Copy
Nieuwsbrief maart 2019
In deze nieuwsbrief van Minerals Foundation ontvang je een overzicht van de meest recente nieuwsberichten rondom onze stichting. Deze nieuwsbrief verschijnt aan het einde van de maand.
Fluoriet, calciet, kwarts, hematiet
Gevonden in Steinbruch Juchem, Duitsland door Kristian Egberts
Evenementen agenda

6 en 7 april 2019:
Haagse Mineralen- en Fossielenbeurs
7 april 2019:
Mineralenbeurs ZNLV Eindhoven
Locatie uitgelicht

Steinbruch Am Bilstein, Duitsland

Klik hier voor de Field-map

Samenwerkingen

Links en Social Media

Website
Forum
Vindplaatsen
Facebook
YouTube
Instagram
Email
Landelijke contactdag GEA en NGV, thema Harz

Op zaterdag 6 april verzorgen de GEA en NGV een landelijke contactdag voor donateurs en leden, met als thema de Harz. Een Duits middelgebergte op 500 kilometer afstand. Een plek waar vooral mineralenliefhebbers op de oude halden nog steeds mooi materiaal kunnen vinden. Een gebied met een boeiende geologische geschiedenis. Het doel is de verzamelaars en geïnteresseerden met elkaar in contact brengen; er wordt een aantal lezingen verzorgd, zodat men zijn/haar kennis over de hobby kan vergroten; er kunnen verzamelingen getoond worden en er is een boekenmarkt aanwezig. Ook zal Minerals Foundation een presentatie geven over het zelf zoeken naar mineralen in dit gebied en hoe zij hier digitaal bij ondersteunen. Meer informatie en aanmelden kan via de website van de NGV.
Verslag bezoek Kristalmuseum, Borculo

Afgelopen maand heeft Jacques Feijen een verslag op het forum geplaatst van zijn bezoek aan het Kristalmuseum te Borculo enige tijd geleden. Dit museum is gevestigd in het oude gemeentehuis van Borculo en alleen dit gebouw zelf is al de moeite waard om te bewonderen. Een enorme collectie van mineralen, fossielen en edelstenen zijn hier te aanwezig. Al lange tijd heeft Minerals Foundation een samenwerking met het Kristalmuseum. Bekijk het verslag op het forum.
Oman: het onbekende paradijs van het Midden-Oosten (deel 2)

Kristian Egberts heeft zijn eerdere verslag van zijn reis in Oman uitgebreid met een tweede deel, dit maal met een uitgebreide omschrijving van het gebied tussen Muttrah en Riyam. In dit gebied kwam hij meer geologisch interessante locaties tegen met zelfs mineralisatie. De hobby kwam daardoor ook even om de hoek kijken, wat een aantal interessante vondsten opleverde. Bekijk het verslag op het forum (let op: Gold topic!)
 
Verslag mineralenbeurs Hannuit, België

Op het forum is een uitgebreid verslag geplaatst over de recente mineralenbeurs in Hannuit, België. Wat deze beurs interessant maakte, is dat veel lokale verzamelaars hun eigen verzamelingen tentoon hadden gesteld met vondsten van bekende Belgische vindplaatsen zoals Calcaire de la Sambre en Bierghes. Veel mooie calciet en kwarts vondsten waren hier te bewonderen. Bekijk het verslag op het forum.
Vitrine verlichting alternatieven

Op het forum is al enige tijd een topic beschikbaar voor tips en ideeën rondom vitrine verlichting. Afgelopen maand werd een update geplaatst over zogenaamde led panelen, waarbij het volledige oppervlak van de bovenkant van een vitrine wordt ingezet voor de verlichting. In tegenstelling tot reguliere spots geeft dit zeer interessante mogelijkheiden voor verzamelaars. Bekijk het topic op het forum.

Onderwerpen voor de nieuwsbrief?

We zijn altijd op zoek naar interessante onderwerpen voor de nieuwsbrief. Heb je ook een forum topic, Field-map of andere link met betrekking tot geologie of mineralogie die je onder de aandacht wilt brengen en bekend wilt maken binnen ons netwerk? Stuur een e-mail naar info@mineralsfoundation.eu met de betreffende link en zie deze terug in een toekomstige nieuwsbrief.

Copyright © Minerals Foundation. Je ontvangt deze nieuwsbrief automatisch als donateur van Minerals Foundation. Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen, klik dan hier om je af te melden. Wil je deze nieuwsbrief op een ander e-mail adres ontvangen, klik dan hier.


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Minerals Foundation · Kruizemuntweg 14 · Haren, 9753 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp