Copy
Kunt u deze nieuwsbrief niet lezen, klik dan hier

DENKEN ZONDER JE ER IETS BIJ VOOR TE STELLEN

‘Zeker, het is heel goed mogelijk om te denken zonder je er iets bij voor te stellen. Met voorstellingen van welke aard dan ook heeft het denken absoluut niets uitstaande. Het voltrekt zich niet in beelden, maar in begrippen en formules. De filosofie begint op het punt waar de wereld van de beelden, de voorstellingen ophoudt. Dit is het nu net, waar wij het als jonge mannen zo dikwijls over oneens geweest zijn: in jouw ogen was de wereld opgebouwd uit beelden, voor mij uit begrippen. Ik heb altijd tegen je beweerd, dat je niet geschikt was om een denker te worden, maar ook, dat dat geen punt in je nadeel was, want daar stond tegenover dat je op het gebied van de beelden over grote vermogens beschikte.’ ( uit ‘Narziss en Goldmund’, Hermann Hesse, 1957)

In deze nieuwsbrief presenteren wij u twee tegenpolen:

Dineke Groenhof Blaauw, een beeldend kunstenaar die buiten het denken om haar kunst produceert. Zij werkt  intuïtief en haar denken volgt haar intuïtie.

En Wies Oldenkamp, een van ‘onze’ interim-managers, die precies andersom te werk gaat: in haar werk heeft denken de eerste plaats, maar ze koppelt dat aan intuïtie.

Tenslotte in deze nieuwsbrief een lijstje voorbeelden van opdrachten.

KLANK EN STILTE, ZWART EN WIT

Op het podium op onze website presenteren we u mensen die ons inspireren. In deze nieuwsbrief is dat Dineke Groenhof Blaauw (1944), beeldend kunstenaar. Haar atelier is gevestigd in de oude binnenstad van Amersfoort. Ooit als schooljuffrouw begonnen, stapte zij over naar het sociaal cultureel werk, om daarna toch nog naar de kunstacademie te gaan. Zij studeerde af als beeldhouwer, werd fotogaaf en ging uiteindelijk schilderen. Zij schildert met inkt op papier, gebruikt technieken van het kalligrafisch schrift en schrijft de beweging van dansers, en de klanken en stiltes van muziek. Zij werkt sinds een aantal jaren samen met musici, zangers en dansers die in haar atelier (of elders) dansen, zingen of spelen. o.a. met het muziekensemble Del Silencio. Ook werkt ze op muziek van cd’s , meestal van moderne componisten als John Adams en Sjostakovitsj. Recentelijk maakte zij een serie op de compositie “Offertorium’ van Sofia Gubaidulina.

Lees meer >
 

PUIN RUIMEN EN MENSEN IN HUN KRACHT ZETTEN

Wies Oldenkamp (1961) is één van ‘onze’ interim-managers. Na het Atheneum studeerde zij aan de Landbouw Universiteit van Wageningen Bedrijfskunde en Home economics. Net afgestudeerd startte zij haar eigen advies- en trainingsbureau. Omdat zij naar eigen zeggen ‘ in de praktijk al snel ontdekte dat ze eigenlijk niet genoeg wist en op deze manier ook niet veel bijleerde’ trad zij in dienst als managementtrainer bij DSM in Geleen en later bij PTT Telecom, het huidige KPN in Utrecht. Zij stapte over in een managementfunctie, deed bij diverse werkgevers (KPN, UMC, HLCU,) ervaring op en maakte in 2011 haar droom waar en werd zelfstandig gevestigd interim-manager / organisatieadviseur / coach / trainer. In haar opdrachten vervult zij de rol van directeur bedrijfsvoering net zo gemakkelijk als die van directeur zorg, managet zij programma’s en  is projectleider, kortom ze is een zeer ervaren, breed inzetbare allround senior.

Lees meer >

VOORBEELDEN VAN OPDRACHTEN VAN VAN DE GRAAF EN VERWOERD

Organisatie

Vraag

Doel

Goede- doelenorganisatie

Interim-manager

Leiding afdeling Marketing en Fondsenwerving. Ontwerpen en implementeren nieuw strategisch beleid

VVT

Interim-manager

In de rol van sr. P&O-adviseur demonstreren van een nieuwe rol- en taakopvatting in het kader van een omslag in bedrijfsvoering en cultuur van de afdeling

VVT

Interim-manager

Vervanging plotseling vertrekkende manager Facilitair Bedrijf. Wegwerken achterstanden. Laten afvloeien van oud zeer. Vitaliseren afdeling.

VVT

Interim-manager / Organisatieadviseur / ICT’er

Kiezen en invoeren van elektronisch cliëntdossier. Herinrichten werkprocessen dientengevolge.

Bibliotheek

Interim-manager

Interim directievoering met veranderopdracht.

Landelijke koepelorganisatie

Executive coach/voorzitter

Begeleiding werkconferentie Raad van Toezicht en Bestuur

Wij zouden het vervelend vinden als u tegen uw zin onze nieuwsbrief krijgt toegestuurd. Klik hier als u onze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen. U kunt zich dan uit het verzendbestand laten verwijderen.

De Van de Graaf & Verwoerd nieuwsbrief wordt verzorgd door Xpon

Van de Graaf en Verwoerd interim | Reigersdreef 12 | 2959 CJ Streefkerk | Tel. 0184 689 424 | vandegraafenverwoerd.nl

Email Marketing Powered by Mailchimp