Copy
Wereldkankerdag / open dag

HOME    ZORGAANBOD    VERWIJZERS    ERVARINGEN    OVER ONS     NIEUWS    HELP ONS    CONTACT 

WERELDKANKERDAG 2016

4 februari is uitgeroepen tot internationale bewustwordingsdag waarop mensen in de hele wereld stilstaan bij kanker. Deze dag, wereldkankerdag, is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandeling aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker te onderstrepen. Verschillende organisaties op gebied van kanker(bestrijding) organiseren rondom 4 februari diverse activiteiten. Op de website wereldkankerdag.nl staat een overzicht van deelnemende organisaties.
 
OPEN DAG  BEHOUDEN HUYS 6 FEBRUARI
 
In het kader van Wereldkankerdag organiseert Het Behouden Huys op zaterdag 6 februari een open dag. Iedereen kan op deze dag een kijkje nemen in ons psycho-oncologische centrum. Er worden rondleidingen en presentaties gegeven, er is een gesprekstafel en een workshop mindfulness. Het koor Nova  Zembla treedt op. Daarnaast zijn er psychologen, lichaamsgerichte therapeuten en ex-cliënten aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden. Wees welkom!

Meer informatie en het complete programma


NIEUWE GROEP MINDFULNESS

9 maart start er een nieuwe groep mindfulness bij kanker. Deze training is bedoeld voor mensen die geconfronteerd zijn met kanker. Uit onderzoek blijkt dat wie regelmatig mindfulness beoefent minder vatbaar is voor stress, angst, pijn, depressie en woede. Ook de aandacht, innerlijke rust, emotioneel evenwicht en welbevinden nemen toe. De training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten op de woensdag van 14:30 uur tot 17:00 uur.

Meer informatie


YOGA BIJ
KANKER

Het Behouden Huys biedt een nieuwe vorm van yoga aan. De meeste mensen zijn wel bekend met het fenomeen yoga, maar Het Behouden Huys biedt een variant aan die geschikt is voor mensen die te maken hebben met spanning, stress of angst tijdens, rondom of na kanker. 
Katharina de Jong, 
yogadocent: “Yoga bij kanker is gericht op het activeren van dat deel van het zenuwstelsel, wat van nature gericht is op ontspanning. 

Meer info en aanmelden


BEZINNING OP
DE DOOD

Mensen willen niet lijden. Lijden wordt bestreden. Dat doen we door plezier te maken, ons te verdoven, of door te ontkennen. Maar hoe we ook ons best doen, soms is er niet aan lijden te ontkomen. Zeker niet bij kanker en al helemaal niet wanneer u te horen krijgt dat u aan deze ziekte gaat overlijden. Bent u bereid om het lijden onder ogen te zien? In een nieuwe lotgenotengroep leert u het lijden te aanvaarden en hier vriendelijker mee om te gaan.

Meer informatie
Copyright © 2015 Het Behouden Huys

U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven voor de Nieuwsbrief van Het Behouden Huys. Het is altijd mogelijk om u uit te schrijven.


Contactgegevens:

Het Behouden Huys
Rijksstraatweg 363a
9752 CH HAREN

Heeft u opmerkingen of vragen? Stuur dan een e-mail naar nieuwsbrief@behoudenhuys.nl.

Volg ons ook via:

Facebook
Twitter
Linked in
Afmelden