Copy
Nieuwsbrief september 2019
In deze nieuwsbrief van Minerals Foundation ontvang je een overzicht van de meest recente nieuwsberichten rondom onze stichting. Deze nieuwsbrief verschijnt aan het einde van de maand.
Bariet
Grube Clara, Duitsland door Niels Brouwer
Evenementen agenda

06-10-2019: Mineralenbeurs Den Bosch
12 & 13-10-2019: Mineralenbeurs Rijswijk
20-10-2019: GEA Beurs
02-11-2019: Mineralenbeurs Purmerend
10-11-2019: Mineralenbeurs GEO Oss
Locatie uitgelicht

Mina Ampliación A Vitoria, Spanje

Klik hier voor de Field-map

Samenwerkingen

Links en Social Media

Website
Forum
Vindplaatsen
Facebook
YouTube
Instagram
Email
Mineralen zoeken in de Zwitserse Alpen

Na een aantal maanden was het dan eindelijk zover: De video van het bezoek van Daniel Middel en Kristian Egberts aan Zwitserland staat online! Dit keer een volledig lange video van maar liefst 12 minuten, waarin alle dagen van het bezoek aan bod komen en natuurlijk met mooie vondsten. Check de video hier of klik hier op de link om naar de video te gaan.

Meer foto's zien en het verslag lezen? Die kun je hier terugvinden op het forum.
Mineralen zoeken (mineral prospecting) in de Zwitserse Alpen, Wallis, Juni 2019
Update: Oproep auteurs Minerals Foundation magazine

In de vorige nieuwsbrief hadden we al een oproep geplaatst voor artikelen in het Minerals Foundation magazine, maar de reacties stromen al binnen! We hebben wellicht nog plaats voor een of twee artikelen, maar wees er op tijd bij. Vol is vol en dan is het wachten tot de volgende keer. Heb je interesse of vragen, laat het ons dan weten via info@mineralsfoundation.eu.  
Minerals Foundation & GEA

“Wat heb ik gevonden?” Deze kreet zal menig verzamelaar van mineralen wel eens geroepen hebben. Alleen kom je er vaak niet uit. Samen met anderen je mineralen de juiste naam geven? Daarvoor ben je bij GEA aan het juiste adres. De vele GEA-Kringen in het land bieden je de mogelijkheid om met andere verzamelaars samen je hobby te beleven.

Minerals Foundation en GEA hebben al langere tijd een mooie samenwerking die ook in 2019 gecontinueerd is. GEA donateurs kunnen gratis GOLD-member worden bij Minerals Foundation. Word donateur van Stichting Geologische Aktiviteiten; via de GEA site zo geregeld!

Minerals Foundation op beurzen!

In oktober en november 2019 staan wij als stichting weer op verschillende beurzen om iedereen informatie te geven over onze stichting, waar we voor staan en hoe het zelf zoeken naar mineralen te werk gaat. Daarom hopen we jullie daar tegen te komen! Dus, zoek je ons op een beurs? Kom dan naar één van de volgende beurzen:

12 en 13 oktober 2019: Mineralenbeurs Rijswijk
20 oktober 2019: GEA Beurs Amstelveen
10 november 2019: Mineralenbeurs GEO Oss

Alvast tot dan!
Museum: Mythos Edelstein Kranzelbinder

Een klein museum in Oostenrijk, maar zo de moeite waard om te zien! Op vakantie kwam Daniel Middel het volgende museum tegen, omdat hij gratis toegang kreeg met de Kärnten kaart. Ondanks dat hij niet zoveel informatie over dit museum heeft, krijg je in het verslag een beeld van wat er te zien is. "Qua mineralen wel de moeite waard, want er was genoeg moois te bezichtigen", aldus Daniel. Lees hier het verslag en bekijk alle foto's!
Let op: Gold topic!
Ultrasoon reinigen van mineralen

Een van de manieren om mineralen schoon te maken is door middel van een ultrasoon reiniger. Maar, hoe werkt dit? En welke ultrasoon reiniger is goed? Op het forum is hierover een vraag gesteld, dus wil je meer weten of heb je tips? Ga dan via deze link naar het forum!
Mineralen in beeld: in één woord prachtig!

Op het forum bestaan meerdere topics over het fotograferen van mineralen en hoe je mineralen goed in beeld brengt. Er zijn verschillende mineralenfotografen die elk hun eigen kennis hebben en dit ook delen. Zo heeft Niels Brouwer weer enkele foto's op het forum gezet die laten zien hoe zijn passie voor het mineraal bariet op beeld te zien is. Heb je zelf mineralenfoto's en wil je die ook delen? En wil je geïnspireerd worden door andere mineralenfotografen? Ga dan naar dit topic of naar het board over fotografie op het forum!

Onderwerpen voor de nieuwsbrief?

We zijn altijd op zoek naar interessante onderwerpen voor de nieuwsbrief. Heb je ook een forum topic, Field-map of andere link met betrekking tot geologie of mineralogie die je onder de aandacht wilt brengen en bekend wilt maken binnen ons netwerk? Stuur een e-mail naar info@mineralsfoundation.eu met de betreffende link en zie deze terug in een toekomstige nieuwsbrief.

Copyright © Minerals Foundation. Je ontvangt deze nieuwsbrief automatisch als donateur van Minerals Foundation. Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen, klik dan hier om je af te melden. Wil je deze nieuwsbrief op een ander e-mail adres ontvangen, klik dan hier.


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Minerals Foundation · Kruizemuntweg 14 · Haren, 9753 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp