Copy
Kunt u deze nieuwsbrief niet lezen, klik dan hier

NE ME QUITTE PAS

Februari 2017 in het hart van de Alblasserwaard: Vorst, dooi en winterluchten. Als vanzelf spelen de regels uit het chanson van Jacques Brel door je hoofd:

‘Wanneer de lage lucht vlak over 't water scheert 
Wanneer de lage lucht ons nederigheid leert 
Wanneer de lage lucht er grijs als leisteen is 
Wanneer de lage lucht er vaal als keileem is 
Wanneer de noordenwind de vlakte vierendeelt 
Wanneer de noordenwind er onze adem steelt 
Dan kraakt mijn land, mijn vlakke land’

In het Frans nog weemoediger dan in het Nederlands. Le plat pays qui est le mien. Slechts een kleine stap naar Ne me quitte pas. Wie heeft de zoete zwaarte van deze woorden nog nooit gevoeld?
In de rubriek ‘Inspiratie’ op onze website stellen wij u voor aan Jeanette en Jan Aanen. Zij hebben een boerderij in het hart van de Alblasserwaard, midden in dat vlakke land.
Verder in deze nieuwsbrief een hoofdstukje over coaching en een lijstje voorbeelden van opdrachten.

GENIETEN ALS EEN KALF GEBOREN WORDT EN LEEFT

In de rubriek ‘Inspiratie’ op onze website stellen wij u voor aan mensen die ons inspireren. Vaak mensen die op een andere manier in het leven en een professie staan dan wij organisatieadviseurs en interim-managers.

Deze keer een ontmoeting met Jeanette (1973) en Jan (1966) Aanen. Zij hebben een melkveebedrijf in het hart van de Alblasserwaard. Hun boerderij is de voortzetting van een familiebedrijf, in 2000 nam Jan het van zijn ouders over. Een jaar later ging Jeanette meedoen. Het bedrijf is 50 hectaren groot. Er zijn 105 melkkoeien met daarnaast een stier, kalveren en wat kleinvee. Het is een erkend leerbedrijf voor de agrarische opleidingen. Jan rolde na de middelbare school rechtstreeks het boerenvak in. Jeanette  werkte in het bedrijfsleven en de accountancy voor ze overstapte.

Lees meer >

COACHING

Zowel Elly als Koos hebben altijd wel een paar coachingsklanten. Binnenkort ontstaat er weer ruimte. In verband daarmee vestigen we nog even de aandacht op ons aanbod.

Leren moet leuk zijn! We gebruiken eigenzinnige locaties en werken graag in een omgeving waar kunst en cultuur voorhanden zijn. Soms wordt er gewandeld, gefietst of geschaatst. 

Coaching kan individueel of in een kleine groep, van kortdurend en intensief tot langlopend en diepgravend. Doelgroep: van Raad van Toezicht tot jongste bediende.

Tamelijk nieuw is een nieuw type begeleiding, die wij duo-sparring noemen: Wij voeren samen gesprekken met bestuurders of toezichthouders. Dat is net zo heftig als het lijkt en blijkt geweldig te werken.

VOORBEELDEN VAN OPDRACHTEN

Organisatie

Vraag

Doel

 VVT

Interim-manager

Integrale leiding van een locatie onder verscherpt toezicht van de Inspectie. Rust brengen. Orde op zaken stellen. Kwaliteit van zorg upgraden naar nieuwe eisen.

VVT

Interim-manager

Integraal management locatie voor wonen en zorg Veranderopdracht

VVT

Organisatieadviseur

Begeleiding werkconferentie Raad van Bestuur: zelfevaluatie en strategieontwikkeling

Bibliotheek

Interim-manager

Vervanging vertrekkende bestuurder; Veranderopdracht

Wij zouden het vervelend vinden als u tegen uw zin onze nieuwsbrief krijgt toegestuurd. Klik hier als u onze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen. U kunt zich dan uit het verzendbestand laten verwijderen.

De Van de Graaf & Verwoerd nieuwsbrief wordt verzorgd door Xpon

Van de Graaf en Verwoerd interim | Reigersdreef 12 | 2959 CJ Streefkerk | Tel. 0184 689 424 | vandegraafenverwoerd.nl

Email Marketing Powered by Mailchimp