Copy
Nieuwsbrief december 2018
In deze nieuwsbrief van Minerals Foundation ontvang je een overzicht van de meest recente nieuwsberichten rondom onze stichting. Deze nieuwsbrief verschijnt aan het einde van de maand.
Bergkristal
Gevonden op de Torrenthorn in Zwitserlaner (foto van Kristian Egberts)
Evenementen agenda

3 februari 2019:
Mineralogica Hengelo
9 en 10 maart 2019:
Mineralenbeurs Rijswijk
7 april 2019:
Mineralenbeurs ZNLV Eindhoven

 
Locatie uitgelicht

De Diepeling, Tienray, Nederland

Klik hier voor de Field-map

Links en Social Media

Website
Forum
Facebook
YouTube
Instagram
Email
2018 voor Minerals Foundation

Net zoals afgelopen jaar is onze stichting weer trots op wat we allemaal bereikt hebben in 2018 met jullie en hoe we jullie nog beter hebben kunnen bereiken via ons forum, homepage, Social Media kanalen, beurzen, lezingen en ga zo maar door! We hebben daarom weer enkele willekeurige hoogtepunten op een rijtje gezet!

- Er zijn nu in totaal 1131 mensen Bronze of Gold geregistreerd bij Minerals Foundation (vorig jaar 925 mensen).
- Het Minerals Foundation Magazine is voor alle Gold donateurs in december uitgekomen.
- De Field-maps worden op dit moment volledig vernieuwd en zullen in 2019 volledig geïntegreerd worden op de homepage (www.mineralsfoundation.eu)
- In het afgelopen jaar waren er meer dan 542.000 pageviews op het Forum (vorig jaar 450.000 pageviews).
- De samenwerkingen met stichting GEA, stichting GEO Oss en Kristalmuseum Borculo zijn wederom verlengd.
- Ons YouTube kanaal is enorm gegroeid met meer dan 750.000 views sinds de start en enkele duizenden kanaalabonnees.
- En het belangrijkste: jullie input zowel op het forum (vindplaatsen, verslagen, foto's en films) als op beurzen, lezingen, bijeenkomsten etc. was geweldig!

Daarom bedanken we iedereen voor zijn of haar inzet en wensen we iedereen een steengoed en gezond nieuwjaar en zien we jullie graag in het komend jaar weer terug op onze websites, maar ook op beurzen, lezingen en alle andere activiteiten.
Minerals Foundation Magazine 2018!
 

Ook dit jaar heeft Minerals Foundation weer een digitaal magazine uitgegeven om verschillende en uitgebreide verslagen van mineralenzoektochten extra aandacht te geven, speciaal voor alle Gold donateurs (Gold donateurs hebben hiervan een e-mail ontvangen).
 
In het magazine lees je onder andere deze verhalen: 

- Johan Oord en Ellis van Diepen over Fuerteventura
- David Nieto over zijn calciet vondsten uit Adami
- Niels Brouwer over diverse bariet vormen uit de Clara
- Kristian Egberts over zijn calcietpocket in Landelies
- Daniel Middel over zijn bergkristal zoektochten in Wallis
 
Wij wensen jullie alvast veel lees- en kijkplezier met deze tweede uitgave!


(Heb je een Gold account en het magazine nog niet gezien of gelezen? Controleer dan je mailbox of spamfilter! En heb je een Bronze account en wil je het magazine zien en lezen? Kies dan voor 2019 een Gold account en stuur ons een mail met daarin je gebruikersnaam en e-mailadres, zodat we de link voor het magazine naar je toe kunnen sturen.)

Opaal

Altijd al meer willen weten over opaal? Dat kan! Er is op het forum een discussie gaande over de je met opaal om kan gaan, zoals hoe je het bijvoorbeeld het beste kunt bewaren, maar de variëteiten etc. Heb je tips over opaal of wil je er meer over weten? Ga naar het topic!

Upgrade Performance

Sinds half december zijn onze hosting servers voorzien van een viervoudiging aan processorkracht en geheugen, waardoor de websites waaronder het forum sneller zouden moeten laden dan voorheen. Voornamelijk de homepage zou hiervan voordeel moeten hebben, daar de meeste media zoals films en foto's hier zijn opgeslagen.

Minerals Foundation YouTube kanaal opgefrist

Ook dit jaar hebben we veel nieuwe films gemaakt en online gezet op ons Youtubekanaal. Daarnaast zijn onze films volgens Youtube succesvol en mochten we ons kanaal hernoemen en opfrissen, wat de toegankelijkheid heeft verbeterd. Wil je op de hoogte blijven van onze films en zoektochten, op zoek naar mineralen? Ga dan snel naar ons YouTube kanaal of bekijk alle films op onze homepage!
2018 hoogtepunt:
Mineralen zoeken in Grube Clara

Al onze films zien? Check ze hier!
Kruijenite: een nieuw mineraal uit de Eifel

Er is in de afgelopen maand bekend gemaakt dat er een nieuw mineraal is ontdekt, genaamd naar Fred Kruijen, en gevonden door Cor Kokke in de Eifel, Duitsland. Dat is natuurlijk uniek en mooi nieuws, wat ook op ons forum uitgebreid beschreven is door David Nieto en Jacques Feijen. Voor meer info, ga naar het topic. Foto hieronder: Kruijenite, foto gemaakt door Ko Jansen.

Onderwerpen voor de nieuwsbrief?

We zijn altijd op zoek naar interessante onderwerpen voor de nieuwsbrief. Heb je ook een forum topic, Field-map of andere link met betrekking tot geologie of mineralogie die je onder de aandacht wilt brengen? Stuur een e-mail naar info@mineralsfoundation.eu met de betreffende link en zie deze terug in een toekomstige nieuwsbrief.
 

Copyright © Minerals Foundation. Je ontvangt deze nieuwsbrief automatisch als donateur van Minerals Foundation. Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen, klik dan hier om je af te melden. Wil je deze nieuwsbrief op een ander e-mail adres ontvangen, klik dan hier.


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Minerals Foundation · Kruizemuntweg 14 · Haren, 9753 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp