Copy
Nieuwsbrief februari 2019
In deze nieuwsbrief van Minerals Foundation ontvang je een overzicht van de meest recente nieuwsberichten rondom onze stichting. Deze nieuwsbrief verschijnt aan het einde van de maand.
Cacoxeniet en Strengiet
Gevonden in Sitio do Castelo Mijn, Portugal en gefotografeerd door Jacques Feijen
Evenementen agenda

9 en 10 maart 2019:
Mineralenbeurs Rijswijk
16 maart 2019:
Mineralenbeurs Zwijndrecht
23 maart 2019:
Mineralenbeurs Hoevelaken
6 en 7 april 2019:
Haagse Mineralen- en Fossielenbeurs
7 april 2019:
Mineralenbeurs ZNLV Eindhoven
Locatie uitgelicht

Carrière de Mas de Cournon, Puechabon, Frankrijk

Klik hier voor de Field-map

Samenwerkingen

Links en Social Media

Website
Forum
Vindplaatsen
Facebook
YouTube
Instagram
Email
Minerals Foundation Magazine

Heb jij het digitale Minerals Foundation Magazine al gelezen? Eén van de auteurs, Niels Brouwer, heeft een geweldig artikel geschreven en exclusief gedeeld in het Minerals Foundation Magazine over de verschillende vormen van bariet voorkomen uit Grube Clara! Een echt interessant artikel met mooie foto's, maar ook interessant voor alle Clara kenners en liefhebbers! Het magazine is beschikbaar voor Gold leden en eind december 2018 verstuurd via e-mail. Mocht je deze niet hebben ontvangen, laat het ons dan snel weten! Ben je nog geen Gold donateur, maar wil je je graag weten hoe dit werkt en daarmee ook het magazine ontvangen? Kijk dan snel hier.
Reisverslagen van het mineralen zoeken

Het forum bestaat nu al jaren en er zijn in de loop der tijd enorm veel mooie reisverslagen geschreven bij de vindplaatsen of op algemene topics. Deze reisverslagen blijven altijd op het forum zichtbaar en kan je altijd nalezen, want je kunt er veel van leren hoe een vindplaats is, wat er te vinden is en waar het precies is. Deze keer gaat de aandacht naar: Castilla-La Mancha, Guadalajara, Molina De Aragón (00607-ES-B)
Oman: het onbekende paradijs van het Midden-Oosten

In februari 2019 is Kristian Egberts op pad geweest naar Oman! Dit land zitt vol verrassingen waar we in Europa niets vanaf weten, want Oman blijkt een waar paradijs voor geologische avonturen te zijn. In de komende tijd zullen er op het forum meer verslagen en foto's volgen over deze fantastische reis, maar om alvast in te komen is er al de eerste 'vindplaats' aangemaakt op het forum! En wil je het algemene topic over Oman volgen? Klik dan hier!
Agaten uit Duitsland en Tsjechië

Tonny van Hemert heeft onlangs een film op YouTube gezet met een deel van zijn beste agaten uit Duitsland en Tsjechië. Dat is natuurlijk erg leuk om te zien een mooie manier om je mineralencollectie te delen met iedereen, maar ook om men te inspireren met film en beeld bezig te zijn. Daarom hebben wij als stichting al jaren terug een YouTube kanaal gestart waar we veel van onze mineralenreizen laten zien. En wil je ook meer met films over mineralen doen, maar je weet niet hoe? Of je hebt films die te maken hebben mineralogie maar kunt er niets mee? Voel je vrij om je film naar ons op te sturen, zodat wij die op ons Minerals Foundation YouTube kanaal kunnen uploaden en laat je inspireren door onze films!
Agate collection from Germany and Czech Republic
Mineralen reinigen

Het reinigen van mineralen blijft altijd de vraag voor vele mineralenzoekers en -verzamelaars. Want: hoe zorg je er voor dat je mineralen niet beschadigen, maar je ze we kunt reinigen? Het antwoord op die vraag is in principe afhankelijk van welk mineraal je hebt. Op het forum is er weer dieper in gegaan op het reinigen van mineralen met de 'Cleaning Gun'. Wil je er meer over weten of heb je een vraag over hoe je een mineraal kunt reinigen? Stel die dan hier snel op het forum!
1 miljoen views!

Een miljoen views op YouTube! Ja, je leest het goed. Dat zijn er 1.000.000! Onze video over Steinbruch Juchem lijkt viral gegaan te zijn. Half februari zijn we door de magische grens van maar liefst 1 miljoen gegaan, met bezoekers van over de hele wereld! We zijn daar natuurlijk erg trots op en hopen iedereen met onze films te inspireren. Dus wil je onze films zien? Ga dan naar ons Minerals Foundation YouTube kanaal of check de Juchem film direct hier:
Mineralen zoeken in Steinbruch Juchem, Duitsland

Onderwerpen voor de nieuwsbrief?

We zijn altijd op zoek naar interessante onderwerpen voor de nieuwsbrief. Heb je ook een forum topic, Field-map of andere link met betrekking tot geologie of mineralogie die je onder de aandacht wilt brengen? Stuur een e-mail naar info@mineralsfoundation.eu met de betreffende link en zie deze terug in een toekomstige nieuwsbrief.

Copyright © Minerals Foundation. Je ontvangt deze nieuwsbrief automatisch als donateur van Minerals Foundation. Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen, klik dan hier om je af te melden. Wil je deze nieuwsbrief op een ander e-mail adres ontvangen, klik dan hier.


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Minerals Foundation · Kruizemuntweg 14 · Haren, 9753 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp