Copy
Beste lezer,

Goeiemorgen! Vrijdag ging ik naar Zwolle voor een optreden van Boef. Ik was verbaasd hoeveel fans van basisschool leeftijd er waren met hun ouders. Ik schreef een artikel over de show en Boefs muziek voor Trouw. Dat verscheen gisteren in de krant, dezelfde dag dat Boef 1,5 jaar rij-ontzegging kreeg omdat hij in 2016 met 300 kilometer per uur over Brabantse wegen reed.

Ook sprak ik een moeder wier negenjarige zoon 1.000 euro had uitgegeven aan gokkistjes in de voetbalgame FIFA, zonder dat zijn ouders dat doorhadden. Deze gokkistjes zijn al sinds vorig jaar een doorn in het oog van de Kansspelautoriteit, omdat ze in strijd zijn met de wet op de kansspelen én verslavingsrisico's met zich mee brengen. Heeft jouw kind ooit geld uitgegeven binnen een game, zonder dat je het doorhad? Dan hoop ik dat je deze vragenlijst wilt invullen. Zo help je mij de omvang van dit onderwerp in kaart te brengen.

En een vogelspotter ontdekte maar liefst 60 authentieke vogelsoorten uit het Amerika van 1899 in de cowboygame Red Dead Redemption 2. Al met al telt de game zeker 200 diersoorten, die realistisch interacteren. Games zijn ver gekomen sinds de dagen van Pong.
Gangsterrap voor de basisschool
'Boef kreeg vijf dagen verlof om afscheid te nemen, vertelt hij in het nummer. Zijn tante liet hem beloven dat hij iets zou bereiken. Drie jaar later werd hij bekend als rapper.'
 

Vandaag is mijn tweede artikel in Trouw gepubliceerd. Over rapper Boef. Hij is weer eens in het nieuws vanwege slecht gedrag. Maar wat heeft hij als artiest te bieden?
Ik ging in Zwolle naar zijn show. Daar speelde hij nummers van zijn nieuwe EP 93. Zoals het aangrijpende Sofiane, over straatarm opgroeien in een buitenwijk van Parijs en misdaad als uitweg zien. Er waren veel kinderen bij. En daar hield de verder stoere rapper opvallend veel rekening mee. Je kunt het artikel hier lezen.
Vogelspotten in cowboygame

Red Dead Redemption 2 telt zo'n 60 soorten vogels. Ook uitgestorven vogels die je in 1899 nog in Amerika vond. Hier vertelt een gamer/vogelspotter hoe ongelooflijk realistisch de fauna in het spel is. Bron: Hybrid Monthly

Patent op manipulatie

Gamebedrijf Activision patenteerde in 2015 technologie om gamers tot aankopen in spellen te verleiden. Bijvoorbeeld door ze te koppelen aan sterkere spelers die in-game-wapens hebben gekocht. Activision zei in 2017 de tech niet te hebben toegepast. Maar wat een slinkse trucs. Bron: Kotaku

Gaming, of gambling?

Voor Follow the Money schreef ik over lootboxen in games. Die overschrijden soms de grens met gokken. Zoals bij voetbalgame FIFA. Bron: KQED

Muziekvideo

Sofiane is Boefs voornaam. In het nummer vertelt hij over straatarm opgroeien, een uitweg zoeken in criminaliteit en uiteindelijk heil vinden in muziek. Zonder twijfel de beste track op zijn nieuwe EP 93.

BOEF – SOFIANE (PROD. MB)
Dat was het weer. Ken je iemand die De Muzikantropoloog zal waarderen? Deel deze mail. Sta je nog niet op de maillijst en wil je dat wel? Klik op de grote blauwe knop.
Deel per mail
Facebook
Twitter
LinkedIn
Aanmelden
Copyright © 2019 Rufus Kain, All rights reserved.


Wil je deze mails anders ontvangen?
Update je voorkeuren or schrijf je uit.

Email Marketing Powered by Mailchimp