Copy
Kunt u deze nieuwsbrief niet lezen, klik dan hier

POËZIE EN AARDS IN HET LEVEN STAAN

Voor wiens verfraaiing openen
de monden van de rozen zich
in bedwelmende spraak;
en van wiens gratie leren
de hemelbomen hun witte stand
(ik moet nu de melkflessen
wegbrengen voor statiegeld
zodat ik iemand kan bellen
die mij geld voor het eten leent)’

Dit gedicht komt uit Selected Poems van de Amerikaanse dichter Kenneth Patchen. Te lezen als een combinatie van poëzie en aards in het leven staan.

Die zelfde combinatie is te zien in de benadering van Mama’s aan de Poort, een act voor theater, in bedrijven en bij mensen thuis, waarin ze, zoals ze zelf zeggen ‘fijn hun hartstocht bezingen en bespelen.’ Vanaf het verschijnen van deze nieuwsbrief presenteren wij de Mama’s op het podium van onze website.

Met een beetje goede wil is poëzie en aardsheid ook te zien in de manier waarop Rita van Odenhoven in het interim-vak staat. Zij is een van ‘onze’ interimmers en staat nieuw in de etalage.

Voorts in deze nieuwsbrief vier advertenties voor respectievelijk vier Locatieleiders, vier Assistent Locatieleiders, een Hoofd Services en een Coördinator Welzijn en Vrijwilligers bij AV Zorggroep in Ameide.

Tot slot een lijstje voorbeelden van opdrachten.

PAS ALS JE KWETSBAARHEID LAAT ZIEN, MAAK JE CONTACT

Op het podium op onze website laten we u kennis maken met mensen die ons inspireren. In deze eerste nieuwsbrief van 2015 zijn dat Vivian Wesselingh (1970) en Ingrid Mank (1968). Samen vormen zij Mama’s aan de Poort, een act voor theater, in bedrijven en bij mensen thuis, waarin ze, zoals ze zelf zeggen ‘fijn hun hartstocht bezingen en bespelen.’ Beiden zijn opgeleid aan het conservatorium in wat toen nog heette ‘lichte muziek’ en hebben inmiddels hun sporen verdiend als zangeres in eigen bands, als achtergrondzangeres in topacts in Nederland en België, als songwriter, optredens op radio en TV, als docent aan diverse conservatoria en centra voor de kunsten. Van Northsea Jazz tot The Voice, ze stonden er. Sinds 2013 treden ze samen op als Mama’s aan de Poort. Hun nieuwste programma heet ‘Zucht’, een unieke én ludieke klaagzangvoorstelling voor vrouwen en (geduldige) mannen. Vrolijke, dwarse en dus ontroerende meiden!

Lees meer >

EEN OVERDRACHTSGESPREK VAN ÉÉN, HOOGUIT ANDERHALF UUR EN DAARNA WIL IK HET ZELF ONTDEKKEN.

Rita van Odenhoven (1956) is één van ‘onze’ interim-managers. Vanaf het verschijnen van deze nieuwsbrief is haar profiel te zien in de etalage op onze website. Zoals zo velen is zij min of meer organisch in het interim-vak beland. Als je haar als kind zou hebben gevraagd wat ze later wilde worden had ze waarschijnlijk gezegd: ik wil iets in de muziek. Ze speelde meer dan verdienstelijk piano en wilde naar het conservatorium. Het kwam er uiteindelijk niet van. ‘Niet goed genoeg’ zegt ze zelf. Om toch met muziek bezig te kunnen zijn studeerde ze af in Muziekwetenschappen. Maar al snel verzette ze de bakens en ging organisatiesociologie en organisatiekunde studeren. Toch belandde ze dankzij haar bul muziekwetenschappen in een eerste baan als onderzoeker bij het Trimbos Instituut en langs die weg in de wereld van zorg en welzijn. Via een aantal banen in de zorg , de laatste jaren bij een adviesbureau, startte ze in 2001 als zelfstandig interim-manager en organisatieadviseur. Als dit interview plaatsvindt is ze een paar weken eerder begonnen als interim-directeur van het domein Wonen en Zorg bij Laurens in Rotterdam ( 21 locaties, 2800 medewerkers).

 

Lees meer >

VOORBEELDEN VAN OPDRACHTEN VAN VAN DE GRAAF EN VERWOERD

Organisatie

Vraag

Doel

Ziekenhuis

Werving en selectie

Manager HRM.

VVT

Organisatieadviseur

Ineenvoegen verschillende cliëntenraden

VVT

Interrim-manager

Overnemen aansturing locatie na vertrek zittende manager. Normaliseren betrekkingen. Beoordelen kwaliteit management, medewerkers en bedrijfsprocessen. Doorvoeren nodige verbeteringen.

VVT

Interrim-manager

Vervanging vertrekkende manager HRM. Faciliteren discussie over vorm, inhoud en positionering van de afdeling HRM

Centrum voor de kunsten

Interim-manager

Interim directievoering. Financieel orde op zaken stellen.

Wij zouden het vervelend vinden als u tegen uw zin onze nieuwsbrief krijgt toegestuurd. Klik hier als u onze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen. U kunt zich dan uit het verzendbestand laten verwijderen.

De Van de Graaf & Verwoerd nieuwsbrief wordt verzorgd door Xpon

Van de Graaf en Verwoerd interim | Reigersdreef 12 | 2959 CJ Streefkerk | Tel. 0184 689 424 | vandegraafenverwoerd.nl

Email Marketing Powered by Mailchimp