Copy
Nieuwsbrief april 2019
In deze nieuwsbrief van Minerals Foundation ontvang je een overzicht van de meest recente nieuwsberichten rondom onze stichting. Deze nieuwsbrief verschijnt aan het einde van de maand.
Bergkristal zoeken in Zwitserland
Torrenthorn, Zwitserland door Daniel Middel
Evenementen agenda

Geen evenementen bekend voor mei 2019
Locatie uitgelicht

Grube Clara, Duitsland

Klik hier voor de Field-map

Samenwerkingen

Links en Social Media

Website
Forum
Vindplaatsen
Facebook
YouTube
Instagram
Email
Minerals Foundation Magazine

Heb jij het digitale Minerals Foundation Magazine al gelezen? Eén van de auteurs, Kristian Egberts, heeft een geweldig artikel geschreven en exclusief gedeeld in het Minerals Foundation Magazine over een grote calciet kluft die hij heeft gevonden in Calcaire de la Sambre, ook wel de groeve van Landelies genoemd!! Het magazine is beschikbaar voor Gold leden en eind december 2018 verstuurd via e-mail. Mocht je deze niet hebben ontvangen, laat het ons dan snel weten! Ben je nog geen Gold donateur, maar wil je je graag weten hoe dit werkt en daarmee ook het magazine ontvangen? Kijk dan snel hier.
Mineralen uit Nederland! Of toch niet? 

Het bIn Nederland is het mineralen zoeken wel bekend, maar niet eenvoudig om binnen onze eigen landsgrens te doen. Vaak zijn steengroeves in onze buurlanden, of zijn vindplaatsen in Nederland niet of nauwelijks toegankelijk. Maar wat als je per toeval over paarse mineralen struikelt in Nederland? Op het forum lees het je verhaal over fluoriet! In Nederland!? Check hier het topic.
Mineralen determineren

Het blijft voor velen soms de vraag: welk mineraal heb ik hier precies voor me? Op zoek naar het antwoord, kan op het forum de vraag worden gesteld of iemand het mineraal kan determineren, ook al is het determineren via een foto niet makkelijk. Maar toch is het soms snel te herkennen aan de kristalvorm, kleur of vindplaats. Dus heb je een mineraal en je weet niet wat het is? Plaats een foto met alle informatie erbij die je er over hebt en wie weet kan iemand je helpen het mineraal te determineren! Ga hier naar het 'Determinatie' topic.
Opening grote Halde Grube Clara

Afgelopen weekend was de opening van de grote Halde van Grube Clara: een evenement dat 3 keer per jaar plaatsvindt en waar echt enorm veel mineralenliefhebbers op af komen vanuit heel Europa! Een uitgebreid verslag staat nu op het forum en is hier te lezen!
Kring Zwarte Woud Mineralen

In het kader van samenwerken en elkaar helpen, zijn op het forum  ook wel eens verschillende verslagen en topics te lezen over andere stichtingen/verenigingen die zich bezig houden met mineralogie en geologie, of zich daarin gespecialiseerd hebben. Jacques Feijen heeft op het  forum een stuk geschreven over 'Kring Zwarte Woud Mineralen', een vereniging die zich puur bezig houdt met mineralen uit Grube Clara. Voor meer informatie en het zeer uitgebreide en mooie verslag, ga hier direct naar forum! Hieronder volgt nog een foto van Jacques Feijen van een van de honderden soorten mineralen uit de Clara.

Onderwerpen voor de nieuwsbrief?

We zijn altijd op zoek naar interessante onderwerpen voor de nieuwsbrief. Heb je ook een forum topic, Field-map of andere link met betrekking tot geologie of mineralogie die je onder de aandacht wilt brengen en bekend wilt maken binnen ons netwerk? Stuur een e-mail naar info@mineralsfoundation.eu met de betreffende link en zie deze terug in een toekomstige nieuwsbrief.

Copyright © Minerals Foundation. Je ontvangt deze nieuwsbrief automatisch als donateur van Minerals Foundation. Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen, klik dan hier om je af te melden. Wil je deze nieuwsbrief op een ander e-mail adres ontvangen, klik dan hier.


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Minerals Foundation · Kruizemuntweg 14 · Haren, 9753 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp