Copy
Kunt u deze nieuwsbrief niet lezen, klik dan hier

HET PURE IDEE IS PER DEFINITIE EEN ESTHETISCHE HANDELING

‘Wat kan de verklaring zijn voor de schijnbaar krankzinnige drijfveer van de mens om schilder en dichter te zijn, anders dan dat het alleen een verzetsdaad tegen het verval van de mens is en een bevestiging van zijn terugkeer naar de Hof van Eden.
De basis voor een esthetische handeling is het pure idee. Maar het pure idee is per definitie een esthetische handeling. Hier zien we de kentheoretische paradox die het probleem van de kunstenaar vormt.

Bovenstaande tekst is van de abstract expressionistische kunstenaar Barnett Newman (1905-1970) en raakt de wereld van onze gast voor het podium op onze website voor de komende maanden, Jeroen de Ridder, filosoof.
Volgens hem wordt er veel slordig nagedacht. Maak kennis met hem.

Verder attenderen we u op een van ‘onze’ interim-managers, Marijke van Ast. Zij legt uit hoe ze in het vak staat.

Tot slot een lijstje voorbeelden van opdrachten.

ER ZIJN VEEL WAARHEDEN,…..MAAR HET IS DE KUNST ZE TE WETEN TE KOMEN

Op het podium op onze website stellen wij u voor aan mensen die ons inspireren. In deze nieuwsbrief is dat Jeroen de Ridder (1978), filosoof. Jeroen is universitair docent aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Zijn domein is de epistemologie, of kennisleer, de tak van de filosofie die de aard, oorsprong, voorwaarden voor en reikwijdte van kennis en het weten onderzoekt. Het vakgebied is vooral vooraanstaand binnen de analytische filosofie en er worden dan ook vaak verbanden gelegd met inzichten uit de logica. Daarnaast houdt hij zich bezig met wetenschaps- en godsdienstfilosofie. Hij was, naar eigen zeggen, als kind een beetje nerdy. Altijd het slimste jongetje van de klas. Veel lezen en bezig zijn met sterrenkunde en ruimtevaart. (lacht) ‘Dinosaurussen had je toen nog niet.’ Na het gymnasium ging hij technische bestuurskunde studeren in Delft. Daarna filosofie aan de Vrije Universiteit. Jeroen is een inspirerende vent: jonge uitstraling, breed georiënteerd, alles beschouwend en bevragend, consequent, overtuigend en goedlachs.

Lees meer >

JE MOET EEN OPDRACHTGEVER ADVIEZEN DURVEN GEVEN, DIE HIJ LIEVER NIET KRIJGT

Marijke van Ast (1958) is één van ‘onze’ interim-managers. Het laatste jaar werkt  zij zo’n beetje continu bij onze opdrachtgevers. Marijke is van huis uit ‘P&O’er’ Als kind wilde ze zuster worden en later dierenartsassistente. Het liep anders. Ze startte haar carrière bij een toenmalig  Ziekenfondskantoor en stapte na twee jaar over naar een instelling in de verstandelijk gehandicaptenzorg, waar zij na een tijdje op de afdeling personeelszaken belandde. Nadat ze haar diploma ABPB haalde deed zij nog twee post-hbo studies: Organisatie en Management en Persoonlijke effectiviteit in het sturen van veranderingen. Sinds 2006 werkt ze als interim-manager binnen de zorg en vervulde zij rollen als social controller, manager HRM, projectmanager, bestuurssecretaris, beleidsadviseur en regisseur van verander- en inrichtingsprocessen. Momenteel is zij bestuurssecretaris van Present in Ameide.

Lees meer >

VOORBEELDEN VAN OPDRACHTEN VAN VAN DE GRAAF EN VERWOERD

Organisatie

Vraag

Doel

Kinderopvang

Organisatieadviseur

Advies over positionering en organisatie vastgoedbeheer en facilitaire dienst

Gemeente

Interim-manager

Opstarten nieuwe organisatie op het gebied van WMO gefinancierde zorg en welzijn in brede zin

VVT

Interim-manager

Invulling positie Projectleider P&O t.b.v. reorganisatie

VVT

Interim-manager / Organisatieadviseur

Ontwikkeling en implementatie ICT-beleid, waaronder EPD-vraagstuk

Centrum voor de kunsten

Interim-manager

Overbrugging vacature bestuurder / veranderopdracht

Wij zouden het vervelend vinden als u tegen uw zin onze nieuwsbrief krijgt toegestuurd. Klik hier als u onze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen. U kunt zich dan uit het verzendbestand laten verwijderen.

De Van de Graaf & Verwoerd nieuwsbrief wordt verzorgd door Xpon

Van de Graaf en Verwoerd interim | Reigersdreef 12 | 2959 CJ Streefkerk | Tel. 0184 689 424 | vandegraafenverwoerd.nl

Email Marketing Powered by Mailchimp