Copy
Kunt u deze nieuwsbrief niet lezen, klik dan hier

QUEEN OF CHEESE

In Nederland wordt al sinds de prehistorie kaas gemaakt. Er zijn bewijzen gevonden dat men al sinds 800 voor Christus kaas maakt: potjes van aardewerk met gaatjes, waarin de wrongel kon uitlekken en drogen. Julius Caesar noteerde in 57 voor Christus in zijn krijgsverslag ‘Commentarii de Bello Gallico’ dat de volken in Noord- en Zuid-Holland kaas op het menu hadden staan. (bron: zuivelonline.nl)

Kaas is niet weg te denken uit ons dagelijks leven. Als we op de foto moeten roept degene achter de camera ‘Say cheese’ om ons vriendelijk te laten kijken.

In deze nieuwsbrief stellen we u voor aan Marijke Booij, Queen of cheese in Streefkerk en ver daar buiten Verder in deze nieuwsbrief een artikeltje over een andere queen, Willemijn van Woensel, nieuw in de etalage op onze website en een lijstje Voorbeelden van opdrachten.

Voor wie op vakantie gaat: prettige vakantie. Degene die – net als wij – de komende maanden gewoon door buffelt wensen wij desondanks een plezierige tijd.

INSPIRATIE

In de rubriek ‘Inspiratie’ op onze website stellen wij u voor aan mensen die ons inspireren. Vaak mensen die op een andere manier in het leven en een professie staan dan wij organisatieadviseurs en interim-managers. Deze keer gaat het om Marijke Booij (1984). Zij is kaasmaker en succesvol ondernemer: enthousiast, geëngageerd, snel en buiten de bestaande kaders.

In eerste instantie had ze geen interesse in het bedrijf, omdat ze zag dat haar ouders wel heel hard moesten werken. Na de middelbare school ging ze naar de Hogere Hotelschool in Maastricht. Daarna deed ze HBO Marketing. Na haar schooltijd werkte zij in marketing en sales bij diverse bedrijven. Bijna altijd hadden haar banen iets met voeding te maken. Omdat haar ouders zich van lieverlee uit het bedrijf los wilden maken en aankondigden met kaas maken te willen stoppen besloot ze de stap te wagen: Marijke ging in de kaas.  Inmiddels werkt ze twee dagen per week als kaasmaker en is zij mede-eigenaar van twee winkels en ‘hofleverancier’ aan toprestaurants.

Lees meer >

NIEUW IN ‘ONZE MENSEN’ OP ONZE WEBSITE: WILLEMIJN VAN WOENSEL

Willemijn is sinds 2003 werkzaam als interim-manager in de zorg.
Ze heeft hart voor de zorg en een grote drive om ervoor te zorgen dat kwetsbare mensen zolang mogelijk hun eigen keuzes kunnen maken en een zo prettig en zinvol mogelijk leven kunnen leiden.
Ze is zakelijk en praktisch. Ze heeft diverse organisaties door (financieel) moeilijke tijden geloodst en een nieuwe koers uitgezet. Ze kent de kunst van klant- en servicegerichtheid vanuit de zakelijke dienstverlening.
 
Ze ziet kansen en mogelijkheden om mensen en organisaties verder te brengen. Ze wekt snel vertrouwen en kan verbinden, open en direct, relativerend en met een gezonde dosis Rotterdamse humor. Willemijn is een echte teamspeler en kan anderen laten stralen.
 
Ze is beschikbaar voor algemene en functionele managementrollen in de top van organisaties.

Lees meer >

VOORBEELDEN VAN OPDRACHTEN VAN VAN DE GRAAF EN VERWOERD

Organisatie

Vraag

Doel

VVT

Interim-manager

Implementeren nieuw beleid. Rust brengen

Ziekenhuis

Interim-manager

Renoveren afdeling Marketing. Schrijven en implementeren marketingplan

Centrum voor de kunsten

Organisatieadviseur / interim-manager

Begeleiden fusie.

Bibliotheek

Werving en selectie

Aantrekken nieuwe bestuurder

Goede doelen organisatie

Interim-manager

Tijdelijke vervanging sectorhoofd, lid MT

Gemeente

Organisatieadviseur /
trainer

Programmeren en begeleiden heidagen Ondernemingsraad

Wij zouden het vervelend vinden als u tegen uw zin onze nieuwsbrief krijgt toegestuurd. Klik hier als u onze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen. U kunt zich dan uit het verzendbestand laten verwijderen.

De Van de Graaf & Verwoerd nieuwsbrief wordt verzorgd door Xpon

Van de Graaf en Verwoerd interim | Reigersdreef 12 | 2959 CJ Streefkerk | Tel. 0184 689 424 | vandegraafenverwoerd.nl

Email Marketing Powered by MailChimp