Copy
Nieuwsbrief augustus 2017
In deze nieuwsbrief van Minerals Foundation ontvang je een overzicht van de meest recente nieuwsberichten rondom onze stichting. Deze nieuwsbrief verschijnt aan het einde van de maand.
Bariet
La Union, Spanje
Gefotografeerd door Niels Brouwer
Evenementen agenda

9 en 10 september:
Lapidari weekend Giethoorn
10 september:
Mineralenbeurs Oisterwijk
24 september:
Mineralenbeurs Kortrijk BE
30 september:
Mineralenbeurs Amersfoort

Voor meer beurzen en evenementen, bekijk hier de agenda

 
Locatie uitgelicht

Carriere de la Lesse, Tellin, België
Klik hier voor de Field-map

Links en Social Media

Website
Forum
Facebook
YouTube
Instagram
Email
Verslag bezoek Steinbruch Juchem, Duitsland

Het was afgelopen maand weer goed vertoeven in één van de meest bekendste steengroeves, Steinbruch Juchem. John de Bruijn, Kristian Egberts en andere verzamelaars gingen een lang weekend naar deze locatie om te zien of er inmiddels wat veranderd zou zijn aan de toch wat treurige situatie van de laatste tijd. Er was op de juiste plaatsen gewerkt en dat leverde dit maal prachtige stukken op, wellicht zelfs museum waardig. Uiteraard is er een mooi verslag en zelfs een video van beschikbaar gemaakt. Bekijk het volledige verslag op het forum.

 
Steinbruch Juchem
Vakantie voorbij? Bezoekverslagen delen!

De zomer zit er weer op en dat betekent dat de meesten van ons weer terug zijn van vakantie en wellicht ook het zoeken naar mineralen. We zijn erg benieuwd naar welke locaties jullie geweest zijn de afgelopen weken en natuurlijk welke mooie mineralen er zijn gevonden. Deel je verslagen, foto's en video's op het forum onder de Bronze of Gold locaties. Is je locatie nog beschikbaar, dan kan je gewoon een eigen topic openen of zelfs de locatie zelf indienen als Gold donateur.

Deel je verzameling op het forum (nieuw!)

Op veler verzoek is er een nieuw board beschikbaar op het forum om je privé verzameling te delen middels foto en video. Inmiddels zijn er al een aantal verzamelingen door andere verzamelaars gedeeld om te bekijken. Bekijk het board op het forum.

Advies voor benodigde gereedschappen

Het forum is de ideale plaats om vragen te stellen aan mede mineralen verzamelaars. Ook voor de keuze voor bijvoorbeeld voorhamers kan uitgebreid gediscussieerd worden over de voor- en nadelen van diverse types. Bekijk het topic op het forum.

Minerals Foundation op mineralenbeurs Oisterwijk op 10 september

Het najaar staat voor de deur en diverse mineralenbeurzen worden weer georganiseerd in Nederland en België. In Oisterwijk (Brabant) organiseert Mineralz wederom een edelstenen en mineralenbeurs waar ook Minerals Foundation aanwezig zal zijn met een eigen stand. Deze beurs richt zich op verzamelaars van mineralen en fossielen en geïnteresseerden in edelstenen en sieraden. Kom ook langs op deze gezellige beurs in Brabant en bezoek dan even onze stand om verhalen te delen, informatie te verkrijgen hoe je zelf mineralen kan vinden en mooie vondsten te bekijken.
Minerals Foundation lezing bij NGV Utrecht en 't Gooi op 18 september

Naast beurzen geeft Minerals Foundation ook diverse lezingen over het zelf zoeken naar mineralen, waar aan de hand van ervaringen en beeld materiaal wordt uitgelegd hoe het zelf zoeken naar mineralen in zijn werk gaat. Voor de Nederlandse Geologische Vereniging (NGV) regio Utrecht en 't Gooi wordt op maandagavond 18 september een dergelijke lezing gegeven in het Geologisch Museum Hofland te Laren, waar diverse mineralenreizen als Spanje en Zwitserland de revue zullen passeren.

Heeft jouw stichting, organisatie of museum ook interesse in een lezing? Kijk hier voor meer informatie.
Verslag bezoek Disentis, Zwitserland

Felix Maassen en John de Bruijn hebben het bestaande forum topic van Disentis in Zwitserland aangevuld met nuttige informatie rondom deze locatie. Naast rookkwarts is er in deze omgeving ook goud te vinden, waarvan diverse vondsten in het nabij gelegen museum te bewonderen zijn. Bekijk het volledige verslag op het forum (let op: Gold topic!).
Evenementen kalender verplaatst naar website

Sinds enkele jaren maken we gebruik van een eenvoudige kalender op het forum voor het bijhouden van beurzen, lezingen en andere evenementen. Door nieuwere beschikbare functionaliteiten is deze agenda vanaf heden verplaatst naar de website. Zo kan je onder andere een kalender weergave, maar ook een lijstweergave zien van alle evenementen, inzoomen op de locatie en contactgegevens bekijken. Bekijk de nieuwe kalender hier.

Voor ieder evenement blijft nog steeds een discussie topic beschikbaar op het forum voor het plaatsen van foto's, verslagen en video's.
Verslag bezoek Carriere de La Lesse, België

Ingrid Janssen heeft een bezoek gebracht aan Carriere de la Lesse te België, om op zoek te gaan naar onder andere calciet, dolomiet en kwarts. In deze groeve zijn tevens diverse fossielen te vinden. Hoewel de groeve reeds gesloten is, kunnen er nog steeds mooie vondsten gedaan worden voor wie wat materiaal verplaatst. Bekijk het volledige verslag op het forum.

 

Onderwerpen voor de nieuwsbrief?

We zijn altijd op zoek naar interessante onderwerpen voor de nieuwsbrief. Heb je ook een forum topic, Field-map of andere link met betrekking tot geologie of mineralogie die je onder de aandacht wilt brengen? Stuur een e-mail naar info@mineralsfoundation.eu met de betreffende link en zie deze terug in een toekomstige nieuwsbrief.
 

Copyright © Minerals Foundation. Je ontvangt deze nieuwsbrief automatisch als donateur van Minerals Foundation. Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen, klik dan hier om je af te melden. Wil je deze nieuwsbrief op een ander e-mail adres ontvangen, klik dan hier.


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Minerals Foundation · Kruizemuntweg 14 · Haren, 9753 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp