Copy
Kunt u deze nieuwsbrief niet lezen, klik dan hier

NIET OVER DE PARTITUUR HEERSEN, MAAR ER IN OPGAAN

De legendarische pianist Sviatoslav Richter ( 1915 – 1997 ) deed in een interview de volgende uitspraak: ‘de pianist is een uitvoerder, die de bedoelingen van de componist tot op de letter verklankt. Hij voegt niets toe dat niet al in het werk aanwezig is. Als hij echt talent heeft, gunt hij ons een blik op de waarheid van de muziek. En dat op zichzelf is al een teken van genialiteit dat op de pianist afstraalt. Hij moet niet over de partituur heersen, hij moet erin opgaan. Richter weigerde leerlingen. ‘Ik ben zelf nog een leerling’ vond hij.
Op haar eigen manier net zo principieel, is onze gast voor de rubriek ‘Inspiratie’ op onze website: Ingrid Wendel, pianiste. Gewetensvol en met overgave gaat zij op in haar vak. Het gaat haar om die Aussage van de muziek.
Verder in deze Nieuwsbrief:
  • Onze mogelijkheden op het gebied van coaching
  • Een lijstje voorbeelden van opdrachten.

INGRID WENDEL, PIANISTE

In de rubriek ‘Inspiratie’ op onze website laten we u kennis maken met mensen die ons inspireren. In deze nieuwsbrief is dat Ingrid Wendel
( 1977 ), pianiste. Op haar vierde zat ze al achter de piano en van het een kwam het ander: ze studeerde in 2005 af aan de Folkwang-Hochschule in Essen. Ingrid woont en werkt in Koblenz. Ze treedt er solo en in grote of kleine gezelschappen op en werkt als Klavierpädagogin aan de universiteit van Koblenz en als Korrepertitorin aan het Landesmusikgynasium Rheinland-Pfalz. Ze heeft een Nederlandse moeder en een Duitse vader en is in Duitsland geboren en getogen. Via haar moeder heeft ze een lijntje met Nederland: zo af en toe geeft ze er een concert. Ze spreekt op een mooie manier Nederlands met soms een Duitse klankkleur.

Lees meer >

COACHING VOLGENS VAN DE GRAAF EN VERWOERD INTERIM

Leren moet leuk zijn! We gebruiken eigenzinnige locaties en werken graag in een omgeving waar kunst en cultuur voorhanden zijn. Soms wordt er gewandeld, gefietst of geschaatst. We kijken bij ieder verzoek wie voor deze specifieke vraag de beste coach/trainer is. Soms doen we het zelf!

Individuele en teamcoaching
We leveren coaches voor alle soorten vragen, van kortdurend en intensief tot langlopend en diepgravend. Doelgroep: van Raad van Toezicht tot jongste bediende.

Duo-sparring
Een nieuw type begeleiding, die wij duo-sparring noemen: Twee complementaire coaches voeren gezamenlijk gesprekken met bestuurders of toezichthouders. Dat is net zo heftig als het lijkt en blijkt geweldig te werken.

VOORBEELDEN VAN OPDRACHTEN VAN VAN DE GRAAF EN VERWOERD

Organisatie

Vraag

Doel

VVT

Interim-directeur

Crisismanagement

VVT

Interim-manager

Overbrugging na vertrek zittende Manager Zorg

Brancheorganisatie

HRM-manager / recruter

Na reorganisatie zorg dragen voor de bezetting van een aantal nieuwe functies, gedeeltelijk uit bestaande groep medewerkers, gedeeltelijk d.m.v. werving.

Welzijn

Organisatieadviseur / trainer

Begeleiding heidagen / zelfreflectie Raad van Toezicht

Goede doelen- organisatie

Coach

Sparringpartner MT-leden

Wij zouden het vervelend vinden als u tegen uw zin onze nieuwsbrief krijgt toegestuurd. Klik hier als u onze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen. U kunt zich dan uit het verzendbestand laten verwijderen.

De Van de Graaf & Verwoerd nieuwsbrief wordt verzorgd door Xpon

Van de Graaf en Verwoerd interim | Reigersdreef 12 | 2959 CJ Streefkerk | Tel. 0184 689 424 | vandegraafenverwoerd.nl

Email Marketing Powered by Mailchimp