado, docent professionele zelfverdediging en dangraadexaminator, deze editie van de Dag van het Karate acte de presence geven en samen met Gertjan de workshop vormgeven.   
Lees verder »

Rene Oerlemans, Sportkarate

René Oerlemans houdt zich al meer dan 35 jaar actief bezig met karate en geeft sinds 1981 les bij Kenamju in Haarlem (van oorsprong de judoschool van Cor van der Geest). Het rijks erkend KBN karatelerarendiploma heeft hij als sinds 1989 en van origine komt hij uit de Wado. In René's karateloopbaan heeft het wedstrijd kumite altijd een bijzondere rol gespeeld als sporter, trainer en coach.
Lees verder »

Mark Bicknell, Hojo Undo

Mark Bicknell heeft naast het Okinawa Goju Ryu karate  uitstappen gemaakt naar boksen, kobudo, grappeling en judo.  Echter dit alles in het belang van het ontwikkelen en onderzoeken van zijn Okinawa Goju-Ryu karate in overeenstemming met het doel binnen het Okinawa Goju Ryu te blijven zoeken en onderzoeken.  Lees verder »

Alex Brouwer, Aiki-Jitsu

Sensei Alex Brouwer is Dojo-Cho (eigenaar) van Budo Akademie ShudoKan en de hoogst gegradueerde leraar op de sportschool. Sensei Brouwer geeft naast Wado ryu karate (7e dan) ook les in aikido en aiki-jitsu (4e dan) en kendo (4e dan). Sinds 14 december 2014 is Sensei Brouwer toegevoegd aan de Budo Hall of Fame  
Lees verder »

Adrie de Herdt, Weerbaarheid

Sta Vast Trainer Adrie de Herdt is lid van de Nederlandse Karateselectie van de Karatedo Bond Nederland geweest. Adrie is zowel nationaal als internationaal meervoudig medaillewinnaar geweest.
Naast het Wado Ryu trainen onder topleraren als Ludwig Kotzebue en Jack van Hellemond, heeft Adrie de Herdt nog enkele andere vechtsporten beoefent onder leiding van binnen hun sport bekende vechtsportleraren.
Lees verder »
Hoe reinig je het beste sportkleding of karate matten? Met Rhinoc Sport heeft Nihon Sport niet alleen een duurzame reinigingsmiddel; zij creëren ook een gezond en duurzaam milieu! Klik hier voor meer informatie
Lid worden van Karate-Do Bond?
Twitter
Facebook
YouTube
Website
Copyright © 2016 Karate-do Bond Nederland, Alle rechten voorbehouden.