Copy
Nieuwsbrief april 2017
In deze nieuwsbrief van Minerals Foundation ontvang je een overzicht van de meest recente nieuwsberichten rondom onze stichting. Deze nieuwsbrief verschijnt aan het einde van de maand.
Bariet en Fluoriet
Gevonden in Frisch Glück Stollen, Erzgebirge, Duitsland en gefotografeerd door Niels Brouwer
Evenementen agenda

6 en 7 mei:
Minerant Antwerpen (BE)
7 mei:
Mineralenbeurs Heerlen


Voor meer beurzen en evenementen, bekijk hier de agenda
Locatie uitgelicht

Groeve Kwintelooijen, Rheden, Nederland
Klik hier voor de Field-map

Links en Social Media

Website
Forum
Facebook
YouTube
Instagram
Email
Reisverslag bezoek Carriere de Birrity, Frankrijk

Als tussenstop tijdens de terugreis vanuit Spanje naar Nederland, heeft een groep donateurs van Minerals Foundation een bezoek gebracht aan deze steengroeve in het het zuiden van Frankrijk. Deze locatie staat bekend om zijn gele en paarse fluoriet vondsten. In een eerder bezoek van andere donateurs enige tijd geleden was de juiste plek in de groeve al bekend, dus kon er volop gegraven worden. Het resultaat was een mooie grote kluft met gele fluorieten. Bekijk het volledige verslag op het forum.

 
Fluoriet uit Carriere de Birrity
Gold donateur worden? Het kan nog steeds!

Om gebruik te kunnen maken van het forum en de vindplaatsen (Field-maps), dien je als donateur te registeren met behulp van je e-mail adres. Elke nieuwe donateur ontvangt automatisch een Bronze account, wat uitgebreid kan worden naar een Gold account. Maar wat is nou precies dat Gold account en wat kan je er mee? Bekijk de volledige uitleg op de website.

Contactlijm voor preparatie mineralen

Nico Kindt heeft een interessante discussie gestart rondom het gebruik van specifieke lijm voor het prepareren van mineralen, en deelt hier zijn ervaringen mee. Er zijn diverse soorten beschikbaar op de markt, ieder met eigen kenmerken. Bekijk dit topic op het forum.

Determinatie vanuit het buitenland

Inmiddels worden de website en het forum ook door niet Nederlands sprekende donateurs gevonden. Zo werd er afgelopen maand vanuit Sardinië, Italië om hulp gevraagd bij het determineren van een gevonden mineralen. Heb jij ook mineralen die je wilt laten determineren? Plaats een foto op het forum! 

Reisverslag bezoek Grube Clara, Duitsland

Afgelopen maand was de grote halde in de Grube Clara weer geopend. Een evenement dat altijd veel bezoekers uit verschillende landen trekt naar deze bekende locatie. Ook een groot aantal donateurs hebben een bezoek gebracht aan deze groeve tijdens deze dag en natuurlijk zijn er mooie vondsten gedaan. Zo is er onder andere fluoriet, bariet, goethiet en kwarts gevonden en velen micromounts die onder een loep gedetermineerd zullen gaan worden. Bekijk het volledige verslag op het forum.

Plannen om mineralen te zoeken in 2017

Nog een paar maanden te gaan en dat staat de zomervakantie alweer voor de deur. Zo ook de dagen dat er weer naar mineralen gezocht gaat worden. Al ideeën waar jij het komend jaar wilt gaan zoeken? Deel het met anderen en wie weet wordt het wel een gezamenlijk avontuur!

Delen van video's van excursies

Steeds vaker worden er tijdens mineralen zoektochten niet alleen foto's gemaakt, maar ook video's. Ook deze kunnen gedeeld worden op het forum of op ons YouTube kanaal. Ook interesse om eigen filmpjes te delen met andere leden? Bekijk hier hoe!

Reisverslag bezoek Jelenia Gora, Polen

Afgelopen maand hebben Jan Timmer en Kristian Egberts enkele dagen doorgebracht in het zuidwesten van Polen om op zoek te gaan naar de mineralen uit de omgeving van Nowy Kosciol en Jelenia Gora. Hier hebben zij gezocht naar onder andere agaten en septariën. Deze omgeving staat bekend om het vinden van mineralen in een natuurlijke omgeving, waardoor het alleen bezoeken van de locaties zelf al de moeite waard is. 
Bekijk het volledige verslag op het forum (let op: Gold topic).


 

Vrijwilligers gezocht!

De afgelopen jaren zijn we als stichting sterk gegroeid naar momenteel meer dan 750 donateurs. Om de stichting nog verder te laten groeien, maar vooral om een ieder nog meer te kunnen betrekken waar mogelijk, zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor de stichting.

Denk hierbij aan:

  • Aanmaken en beheren van vindplaatsen
  • Promoten van de stichting op beurzen, lezingen en andere partijen waar nog geen samenwerkingen mee zijn
  • Initiëren van nieuwe ideëen

Via het contactformulier op de website kan je contact met ons opnemen als je interesse hebt. Kijk voor meer informatie op de website.

Calciet en pyriet op Ameland?

Hans Cremers attendeerde ons dat er breuksteen van steengroeve Beez naar Ameland wordt getransporteerd en daar wordt gestort om de Waddenzeedijk te verhogen en te verstevigen. Bekijk dit topic op het forum.

Reisverslag bezoek steengroeve Ratum

Afgelopen maand was de steengroeve Ratum nabij Winterswijk weer beperkt geopend voor het publiek (als lid van de NGV). Rolf Harmelink was er bij en heeft enkele celestien vondsten gedaan en deze met ons gedeeld. Bekijk het volledige verslag op het forum.

Reisverslag bezoek groeve Kwintelooijen, Rhenen, Nederland

Dichtbij huis en centraal in Nederland nabij Rhenen, ligt de groeve Kwintelooijen. Deze oude zand -en grindgroeve is inmiddels omgetoverd door een recreatiegebied, maar de sporen van vroegere afgravingen zijn nog steeds te vinden. In het verleden werd hier calciet gevonden. Desondanks levert een bekendmaking van een dergelijke locatie dichtbij huis weer enkele bezoeken op. Zo heeft Peter Driessen een kort bezoek gebracht aan dit gebied en ons voorzien van enkele prachtige foto's. Bekijk het volledige verslag op het forum.

 

Onderwerpen voor de nieuwsbrief?

We zijn altijd op zoek naar interessante onderwerpen voor de nieuwsbrief. Heeft u ook een forum topic, Field-map of andere link met betrekking tot geologie of mineralogie die u onder de aandacht wilt brengen? Stuur een e-mail naar info@mineralsfoundation.eu met de betreffende link en zie deze terug in een toekomstige nieuwsbrief.
 

Copyright © Minerals Foundation. Je ontvangt deze nieuwsbrief automatisch als donateur van Minerals Foundation. Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen, klik dan hier om je af te melden. Wil je deze nieuwsbrief op een ander e-mail adres ontvangen, klik dan hier.


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Minerals Foundation · Kruizemuntweg 14 · Haren, 9753 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp