Copy
Kunt u deze nieuwsbrief niet lezen, klik dan hier

IT WAS A VERY GOOD YEAR

But now the days grow short
I'm in the autumn of the year
And now I think of my life as vintage wine
From fine old kegs
From the brim to the dregs
And it poured sweet and clear
It was a very good year

Bovenstaande songtekst is het laatste couplet van ‘It was a very good year’ van  Frank Sinatra. De inhoud van de song daargelaten verwoordt de tekst  op een prima manier hoe wij op 2014 terugkijken. We zijn tevreden en heffen het glas op al onze opdrachtgevers en al onze interimmers. Dank dat jullie 2014 met ons wilden oplopen. Alle goeds voor het nieuwe jaar.

Op het podium op onze website sluiten we 2014 af en beginnen we 2015 met spiritualiteit. We laten Armand Mensingh aan het woord, een man die mensen wil leren te begrijpen wie ze zijn en hoe ze zich – ook in business – dienen te verhouden tot   anderen. Een wijs man, die gewoon is gebleven. 

Verder stellen wij u voor aan Peter Duijvestein, een van onze interimmers van wie wij het profiel een tijdje opnemen in onze etalage. Een kundige vent. De juiste man om veranderingen in een organisatie op te starten.

Als laatste zoals iedere nieuwsbrief een lijstje voorbeelden van opdrachten.

WAT EEN MENS MENS MAAKT, IS DAT HIJ SCHOONHEID KAN ZIEN

Op het podium op onze website laten we u kennis maken met mensen die ons inspireren. Zo net  voor de kerst is dat Armand Mensingh (1948), een wijs man en leraar Kundalini-yoga. Hij zet ons aan het denken met zijn opvattingen over mens zijn. Zijn benadering is aards, maar ondertussen gaat het wel over de grote dingen van het leven. Boeiend!

Armand is geboren in Nederlands-Indië (mij lachend corrigerend: ‘nee, niet in Indonesië. Dat is iets heel anders.’) en kwam als jochie van negen naar Nederland. Hij deed de kunstacademie en werkte tot zijn pensionering in eigen reclamebureaus. Maar we stellen hem u voor in verband met een ander deel van zijn leven: yoga. Begonnen als puber met Kempo, een oosterse vechtsport, kwam hij in aanraking met oosterse spiritualiteit. Eenmaal begonnen met Hatha-yoga, de meer fysiek gerichte kant van yoga, ontwikkelde hij zich verder door tot een van de honderd Kundalini-yogaleraren in Nederland. Kundalini-yoga is een combinatie van ademhalingstechniek, mantra’s ‘chanten’, lichaamshouding, meditaties en ontspanning. Hij heeft een eigen yogapraktijk, organiseert retraitedagen en ondersteunt Paul de Blot, professor business spiritualiteit aan de Nijenrode University in Breukelen, in zijn werkcolleges en retraites. Wie met hem praat, ontmoet een wijs man……..

Lees meer >

NIEUW IN DE ETALAGE OP ONZE WEBSITE: PETER DUIJVESTEIN


Vanaf het verschijnen van deze nieuwsbrief treft u in de etalage op onze website een nieuw gezicht: Peter Duijvestein. We kennen hem al jaren in verschillende rollen: collega, opdrachtgever, raadgever en interim-manager.

Zijn profiel:

  • Jarenlange ervaring als (interim-) bestuurder / directeur.
  • Wordt gevraagd voor functionele en algemene managementrollen in situaties waarin sprake is van noodzaak om iets op te bouwen of te veranderen.
  • Heeft ervaring in kunst en cultuur, bibliotheken, onderwijs, brancheorganisaties, commerciële sector, sport en zorg.
  • Brede ervaring in bedrijfsvoering, marketing en sales.
  • Zakelijk, commercieel, gedreven, energiek, daadkrachtig.
  • Is oprecht maatschappelijk betrokken.
  • Motiveert mensen om zelf verantwoordelijkheid te nemen en de eigen werksituatie vorm en inhoud te geven. Zorgt voor beweging en verandering.
  • Aimabel, makkelijk toegankelijk en weet door anderen te enthousiasmeren resultaten te boeken.
Lees meer >

VOORBEELDEN VAN OPDRACHTEN VAN VAN DE GRAAF EN VERWOERD

Organisatie

Vraag

Doel

Centrum voor de kunsten

Interim-manager

Vervangen vertrokken bestuurder. Afslanken organisatie.

VVT

Organisatieadviseurs

Houden van 15-minuten-gesprekken i.v.m. afvloeien boventallig personeel

VVT

Organisatieadviseur

Vervaardigen nieuw functiegebouw en functiebeschrijvingen

Welzijnsorganisatie

Trainer / coach

Programmeren en begeleiden ontwikkelprogramma managementteam

Gehandicaptenzorg

Interim-manager

Waarnemen locatiedirecteur. Veranderopdracht

Wij zouden het vervelend vinden als u tegen uw zin onze nieuwsbrief krijgt toegestuurd. Klik hier als u onze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen. U kunt zich dan uit het verzendbestand laten verwijderen.

De Van de Graaf & Verwoerd nieuwsbrief wordt verzorgd door Xpon

Van de Graaf en Verwoerd interim | Reigersdreef 12 | 2959 CJ Streefkerk | Tel. 0184 689 424 | vandegraafenverwoerd.nl

Email Marketing Powered by Mailchimp