Copy
Nieuwsbrief januari 2019
In deze nieuwsbrief van Minerals Foundation ontvang je een overzicht van de meest recente nieuwsberichten rondom onze stichting. Deze nieuwsbrief verschijnt aan het einde van de maand.
Magnetiet en Klinopyroxeen
Gevonden in Graulai, Duitsland en gefotografeerd door Arjan Kamphuis
Evenementen agenda

3 februari 2019:
Mineralogica Hengelo
9 en 10 maart 2019:
Mineralenbeurs Rijswijk
7 april 2019:
Mineralenbeurs ZNLV Eindhoven
Locatie uitgelicht

Kalkwerk Breckweg, Rheine, Duitsland

Klik hier voor de Field-map

Links en Social Media

Website
Forum
Vindplaatsen
Facebook
YouTube
Instagram
Email
Minerals Foundation en stichting GEA verlengen samenwerking

Evenals voorgaande jaren hebben Minerals Foundation en stichting GEA hun samenwerking voor het komende jaar verlengd. Alle donateurs van GEA kunnen hiermee gebruik blijven maken van het Gold niveau bij Minerals Foundation. Ben je GEA donateur maar heb je nog geen account bij Minerals Foundation, of heb je al wel een account maar ben je nog geen Gold? Lees dan snel hier de werkwijze om als GEA donateur Gold te worden!
Minerals Foundation Magazine

Heb jij het digitale Minerals Foundation Magazine al gelezen? Eén van de auteurs, David Nieto, heeft een mooi artikel geschreven en dit exclusief in het magazine gedeeld. Zo lees je over zijn zoektocht naar diverse mineralen, waaronder calciet, in de Adami mijn in Griekenland. Het magazine is beschikbaar voor Gold leden en afgelopen maand verstuurd via e-mail. Mocht je deze niet hebben ontvangen, laat het ons dan snel weten! Ben je nog geen Gold donateur, maar wil je je graag weten hoe dit werkt en daarmee ook het magazine ontvangen? Kijk dan snel hier.
Verslag bezoek Adalaide mijn, Tasmanië

Op het Gold gedeelte van het forum verscheen afgelopen maand een prachtig en uitgebreid verslag van Leo Engelen, die samen met een aantal vrienden een mineralenreis naar het verre Tasmanië heeft ondernomen. Voor veel mineralen verzamelaars kan dit maar één ding betekenen en dat is crocoiet. Dit mineraal wordt in Tasmanië in prachtige verschijning gevonden. Reden genoeg voor Leo Engelen om hier een uitgebreide reis voor uit te trekken en daarvan een verslag met foto materiaal op het forum te plaatsen. Bekijk het verslag op het forum (let op: Gold topic)
Mineralen zoeken in Wallis, Zwitserland (deel 2)

In het tweede deel van een reeks video's van Daniel Middel, John de Bruijn en Kristian Egberts, nemen zij ons wederom mee naar Wallis in Zwitserland. In de eerste video was al te zien dat er verschillende aanwijzingen waren voor bergkristal, maar in deze tweede video worden er ook daadwerkelijk kluften gevonden! Bekijk snel de video op YouTube.
Mineralen zoeken in Wallis, Zwitserland (deel 2)
Zelf video's insturen voor het YouTube kanaal

Heb jij zelf een leuke video van een mineralen zoektocht en wil je deze delen in ons YouTube kanaal? Je kan deze eenvoudig opsturen door gebruik te maken van gratis diensten als WeTransfer. Versturen kan vervolgens door ons e-mail adres als ontvanger op te geven info@mineralsfoundation.eu. Voorzie je video met een korte omschrijving en wij zullen hem zo snel mogelijk uploaden op ons YouTube kanaal!
 
Verslag bezoek Levant Mine, Cornwall, Engeland

Afgelopen maand heeft Bert de Ruiter een uitgebreid verslag gedeeld op het forum van zijn bezoek aan de Levant Mine in Cornwall. Deze mijn, helaas al velen jaren gesloten, ligt in het St Just mijnbouwgebied, wat één van de grootste tin- en kopermijngebieden van deze omgeving was. Bekijk het verslag op het forum (let op: Gold topic!)
 
Verslag bezoek Geologisch Museum Madrid, Spanje

Afgelopen maand heeft Thom Doeleman een bezoek gebracht aan het Museo Geominero Instituto-Geologico y Minero España in Madrid. Het museum is ondergebracht in het hoofdkwartier van het geologisch- en mijnbouwinstituut van Spanje, een prachtig gebouw dat op zichzelf al de moeite waard is om te bezoeken. Het museum bevat een collectie van ruim 5000 mineralen en 10.000 fossielen. Bekijk het verslag op het forum (let op: Gold topic!)
 
Verslag bezoek Carriere de la Sambre, Landelies, België

Afgelopen maand heeft Robert Komduur een bezoek gebracht aan de Carriere de la Sambre in Landelies in België, om daar een aantal goede vondsten te doen. Zo vond hij diverse kluften vol met de welbekende calciet kristallen van deze locatie. Van zijn bezoek heeft hij een kort verslag op het forum geplaatst, voorzien van diverse foto's van de vondsten van die dag. Bekijk het verslag op het forum.
 

Onderwerpen voor de nieuwsbrief?

We zijn altijd op zoek naar interessante onderwerpen voor de nieuwsbrief. Heb je ook een forum topic, Field-map of andere link met betrekking tot geologie of mineralogie die je onder de aandacht wilt brengen? Stuur een e-mail naar info@mineralsfoundation.eu met de betreffende link en zie deze terug in een toekomstige nieuwsbrief.
 

Copyright © Minerals Foundation. Je ontvangt deze nieuwsbrief automatisch als donateur van Minerals Foundation. Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen, klik dan hier om je af te melden. Wil je deze nieuwsbrief op een ander e-mail adres ontvangen, klik dan hier.


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Minerals Foundation · Kruizemuntweg 14 · Haren, 9753 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp