Copy
Nieuwsbrief november 2019
In deze nieuwsbrief van Minerals Foundation ontvang je een overzicht van de meest recente nieuwsberichten rondom onze stichting. Deze nieuwsbrief verschijnt aan het einde van de maand.
Fluoriet op kwarts met limoniet
Grube Clara, Duitsland door Kristian Egberts
Evenementen agenda

01-12-2019: Mineralenbeurs Heerlerheide
15-12-2019: Mineralenbeurs Haarlem
09-02-2020: Mineralogica Hengelo 
Locatie uitgelicht

Slate Quarry, Schotland, Verenigd Koninkrijk

Klik hier voor de Field-map

Samenwerkingen

Links en Social Media

Website Website
Forum Forum
Vindplaatsen Vindplaatsen
Facebook Facebook
YouTube YouTube
Instagram Instagram
Email Email
Verslag mineralenbeurs GeoSfeer te Berghem

Afgelopen maand organiseerde stichting Geo Oss de jaarlijkste GeoSfeer mineralen- en fossielenbeurs in de Berchplaets in Berghem. Dit evenement is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een goede bekende mineralenbeurs, waar ieder jaar meer bezoekers op af komen. Met diverse activiteiten voor kinderen, genoeg standhouders en een grote exclusieve tentoonstelling, was het ook dit jaar weer een groot succes. Bekijk het verslag met foto's en video's op het forum.
Geigerteller op je smartphone

Op het forum verscheen een interessante discussie over het gebruik van je smartphone om radioactiviteit te kunnen meten. Door gebruik te maken van een app in combinatie met een aangesloten meetstation, maak je hiermee je eigen mobiele geigerteller. Lees de volledige discussie op het forum.
Das letzte Bergwerk im Schwarzwald:
Die Mineralien der Grube Clara


Onlangs is er een half uur durende documentaire online gekomen op de Duitse zender ARD over de wereldberoemde Grube Clara in het Schwarzwald (Duitsland). De documentaire is nieuw en laat in een half uur zien wat er onder de grond en boven de grond met de mineralen gebeurd; zowel voor de industrie als voor de mineralenverzamelaar. Een aanrader! Bekijk deze video op het forum en deel je ervaring over Grube Clara.
10000 abonnees op YouTube!

Afgelopen maand hebben we met ons YouTube kanaal de grens van maar liefst 10000 abonnees doorbroken. Jullie hebben vast al gemerkt dat we het afgelopen jaar hier veel focus op hebben gelegd en daar veel positieve feedback op mogen ontvangen. Zo hebben we op diverse beurzen (o.a. Internationale mineralenbeurs Rijswijk en GeoSfeer) veel goede reacties en herkenning van bezoekers gekregen, wat ons nog meer energie heeft gegeven om YouTube te blijven onderhouden met nieuwe content.

Ook jullie video's zijn nog steeds welkom! Heb jij een leuke video van een mineralen zoektocht of excursie? Stuur hem naar ons op en we uploaden hem naar ons YouTube kanaal.
Nieuw board voor persoonlijke blogs

Op veler verzoek is er een nieuw board voor Persoonlijke Blogs beschikbaar gemaakt op het Bronze gedeelte van het forum. Hier kunnen gebruikers links plaatsen naar eigen websites, blogs of pagina's die zij zelf in beheer hebben of vaak bezoeken voor informatie. Bekijk het board op het forum.
Mineralen uit Sauerland, Duitsland

Op ons YouTube kanaal verscheen afgelopen maand een korte video van Robert Komduur en Daniel Middel van een bezoek aan het Sauerland in Duitsland van enkele jaren geleden. In een reeds niet meer toegankelijke groeve vonden zij destijds een grote calciet pocket, waarvan nu een video beschikbaar is gekomen. Bekijk de video op ons YouTube kanaal.
Calciet uit Sauerland
Mineralen determineren bij stichting GEA

“Wat heb ik gevonden?” Deze kreet zal menig verzamelaar van mineralen wel eens geroepen hebben. Alleen kom je er vaak niet uit. Samen met anderen kan je wellicht je mineralen de juiste naam geven? Daarvoor ben je bij GEA aan het juiste adres. De vele GEA-Kringen in het land bieden je de mogelijkheid om met andere verzamelaars samen je hobby te beleven.

Minerals Foundation en GEA hebben al langere tijd een mooie samenwerking die ook in 2019 gecontinueerd is. GEA donateurs kunnen gratis GOLD-member worden bij Minerals Foundation. Word donateur van Stichting Geologische Aktiviteiten; via de GEA site zo geregeld!

Onderwerpen voor de nieuwsbrief?

We zijn altijd op zoek naar interessante onderwerpen voor de nieuwsbrief. Heb je ook een forum topic, Field-map of andere link met betrekking tot geologie of mineralogie die je onder de aandacht wilt brengen en bekend wilt maken binnen ons netwerk? Stuur een e-mail naar info@mineralsfoundation.eu met de betreffende link en zie deze terug in een toekomstige nieuwsbrief.

Copyright © Minerals Foundation. Je ontvangt deze nieuwsbrief automatisch als donateur van Minerals Foundation. Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen, klik dan hier om je af te melden. Wil je deze nieuwsbrief op een ander e-mail adres ontvangen, klik dan hier.


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Minerals Foundation · Kruizemuntweg 14 · Haren, 9753 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp