Copy
Nieuwsbrief augustus 2018
In deze nieuwsbrief van Minerals Foundation ontvang je een overzicht van de meest recente nieuwsberichten rondom onze stichting. Deze nieuwsbrief verschijnt aan het einde van de maand.
Milleriet
Gevonden in Berceto, Italië door Victor Swan
Evenementen agenda

Bekijk de volledige kalender op de website.

15 september:
Mineralenbeurs Amersfoort
22 en 23 september:
Internationale Mineralenbeurs Rijswijk
30 september:
Mineralenbeurs De Bilt
7 oktober:
Mineralenbeurs 's-Hertogenbosch
21 oktober:
GEA Beurs Amstelveen

11 november:
Geosfeer Oss Berghem


 
Locatie uitgelicht

Byud Emerald Mine, Minnesund, Noorwegen


Klik hier voor de Field-map

Links en Social Media

Website
Forum
Facebook
YouTube
Instagram
Email
Verslag bezoek smaragdmijn Byrud, Noorwegen

Nabij het kleine dorpje Byrud, ongeveer een uur rijden vanaf Oslo in Noorwegen, bevind zich een oude smaragdmijn die tot begin vorige eeuw in gebruik was. Tegen betaling zijn de oude dumps van deze mijn toegankelijk voor het zoeken naar mineralen. Op het forum heeft Thom Doeleman een verslag geplaatst van zijn bezoek aan deze locatie en uiteraard de bijbehorende vondsten. Bekijk het verslag op het forum
Verslag bezoek King Edward mijnmuseum, Cornwall, Engeland

In het zuiden van Engeland heeft Bert de Ruijter een aantal musea bezocht waaronder het King Edward Mine Museum te Cornwall. Het museum geeft een historisch beeld van de mijnbouw geschiedenis in Cornwall en heeft een groot aantal machines tentoongesteld uit de tijd dat in dit gebied tin werd gewonnen. Bekijk het verslag op het forum (let op: Gold topic). 
Mineralen determineren

Niet altijd is het mogelijk te determineren met slechts een foto, maar is altijd het is een goed begin. Op het forum is een speciaal board beschikbaar waar je foto's van eigen mineralen kan uploaden om door andere geïnteresseerden te laten determineren. En is een foto niet voldoende? Dan is hetzelfde forum een geschikte plek om met mensen in contact te komen die je wellicht verder kunnen helpen om erachter te komen welk mineraal je in je bezit hebt. Bekijk het board op het forum. 
Verslag bezoek kleigroeve Rumst, België

Net over de grens achter Antwerpen heeft Sylvia Joziasse een bezoek gebracht aan de kleigroeve Rumst. In deze groeve worden voornamelijk septariën of zogenaamde kleibroden gevonden die diverse mineralen kunnen bevatten. Haar bezoek aan deze groeve heeft dan ook mooie vondsten opgeleverd. Bekijk het verslag op het forum
Oproep auteurs voor Minerals Foundation Magazine 2018

Na vorig jaar een eerste succesvolle proef te hebben gedaan met ons Minerals Foundation Magazine, mogen we ons gaan verheugen op een tweede uitgave van dit blad. Het doel is wederom om een digitaal, en wellicht dit jaar een hard-copy, magazine vol met exclusieve reisverslagen, foto's en verhalen rondom mineralogie. Omdat het opzetten van zo'n magazine nogal wat tijd in beslag neemt, roepen we via deze weg een ieder op die interesse heeft om een persoonlijk artikel te schrijven rondom mineralogie of het zoeken naar mineralen. Heb jij interesse? Stuur dan een e-mail met je motivatie en onderwerp naar info@mineralsfoundation.eu
Verslag bezoek mineralenmuseum Combrit, Bretagne, Frankrijk

Per toeval ontdekte Daniel Middel tijdens zijn vakantie in Bretagne in Frankrijk een klein lokaal mineralenmuseum nabij het plaatsje Combrit. Dit museum, dat onderdeel is van een grote botanische tuin, bevat veel vondsten uit de omgeving van lokale verzamelaars, maar tevens ook vondsten uit andere delen van Frankrijk. Bekijk het verslag op het forum (let op: Gold topic).
Speciaal topic voor fluoriet

Voor veel mineralenverzamelaars is fluoriet een graag gezien mineraal. Het komt in diverse vormen en kleuren voor en kan bovendien op relatief veel plaatsen gevonden worden, maar geeft bij het vinden ervan toch altijd net even dat extra beetje blijdschap. Speciaal voor dit prachtige mineraal is er onlangs op het forum een topic aangemaakt waar uitsluitend over fluoriet gepraat wordt. Heb jij ook mooie fluoriet vondsten of stukken in je verzameling? Bekijk het topic op het forum.
Nieuwe rugtas nodig? Vraag het op het forum!

Naast het stellen van vragen rondom mineralogie, wordt het forum ook gebruikt voor mineralenverzamelaars om informatie en ervaringen op te doen met betrekking tot gereedschap. Een goede rugtas is zowel voor de beginnende als de ervaren verzamelaar van belang voor het vervoeren van gereedschap, maar misschien nog wel belangrijker: goede vondsten! Deel ook jouw ervaringen op het forum.
Liveblog bezoek Wallis en Graubunden, Zwitserland

Het zal velen niet ontgaan zijn dat er weer een reis gepland staat voor Kristian Egberts, John de Bruijn en Daniel Middel naar Zwitserland de komende weken. Ter voorbereiding hebben zij een speciaal topic geopend afgelopen maand zodat een ieder die daarvoor interesse heeft hen kan volgen tijdens hun zoektochten in Zwitserland. Evenals de vorige jaren bezoeken zij diverse locaties in Wallis en Graubunden. Bekijk het verslag op het forum.
Evenementen voor de kalender aanmelden

Doorgaans vinden de meeste mineralen en fossielenbeurzen in het voor- en najaar plaats. Reden genoeg om regelmatig onze kalender te bekijken om te zien of er nieuwe evenementen zijn toegevoegd. Heb je ook een interessante mineralenbeurs of gerelateerd evenement zoals een lezing in Nederland, België of Duitsland? Laat het ons weten via info@mineralsfoundation.eu en we voegen hem toe aan de kalender en het forum, en delen je evenement via onze social media kanalen aan ons netwerk.

Onderwerpen voor de nieuwsbrief?

We zijn altijd op zoek naar interessante onderwerpen voor de nieuwsbrief. Heb je ook een forum topic, Field-map of andere link met betrekking tot geologie of mineralogie die je onder de aandacht wilt brengen? Stuur een e-mail naar info@mineralsfoundation.eu met de betreffende link en zie deze terug in een toekomstige nieuwsbrief.
 

Copyright © Minerals Foundation. Je ontvangt deze nieuwsbrief automatisch als donateur van Minerals Foundation. Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen, klik dan hier om je af te melden. Wil je deze nieuwsbrief op een ander e-mail adres ontvangen, klik dan hier.


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Minerals Foundation · Kruizemuntweg 14 · Haren, 9753 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp