Copy
Nieuwsbrief mei 2018
In deze nieuwsbrief van Minerals Foundation ontvang je een overzicht van de meest recente nieuwsberichten rondom onze stichting. Deze nieuwsbrief verschijnt aan het einde van de maand.
Bergkristal
G
evonden in Graubunden, Zwitserland door Daniel Middel
Evenementen agenda

22/23 september:
Internationale Mineralenbeurs Rijswijk
7 oktober:
Mineralen en Fossielenbeurs 's-Hertogenbosch
21 oktober:
GEA Beurs Amstelveen

11 november:
GeoSfeer Beurs Berghem
Locatie uitgelicht

Carriere de Beez, Namur, België


Klik hier voor de Field-map

Links en Social Media

Website
Forum
Facebook
YouTube
Instagram
Email
Verslag excursie België en Duitsland

Afgelopen maand zijn Robert Komduur, Erwin Bras, John de Bruijn, Henrie Heikens, Jan Timmer en Kristian Egberts op mineralen excursie door België en Duitsland geweest. Zij hebben hier diverse locaties aangedaan zoals Beez, Am Sterres, Mechernich en diverse verlaten groeves rondom Fischbach en Idar-Oberstein bezocht. In een uitgebreid topic op het forum delen zij hun ervaringen van deze excursie aan de hand van foto's en video's. Bekijk het verslag op het forum.
Wijziging privacy beleid (AVG)

Naar aanleiding van de nieuwe wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR) die in is gegaan op 25 mei, hebben ook wij ons privacybeleid bijgewerkt. In dit beleid vind je een overzicht met wat wij doen met jouw persoonsgegevens op de website, forum en vindplaatsendatabase met Field-maps. Bekijk het privacybeleid op de website.
Evenementen voor de kalender aanmelden

Doorgaans vinden de meeste mineralen en fossielenbeurzen in het voor- en en najaar plaats. Reden genoeg om regelmatig onze kalender te bekijken om te zien of er nieuwe evenementen zijn toegevoegd. Heb je ook een interessante mineralenbeurs of gerelateerd evenement zoals een lezing in Nederland, België of Duitsland? Laat het ons weten via info@mineralsfoundation.eu en we voegen hem toe aan de kalender en het forum, en delen je evenement via onze social media kanalen aan ons netwerk.
 
Verslag bezoek Grube Clara, Duitsland

Afgelopen maand zijn diverse mensen waaronder Arno van Ee en John de Bruijn op zoek gegaan naar mineralen in de halden van de Grube Clara, met onder andere mooie fluoriet vondsten als resultaat. Daarnaast heeft Niels Brouwer ons weer voorzien van prachtige foto's van zijn verzameling bariet van deze locatie. Bekijk het verslag op het forum
Verslag bezoek Steinbruch Wassermangel, Duitsland

Afgelopen maand heeft Daniel Middel een kort bezoek gebracht aan de oude groeve Wassermangel om op zoek te gaan naar kwarts. Deze groeve is al lange tijd niet meer in gebruik, maar met veel breek- en hakwerk is het nog mogelijk om vondsten te doen op deze locatie. Bekijk het verslag op het forum (let op: Gold topic!)
Noodweer omgeving Idar Oberstein

Het zal velen niet ontgaan zijn dat het afgelopen maand flink noodweer is geweest in de omgeving van Idar Oberstein. Zowel vanaf de bekende Steinbruch Juchem als de nabijgelegen camping Harfenmuhle waar veel mineralenverzamelaars verblijven, zijn de berichten binnengekomen van overstromingen en daarbij helaas veel schade. De rivier die langs deze locaties stroomt, is door de hevige regenval uit zijn oevers getreden. Bekijk de foto's op het forum.

 
Verslag bezoek ertsmijnen Tada Gindouzan, Japan

Vanuit het verre Japan brengt Alex Dewaegemaeker ons een uitgebreid verslag van zijn bezoek aan de oude ertsmijnen van Tada Gindouzan waar vroeger koper, lood, zilver en zink werd gedolven. Tijdens zijn bezoek heeft hij diverse aanwijzingen gevonden van onder andere kwarts en koper. Daarnaast bezocht hij het nabij gelegen museum om ons ook nog te voorzien van een stukje historie. Bekijk het verslag op het forum.
Oproep auteurs voor Minerals Foundation Magazine 2018

Na vorig jaar een eerste succesvolle proef te hebben gedaan met ons Minerals Foundation Magazine, mogen we ons gaan verheugen op een tweede uitgave van dit blad. Het doel is wederom om een digitaal, en wellicht dit jaar een hard-copy, magazine vol met exclusieve reisverslagen, foto's en verhalen rondom mineralogie. Omdat het opzetten van zo'n magazine nogal wat tijd in beslag neemt, roepen we via deze weg een ieder op die interesse heeft om een persoonlijk artikel te schrijven rondom mineralogie of het zoeken naar mineralen. Heb jij interesse? Stuur dan een e-mail met je motivatie en onderwerp naar info@mineralsfoundation.eu
 

Onderwerpen voor de nieuwsbrief?

We zijn altijd op zoek naar interessante onderwerpen voor de nieuwsbrief. Heb je ook een forum topic, Field-map of andere link met betrekking tot geologie of mineralogie die je onder de aandacht wilt brengen? Stuur een e-mail naar info@mineralsfoundation.eu met de betreffende link en zie deze terug in een toekomstige nieuwsbrief.
 

Copyright © Minerals Foundation. Je ontvangt deze nieuwsbrief automatisch als donateur van Minerals Foundation. Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen, klik dan hier om je af te melden. Wil je deze nieuwsbrief op een ander e-mail adres ontvangen, klik dan hier.


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Minerals Foundation · Kruizemuntweg 14 · Haren, 9753 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp