Copy
Nieuwsbrief september 2018
In deze nieuwsbrief van Minerals Foundation ontvang je een overzicht van de meest recente nieuwsberichten rondom onze stichting. Deze nieuwsbrief verschijnt aan het einde van de maand.
Agardiet
Gevonden in Hilarion, Griekenland door David Nieto en gefotografeerd door Ko Jansen
Evenementen agenda

Bekijk de volledige kalender op de website.

7 oktober:
Mineralenbeurs 's-Hertogenbosch
21 oktober:
GEA Beurs Amstelveen

11 november:
Geosfeer Oss Berghem


 
Locatie uitgelicht

Carriere Calcaire de la Sambre, Landelies, België


Klik hier voor de Field-map

Links en Social Media

Website
Forum
Facebook
YouTube
Instagram
Email
GEA beurs Amstelveen op 21 oktober

Stichting GEA gaat terug naar de basis en zal op de beurs meer aandacht geven aan de pure steen. Mineralen, fossielen, gesteenten en edelstenen zijn de pure stenen. Sieraden zijn daar van afgeleid en op zich ook heel mooi, maar sieraden moeten op de beurs niet de overhand hebben. De beurs staat dit jaar in het teken van vondsten uit Engeland. Diverse tentoonstellingen en lezingen rondom dit thema zullen op deze editie te zien zijn. Meer informatie is beschikbaar op de website van stichting GEA.
Verslag excursie Wallis en Graubunden, Zwitserland

Afgelopen maand hebben John de Bruijn, Kristian Egberts en Daniel Middel een 10 daagse mineralen excursie naar Zwitserland gemaakt. Van hun bezoek aan de gebieden Wallis en Graubunden hebben zijn een uitgebreid verslag in de vorm van een liveblog op het forum aangemaakt. Vrijwel iedere dag waren hun zoektochten naar mineralen te volgen. Ook de uiteindelijke vondsten zullen na schoonmaak hier geplaatst worden. Bekijk het verslag op het forum.
Mineralen determineren

Niet altijd is het mogelijk te determineren met slechts een foto, maar is altijd het is een goed begin. Op het forum is een speciaal board beschikbaar waar je foto's van eigen mineralen kan uploaden om door andere geïnteresseerden te laten determineren. En is een foto niet voldoende? Dan is hetzelfde forum een geschikte plek om met mensen in contact te komen die je wellicht verder kunnen helpen om erachter te komen welk mineraal je in je bezit hebt. Bekijk het board op het forum. 
Verslag bezoek oude mijn South Wheal Frances, Corwall, Engeland

Bert de Ruiter heeft afgelopen maand in Cornwall in Engeland een aantal oude locaties bezocht waaronder de oude South Wheal Frances mijn nabij Carnkie in Cornwall. In deze mijn werd in de vorige eeuw vooral veel koper en tin gewonnen. Van de oude mijn zijn naast de schachten ook nog diverse oude gebouwen te bewonderen. Bekijk het board op het forum (let op: Gold topic)
Verslag internationale mineralenbeurs Rijswijk

Afgelopen maand vond de najaarseditie van één van de grootste mineralenbeurzen van Nederland in de Broodfabriek in Rijswijk weer plaats. Voor zowel verzamelaars van mineralen, fossielen maar ook sieraden waren er weer genoeg standhouders aanwezig die hun mooiste stukken aanboden. Ook was Minerals Foundation aanwezig met een kleine tentoonstelling rondom het zelf zoeken van mineralen dichtbij huis. Bekijk het verslag op het forum.
Laatste oproep auteurs voor Minerals Foundation Magazine 2018

Na vorig jaar een eerste succesvolle proef te hebben gedaan met ons Minerals Foundation Magazine, mogen we ons gaan verheugen op een tweede uitgave van dit blad. Het doel is wederom om een digitaal, en wellicht dit jaar een hard-copy, magazine vol met exclusieve reisverslagen, foto's en verhalen rondom mineralogie. Omdat het opzetten van zo'n magazine nogal wat tijd in beslag neemt, roepen we via deze weg een ieder op die interesse heeft om een persoonlijk artikel te schrijven rondom mineralogie of het zoeken naar mineralen. Heb jij interesse? Stuur dan een e-mail met je motivatie en onderwerp naar info@mineralsfoundation.eu
Speciaal topic voor fluoriet, ook deze maand

Voor veel mineralenverzamelaars is fluoriet een graag gezien mineraal. Het komt in diverse vormen en kleuren voor en kan bovendien op relatief veel plaatsen gevonden worden, maar geeft bij het vinden ervan toch altijd net even dat extra beetje blijdschap. Speciaal voor dit prachtige mineraal is er onlangs op het forum een topic aangemaakt waar uitsluitend over fluoriet gepraat wordt. Heb jij ook mooie fluoriet vondsten of stukken in je verzameling? Bekijk het topic op het forum.
Evenementen voor de kalender aanmelden

Doorgaans vinden de meeste mineralen en fossielenbeurzen in het voor- en najaar plaats. Reden genoeg om regelmatig onze kalender te bekijken om te zien of er nieuwe evenementen zijn toegevoegd. Heb je ook een interessante mineralenbeurs of gerelateerd evenement zoals een lezing in Nederland, België of Duitsland? Laat het ons weten via info@mineralsfoundation.eu en we voegen hem toe aan de kalender en het forum, en delen je evenement via onze social media kanalen aan ons netwerk.

Onderwerpen voor de nieuwsbrief?

We zijn altijd op zoek naar interessante onderwerpen voor de nieuwsbrief. Heb je ook een forum topic, Field-map of andere link met betrekking tot geologie of mineralogie die je onder de aandacht wilt brengen? Stuur een e-mail naar info@mineralsfoundation.eu met de betreffende link en zie deze terug in een toekomstige nieuwsbrief.
 

Copyright © Minerals Foundation. Je ontvangt deze nieuwsbrief automatisch als donateur van Minerals Foundation. Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen, klik dan hier om je af te melden. Wil je deze nieuwsbrief op een ander e-mail adres ontvangen, klik dan hier.


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Minerals Foundation · Kruizemuntweg 14 · Haren, 9753 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp