Copy
Kunt u deze nieuwsbrief niet lezen, klik dan hier

ZIJN MANAGERS NODIG?

‘Onzes inziens is leiderschap een combinatie van vier elementen: de activiteiten waar een leidinggevende zich mee bezig houdt, de stijl waarmee leiding wordt gegeven, de eigenschappen van de leidinggevende en de motieven die een leidinggevende heeft om leiding te geven.’ (uit: Grip op leiderschap van Dr. J.L. Stoker en Dr. N.J. Kolk) In deze tijd van zelfsturing lijkt het wel of we geen managers meer nodig hebben. Maar is dat wel zo? Een orkest zonder dirigent wordt een kakafonie. Mensen kunnen best samen mooie muziek laten klinken, maar orkesten hebben toch echt een dirigent nodig. Iemand die visie heeft, inspireert, alles hoort en ziet, bij kan sturen en mensen motiveert om het beste uit zichzelf te halen. Een goede dirigent laat mensen zich eigenaar voelen van hun muziek. Onze podiumgast, Pim Overduin, dirigent, laat zien hoe deze elementen in zijn werkelijkheid een plaats krijgen. Dirigeren is managen en andersom. Dat is glashelder. Verder in deze nieuwsbrief een korte opmerking over de vakantieperiode en een lijstje voorbeelden van opdrachten.

MENSEN DE RUIMTE EN HET VERTROUWEN GEVEN OM OP EEN EIGEN MANIER TE SCHITTEREN

Op het podium op onze website presenteren wij u  mensen die ons inspireren. In deze nieuwsbrief is dat Pim Overduin (1970). Pim is dirigent. Dat zat er al jong in: als jochie stond hij in het huis van zijn oma op een stoof met de radio mee te dirigeren. Hij groeide op in een gezin waar muziek belangrijk was. Beide ouders in het onderwijs. Zijn moeder speelde piano. Met het hele gezin een paar keer per maand naar een concert. Kinderen op muziekles. Kortom: met de paplepel! Voor Pim betekende dat fluit- en pianolessen op de Zeeuwse Muziekschool in Middelburg. Later studeerde hij op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag koor- en orkestdirectie. Hij had gerenommeerde leermeesters, o.a. Jos van Velthoven en Ed Spanjaard, internationaal grote namen. Hij dirigeert professionele en amateurorkesten en koren en is actief in theaters en kerken en alles daar tussen in. Daarnaast adviseert hij ensembles in tal van artistieke en productietechnische vraagstukken, coacht hij dirigenten en geeft hij les.

Lees meer >

VAKANTIEMAANDEN JULI EN AUGUSTUS

Wat we ook gaan doen en waar we ook verblijven, wij zijn net als de rest van het jaar gewoon in staat om uw vraag snel en afdoende te beantwoorden.

VOORBEELDEN VAN OPDRACHTEN VAN VAN DE GRAAF EN VERWOERD

Organisatie

Vraag

Doel

VVT

Voorzitter/begeleider

Programmering en begeleiding werkconferentie voor Raad van Bestuur en MT

Bibliotheek

Interim-manager

Overbrugging afwezigheid bestuurder

Gehandicaptenzorg

Organisatieadviseur / Interim-manager

Quick-scan functioneren van een afdeling met problemen. Opstellen en uitvoeren verbeterplan

VVT

Interim-manager

Vervanging plotseling vertrekkend Manager HRM. Wegwerken achterstanden. Laten afvloeien van oud zeer. Vitaliseren afdeling

Ziekenhuis

Interim-manager

Leiding expertisecentrum, doorlichten bedrijfsvoering, ontwikkelen nieuwe visie, positionering en organisatie-inrichting

VVT

Interim-manager

Vervanging zwangere bestuurssecretaris

Wij zouden het vervelend vinden als u tegen uw zin onze nieuwsbrief krijgt toegestuurd. Klik hier als u onze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen. U kunt zich dan uit het verzendbestand laten verwijderen.

De Van de Graaf & Verwoerd nieuwsbrief wordt verzorgd door Xpon

Van de Graaf en Verwoerd interim | Reigersdreef 12 | 2959 CJ Streefkerk | Tel. 0184 689 424 | vandegraafenverwoerd.nl

Email Marketing Powered by Mailchimp