Copy

Hei Morten

6.desember 2014

Nyhetsbrev nr. 2, 2014

Det forrige nyhetsbrevet ble meget godt mottatt, og her kommer et nytt. For de av dere som ikke fikk det første kan det  lastes ned her.

"Råvaresituasjon":
All elg er "i hus"  alle hjortene er slaktet, de siste dåhjortene kommer til uka. Det betyr at alt kjøtt blir levert ut før jul, og andre produkter; spekepølse og koke/dampe-pølser kommer til å bli produsert fortløpende. Vi holder deg oppdatert via nyhetsbrev.

Oppskrifter
Det nærmer seg jul med stormskritt, vi viser et par oppskrifter på alternativ julemat. Det skal ofte ta lang tid å lage god mat, og derfor viser vi oppskrift på skank. dessuten er det oppskrift på hjort/elg karbonader, med et snev av "julesmak".  

Spesialitet
Vi ønsker at du som fast kunde hos Siljanhjort skal være prioritert. Denne gangen har vi noe helt spesielt.
Muflon, en enestående mulighet til å smake noe helt nytt og utrolig godt!. Hva med å servere "Muflonburger" ? "Muflon skank"?  Garantert en unik opplevelse!!

Vi har  stor etterspørsel, og vi gjør så godt vi kan for å dekke denne. Har du spørsmål eller trenger noe spesielt, ta bare kontakt.
 

Hjort
I går slakta vi de siste 8 hjortene. Det var 1,5 år gamle hinder. Kvaliteten var utmerket, og dyrene var i meget godt hold. Mattilsynet bemerket spesielt dette. Med denne slaktinga regner vi med å kunne  levere til de av dere som har forhåndsbestilt. Veldig mange har bestilt en halv hjort, og noen har bestilt 5 kg pakker.Hører dere ingenting fra oss i løpet av de neste to ukene, så ta kontakt via mail. På kontaktskjemaet på www.siljanhjort.no  kan dere også komme med nye bestillinger og forespørsler.
Skank
2 porsjoner
2 skanker ca 400-500 gr
grovt havsalt
Pepper
1 vårløk
1 løk
1 hvitløk
litt sellerirot i terninger
3 gulrøtter i terninger
smør
olje
ev vann/mild kraft/

Skankene brunes og tilsettes pepper.
Legges over i en gryte  sammen med rikelig med stekekraft, olje, grønnsaker og litt ekstra med godt smør. Væskenivået bør nesten dekke skankene.
Settes i stekovn på  120 grader.
Stekes i 4- 7 timer (!)
http://www.siljanhjort.no/mat-av-hjort.html

 
Muflon
Et eksklusivt og sjeldent tilbud. Vi har kjøpt inn litt  Muflon. Ca 25 kg kjøtt som selges i smått. Ønsker du en ny og annerledes smaksopplevelse ta kontakt. Muflon er egentlig vilt fra Syd-Europa, men disse kommer fra Fritzøe parken i Larvik. Smaken kan beskrives som "lammekjøtt med viltsmak". Har du lyst til å prøve, ta kontakt! Førstemann til mølla..... Kontakt oss via mail.
Karbonader
1 kg kvernet elg (hjort)
2 ts salt
2 ss potetmel
2ss mel
2 egg
1 ts pepper
1 ts revet muskat
1 ts ingefær
2 ts timian
4 dl matfløte

Rør salt inn i kjøttdeigen til den blir seig, rør inn  potetmel, hvetemel og krydder. Tilsett egg og bland godt.
Spe med fløte i to omganger, rør godt mellom hver gang. 
Stek til kakene er gjennomstekte, alternativt etterstekes i langpanne.

 
Andre produkter
Spekepølser er satt i produksjon. Disse skulle vært ferdig omtrent 1. desember. God mat tar som kjent lang tid, og pølsene blir dessverre ikke klare før etter jul. Vi gir beskjed via nyhetsbrev.Det lønner seg å bestille.
Se prisliste
 
Dåhjort
Vi venter inn de siste dåhjortene til uka. Også dåhjortene som kommer fra Fritzøe parken i Larvik, bærer preg av en fin sommer og høst. Flott kondisjon og utmerket kvalitet.  Med dette håper vi at alle som har bestilt vil få. Har dere ikke hørt noe innen 14.12, ta kontakt via mail

 
5 kg pakke.

5 kg pakker med elg er ferdig pakket, 5 kg pakker med hjort blir klare før 14.12, dåhjort siste uka før jul. Alle som har bestilt vil få beskjed, ønsker du en tilleggs bestilling, ta kontakt, helst via mail. Se mer om elg og hjortepakker


Copyright © 2014 Siljanhjort, All rights reserved.


Postadresse
Siljanhjort
Austadveien 209
SILJAN, 3748
Norway

Add us to your address book


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp
Share