Copy
Nieuwsbrief augustus 2019
In deze nieuwsbrief van Minerals Foundation ontvang je een overzicht van de meest recente nieuwsberichten rondom onze stichting. Deze nieuwsbrief verschijnt aan het einde van de maand.
Bergkristal
Torrenthorn, Zwitserland door Daniel Middel
Evenementen agenda

14-09-2019: Lapidari-Weekend MTN-Giethoorn
14-09-2019: Mineralenbeurs Amersfoort
06-10-2019: Mineralenbeurs Den Bosch
12&13-10-2019: Mineralenbeurs Rijswijk
20-10-2019: GEA Beurs
Locatie uitgelicht

Steinbruch Juchem, Duitsland

Klik hier voor de Field-map

Samenwerkingen

Links en Social Media

Website
Forum
Vindplaatsen
Facebook
YouTube
Instagram
Email
Verrassende vondsten van de Juchem, Duitsland

In het weekend van 3 en 4 augustus 2019 waren onder andere Kristian Egberts, Johan Oord, Remco van Rooijen, Sebastiaan Sleeuwenhoek, Stijn en Karel Claeys weer eens in de Juchem te vinden. Met deze groep en nog vele andere mineralenzoekers was het deze keer de 'Hungerwand' die bezocht mocht worden en dat leverde weer enkele top vondsten op! Ondanks dat de vooruitzichten niet zo positief waren... Lees het verslag en bekijk alle foto's hier!
Update: Oproep auteurs Minerals Foundation magazine

In de vorige nieuwsbrief hadden we al een oproep geplaatst voor artikelen in het Minerals Foundation magazine, maar de reacties stromen al binnen! We hebben wellicht nog plaats voor een of twee artikelen, maar wees er op tijd bij. Vol is vol en dan is het wachten tot de volgende keer. Heb je interesse of vragen, laat het ons dan weten via info@mineralsfoundation.eu.  
Minerals Foundation & GEA

“Wat heb ik gevonden?” Deze kreet zal menig verzamelaar van mineralen wel eens geroepen hebben. Alleen kom je er vaak niet uit. Samen met anderen je mineralen de juiste naam geven? Daarvoor ben je bij GEA aan het juiste adres. De vele GEA-Kringen in het land bieden je de mogelijkheid om met andere verzamelaars samen je hobby te beleven.

Minerals Foundation en GEA hebben al langere tijd een mooie samenwerking die ook in 2019 gecontinueerd is. GEA donateurs kunnen gratis GOLD-member worden bij Minerals Foundation. Word donateur van Stichting Geologische Aktiviteiten; via de GEA site zo geregeld!

Highlight: veel nieuwe info in het Board "Musea, Bezoekersmijnen, Grotten en Monumenten"

In het Gold gedeelte van ons forum vindt je al jaren het topic "Musea, Bezoekersmijnen, Grotten en Monumenten". Hier staan verschillende locaties door heel Europa aangegeven die de moeite waard zijn om te bezoeken, of waar bijvoorbeeld onze forumgebruikers zijn geweest en een verslag van hebben geplaatst. Onlangs hebben Victor Swan en Bert de Ruiter enkele locaties in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Schotland toegevoegd. Dus voor meer informatie, ga snel naar dat topic.  
Let op: Gold topic!
Calcietkristallen zoeken in Landelies

De groeve van Landelies komt vaak voor in onze berichten en veel van onze forumgebruikers gaan er ook daadwerkelijk mineralen zoeken, maar afgelopen maand is Wilfred voor het eerst in deze groeve geweest... met succes! Hij heeft verschillende mooie calcietkristallen gevonden en mag met trots terugkijken op zijn zoektocht. Wil je het verslag en de foto's ervan zien? Klik dan op deze link en je komt direct in het topic uit.
Oproep: meedoen aan 'Foto van de Maand'

Het is al vanaf het begin van de stichting een van de bekendste manieren om foto's die iets met mineralen te maken hebben te delen met anderen. Meedoen met de 'Foto van de Maand' verkiezing op het forum. Dit doe je door naar dit topic te gaan! Je stuurt eenvoudig je foto in met een beschrijving en iedereen kan de foto beoordelen. Op het eind van de maand ben je misschien wel de winnaar? En je foto komt o.a. in de nieuwsbrief en op onze Social Media kanalen. En je kunt elke maand opnieuw meedoen! Dus waar wacht je nog op: neem alvast een kijkje bij alle andere winnaars via deze link.

Onderwerpen voor de nieuwsbrief?

We zijn altijd op zoek naar interessante onderwerpen voor de nieuwsbrief. Heb je ook een forum topic, Field-map of andere link met betrekking tot geologie of mineralogie die je onder de aandacht wilt brengen en bekend wilt maken binnen ons netwerk? Stuur een e-mail naar info@mineralsfoundation.eu met de betreffende link en zie deze terug in een toekomstige nieuwsbrief.

Copyright © Minerals Foundation. Je ontvangt deze nieuwsbrief automatisch als donateur van Minerals Foundation. Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen, klik dan hier om je af te melden. Wil je deze nieuwsbrief op een ander e-mail adres ontvangen, klik dan hier.


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Minerals Foundation · Kruizemuntweg 14 · Haren, 9753 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp