Copy
Nieuwsbrief juni 2018
In deze nieuwsbrief van Minerals Foundation ontvang je een overzicht van de meest recente nieuwsberichten rondom onze stichting. Deze nieuwsbrief verschijnt aan het einde van de maand.
Strengiet
Gevonden in Sitio do Castelo, Portugal door Jacques Feijen
Evenementen agenda

Bekijk de volledige kalender op de website.

15 september:
Mineralenbeurs Amersfoort
22 en 23 september:
Internationale Mineralenbeurs Rijswijk
30 september:
Mineralenbeurs De Bilt
7 oktober:
Mineralenbeurs 's-Hertogenbosch
21 oktober:
GEA Beurs Amstelveen

11 november:
Geosfeer Oss Berghem


 
Locatie uitgelicht

Carriere de Beez, Namur, België


Klik hier voor de Field-map

Links en Social Media

Website
Forum
Facebook
YouTube
Instagram
Email
Verslag bezoek Grube Clara en Sainte-Marie-aux-Mines

Afgelopen maand zijn diverse leden via de Grube Clara in Duitsland naar de mineralenbeurs van Sainte-Marie-aux-Mines te Frankrijk gegaan om zowel zelf mineralen te zoeken als te bewonderen op diverse stands. Jacques Feijen en Felix Maassen hebben van hun reis naar deze twee inmiddels breed bekende locaties, een uitgebreid verslag met het nodige foto materiaal beschikbaar gemaakt. Bekijk het verslag op het forum.
Update van werkgroep technische dienst

De afgelopen maanden heeft de werkgroep die zich bezighoudt met ontwikkelingen rondom homepage, fieldmaps en forum een proef gedraaid tot het vereenvoudigen van onze diensten. Het doel is om de verschillende systemen op de achtergrond samen te voegen, zodat bijvoorbeeld registeren en profiel bijwerken via de homepage werkt in plaats van het forum. Daarnaast draait er ook een test om zelfs de fieldmaps hier op over te zetten. Hierdoor zal ook het forum een eenvoudigere opzet gaan krijgen. Dit alles met het doel om sneller een eenvoudiger te kunnen werken. Zodra er een eerste openbare proef beschikbaar is, zullen we jullie via het forum de nodige informatie geven om hier zelf mee aan de slag te gaan!
Evenementen voor de kalender aanmelden

Doorgaans vinden de meeste mineralen en fossielenbeurzen in het voor- en en najaar plaats. Reden genoeg om regelmatig onze kalender te bekijken om te zien of er nieuwe evenementen zijn toegevoegd. Heb je ook een interessante mineralenbeurs of gerelateerd evenement zoals een lezing in Nederland, België of Duitsland? Laat het ons weten via info@mineralsfoundation.eu en we voegen hem toe aan de kalender en het forum, en delen je evenement via onze social media kanalen aan ons netwerk.
 
Mineralen aanschaffen via internet, echt of namaak? Discussies!

Het blijft natuurlijk altijd gissen of de meest prachtige mineralen die zowel via internet als op beurzen en winkels worden aangeboden, ook daadwerkelijk door de natuur zijn gemaakt of het resultaat van mensenwerk is. Naast determinatie zijn er inmiddels op het forum discussies gestart waarin foto's van diverse mineralen worden getoond, met de vraag of dergelijke stukken wel echt zijn of niet. Bekijk het verslag op het forum
Historische informatie oude mijngebieden in Languedoc-Roussillon, Frankrijk

John de Bruijn heeft van diverse locaties in de Franse provincie Languedoc-Roussillon, historische informatie en diverse links op het forum geplaatst waaruit op te maken is hoe dit gebied vroeger als mijngebied fungeerde. Dergelijke informatie kan nuttig zijn bij het zoeken naar mineralen op lang vergeten locaties, waardoor het nog steeds mogelijk kan zijn om mooie en interessante vondsten te doen. Ook voor het delen van dit soort informatie is het forum uitermate geschikt. Bekijk de verslagen op het forum.

 
Verslag bezoek Alpenstrasse Ibbenburen, Duitsland

Afgelopen maand heeft Stefan Wassenaar een bezoek gebracht aan de natuurlijke locatie rondom Ibbenburen om op zoek te gaan naar kwarts geoden die in dit bos gevonden kunnen worden. Op een locatie waar al enige tijd gegraven wordt door andere mineralen verzamelaars heeft hij mooie vondsten gedaan en hiervan op het forum een uitgebreid verslag met foto's beschikbaar gemaakt. Bekijk het verslag op het forum (let op: Gold topic!)
Radioactieve mineralen

Het verzamelen of zelf zoeken van radioactieve mineralen is een specialisme zelfs binnen de wereld van mineralogie. Naast de nodige bescherming en voorzorgsmaatregelen, is het verkrijgen van dergelijke mineralen tegenwoordig niet zo heel gemakkelijk. Daarentegen blijft het een fascinerend onderwerp en zijn ook deze soort mineralen de moeite waard om een eigen topic te hebben. Bekijk het verslag op het forum.
Oproep auteurs voor Minerals Foundation Magazine 2018

Na vorig jaar een eerste succesvolle proef te hebben gedaan met ons Minerals Foundation Magazine, mogen we ons gaan verheugen op een tweede uitgave van dit blad. Het doel is wederom om een digitaal, en wellicht dit jaar een hard-copy, magazine vol met exclusieve reisverslagen, foto's en verhalen rondom mineralogie. Omdat het opzetten van zo'n magazine nogal wat tijd in beslag neemt, roepen we via deze weg een ieder op die interesse heeft om een persoonlijk artikel te schrijven rondom mineralogie of het zoeken naar mineralen. Heb jij interesse? Stuur dan een e-mail met je motivatie en onderwerp naar info@mineralsfoundation.eu
 

Onderwerpen voor de nieuwsbrief?

We zijn altijd op zoek naar interessante onderwerpen voor de nieuwsbrief. Heb je ook een forum topic, Field-map of andere link met betrekking tot geologie of mineralogie die je onder de aandacht wilt brengen? Stuur een e-mail naar info@mineralsfoundation.eu met de betreffende link en zie deze terug in een toekomstige nieuwsbrief.
 

Copyright © Minerals Foundation. Je ontvangt deze nieuwsbrief automatisch als donateur van Minerals Foundation. Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen, klik dan hier om je af te melden. Wil je deze nieuwsbrief op een ander e-mail adres ontvangen, klik dan hier.


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Minerals Foundation · Kruizemuntweg 14 · Haren, 9753 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp