Copy
Kiropraxis Nyhedsbrev – Marts 2017
Se nyhedsbrevet i din browser - klik her!

Du er i gang med årets første Kiropraxis’ nyhedsbrev marts 2017.
Som du sikkert ved vægtes efteruddannelse højt i Kiropraxis og vi har igen været på nye kurser og beskriver i nyhedsbrevet alt det nye du kan få gavn af.
TCM betyder Klassisk kinesisk akupunktur og du kan i nyhedsbrevet læse mere om baggrunden for TCM.
Ligeledes kan du få et indblik i hvad vores forskellige holdtrænings-tilbud indeholder, hvem de er relevante for og hvad der gør vores træning unik i forhold til hvad du tilbydes i almindelige træningscentre.
Til sidst en video som viser effekten af kiropraktisk behandling på babyer med kolik. Som bekendt har Kiropraxis 3 kiropraktorer som er eksperter i netop behandling af børn.

Kvik links:
Efteruddannelse | Akupunktur | Holdtræning | Video

Fra venstre: Lisbeth Isbrandt, Theresa Scheel, Ulla Büchman og Anne Son Mi Madsen.

I Kiropraxis vægter vi efteruddannelse højt
 
Lisbeth (kiropraktor) og Theresa (rehabiliteringsspecialist) var i december på efteruddannelseskursus i Funktionel neurologi. Emnet var ’neurologisk udvikling hos børn’. Det var et spændende kursus i tråd med vores tankegang om bl.a. hvordan primitive spædbørnsreflekser kan påvirke hjernens udvikling negativt, hvis ikke reflekserne bliver ordentligt integreret i nervesystemet. Det skaber udfordringer for barnet i større eller mindre grad og ses f. eks. hos tå-gængere og børn med ADHD/ADD eller autisme. På kurset fik Lisbeth og Theresa bekræftet at kiropraktisk behandling og de korrekte øvelser hjælper, og de fik redskaber med hjem til at blive endnu bedre til at identificere og behandle spædbørn med udfordringer.
 
Ulla (kiropraktor og uddannet i medicinsk akupunktur) og Anne (uddannet i medicinsk akupunktur, massør og under uddannelse i TCM akupunktur) har været på efteruddannelse i akupunktur hvor der var fokus på behandlinger som lindrer/fjerner smerter og gener i forbindelse med problemstillinger som:
  • Nakke- og skulderspændinger
  • Ansigtslammelser og spændinger
  • Diskusprolaps i nakken
  • Piskesmældsskader
Behandlingsmetoderne er en blanding af både vestlig medicinsk akupunktur (hvor man sætter nåle i det lokale område der skal behandles og derved påvirker de muskulære spændinger/stagnationer, som så afhjælper f.eks nerveafklemninger og føleforstyrrelser) og traditionel kinesisk akupunktur (hvor man via nåle i specifikke punkter påvirker kroppen til at genoprette sit eget naturlige flow af ’Qi’ (forenklet oversat ’energi’) i både blodkar, organer, og nervebaner, og på den måde opløser selve ubalancen, der kan forårsage muskelspændingerne og generne.
Læs
Akupunktur, hvad er det egentligt godt for?
 
Akupunktur er en del af den traditionelle, kinesiske medicin (TCM), som er en flere tusind år gammel lægevidenskab beskrevet første gang af den gule kejser knap 3000 år før kristus. Akupunktur er en afbalancerende behandling af krop, psyke og symptomer. Teorien bygger på, at der skal skabes balance mellem yin og yang, så livsenergien Qi kan flyde frit gennem hele kroppen i alle meridianbanerne. Yin og yang er to modsatrettede kræfter, som samtidig er en del af hinanden. De kan ikke eksistere enkeltvis, og de er en del af universet og alt liv. Når der er harmoni i kroppen, er der balance mellem yin og yang. I kinesisk medicin er krop og psyke en helhed, som altid hænger sammen og påvirker hinanden.
 
Hvis der opstår en ubalance eller en blokering af Qi, kan dette føre til smerter eller sygdom hvilket som helst sted i kroppen eller i psyken. Qi løber kontinuerligt igennem meridianbanerne i hele kroppen, og Qi kan afbalanceres i de mange hundrede akupunkturpunkter placeret  på hele kroppen. Akupunktur hjælper kroppen med at få harmonien tilbage ved at stimulere kroppens egen helbredelsesproces og dermed balancere alle overskud- og underskudstilstande.
 
Akupunkturpunkterne kan påvises ved elektriske målinger, idet der kan måles mindre elektrisk modstand på akupunkturpunkterne end på den omliggende hud. Ordet akupunktur er sammensat af ordene ”acus”, som betyder nål eller spids og “punktur” betyder punktere eller stikke.
 
Akupunktur har gennem flere tusinde år været brugt som behandling til en lang række sygdomme. Men akupunktur blev først anerkendt i 1979 i vesten af WHO.
 
Hver dag opsøger flere og flere mennesker en akupunktør for at afhjælpe deres ubalancer med god effekt. Det bedste behandlingsresultatet opnås ved at vælge en uddannet TCM akupunktør med en lang uddannelse. Læs mere her:
 
http://www.aku-net.dk/for-patienter.html
http://www.aku-net.dk/for-patienter/din-sikkerhed.html
http://www.aku-net.dk/for-patienter/forskning.html
 
I Kiropraxis har vi Kirsten og Anne som praktiserer TCM. Mange patienter som opsøger os, har glæde af kombinationen af akupunktur og kiropraktik, da traditionelle kiropraktiske lidelser (ondt i muskler og led) ofte bunder i mere overordnede ubalancer i organismen. Derudover står akupunkturen ofte alene når lidelser som eksempelvis allergi, stress, fordøjelsesproblemer og infertilitet, skal behandles. Ønsker du at vide mere om hvorvidt akupunktur kan være noget for dig, så skriv en mail til kirsten@kiropraxis.dk eller anne@kiropraxis.dkaf
Læs
Samlet holdtrænings-tilbud i Kiropraxis, hvem, hvorfor, hvordan
 
Vi har en del forskellige holdtrænings-tilbud i Kiropraxis, og det er naturligt at det kan være svært at vurdere hvad der passer til dig. Derfor får du her en oversigt over hvilke træningstilbud vi har og hvad de er godt for:
I Kiropraxis tilbyder vi bevidst kun små hold, så der er tid og mulighed for at instruere den enkelte korrekt. En god øvelse udført forkert bliver en dårlig øvelse og giver dig et dårligt resultat.
Øvelsesinstruktioner og træning som du modtager i Kiropraxis fungerer både som træning, som inspiration og guide til hvad du kan gøre i dit fitnesscenter hvis du allerede er medlem og træner og tænker, hvad skal jeg bruge Kiropraxis’ holdtræning til?
Har du lyst til en prøvetime kan du blot ringe til klinikken og booke dig ind.
Funktionel træning:

Theresa underviser i funktionel træning mandag 16-17 og torsdage 8.30-9.30, og Jonas tirsdage 17-18.

I deres træning fokuseres på styrkende øvelser som forøger kvaliteten af de bevægelser vi laver i vores dagligdag. Kvalitet er styrke, præcision, styring, balance, ved forskellige hastigheder og i forskellige planer. Du vil få sved på panden, have det sjovt, få ømme muskler dagen efter og have trænet ikke alene dine muskler, men også din hjerne. Alle øvelser er skabt med basis i neurologi, da det er vores hjerne som er den overordnede styrende enhed når vi bevæger os. Udover almindeligt velvære, vil træningen mindske risikoen for skader, hjælpe dig til fuldendt genoptræning efter en tidligere skade, give dig ideer til hvad du selv kan gøre hjemme eller i fitnesscenteret samt forøge dine cognitive kompetencer.
Funktionel træning kræver et vist funktions-niveau, men du skal på ingen måde være i topform for at deltage. Jonas’ hold er generelt lidt hårdere end Theresas.
Yoga:

Yoga er velegnet for dig som har brug for en større kropsbevidsthed, større fleksibilitet og har behov for den mentale ro som yoga også kan være en vej til i en travl hverdag. Vi tilbyder 2 forskellige yogahold:

> Svaroopa yoga:

Piyana har 2 yogahold tirsdag (17.45-19.15 og 19.30-21.00).

Hun underviser i Svaroopa yoga, som er en terapeutisk og derfor ekstremt healende form for yoga. Den tager udgangspunkt i halebenet, som er det første der bliver udviklet, når vi er fostre i mors mave. Omkring halebenet ligger flere muskler, som spænder op, hver gang vi udsættes for stress, bekymringer, angst og “tankemylder”. Disse muskler trækker halebenet ind under dig, hvilket skaber ubalance i resten af rygsøjlen, og kan give problemer som depressioner, migræne, rygsmerter, knæproblemer, fordøjelsesbesvær, gigt, stress, m.v.

>> Yin-Yang yoga:

Undervises af Livia om onsdagen fra 17.15 til 18.30.  

Livia underviser fusionsyoga som er en blanding af den originale Hatha yoga og det moderne ’soft touch’ af YIN yoga. Hovedformålet med denne yoga undervisning er at finde den korrekte balance i kroppen, udvikle en stærk kerne hvilket også hjælper med at reducere stress. Livia fortæller: ’We learn to become friends with our bodies, learning to listen to the stories they hold without judgement’. Det er et miks af styrke og afslapning og træning af åndedrættet. Yogatimen afsluttes altid med 15 minutters Yoga Nidra hvor vores yoga session integreres og vi får en chance for at skanne vores tilstedeværelse og eksistens og komme i en dybere tilstand af indre balance.

Video - spædbørn med kolik

Haavik institute har skabt en kort animationsvideo som fortæller om forskningen bag hvordan kiropraktik kan hjælpe spædbørn med kolik. I Kiropraxis har vi 3 dygtige kiropraktorer som har specialiseret sig i behandling af spædbørn (Lisbeth, Majbrit og Ulla) og derudover tilbyder Livia også kranio-sakral terapi til de helt små og Kirsten har en særlig akupunktur metode til børn og spædbørn. Så der er gode chancer for at vi kan hjælpe hvis dit barn eller et barn du kender til har kolik.

KLIK HER for at se animationsvideo'en.

www.facebook.com/kiropraxis
www.kiropraxis.dk
Copyright © 2017 Kiropraxis, Alle rettigheder forbeholdes.


Ønsker du at ændre dine indstillinger?
Du kan opdatere dine indstillinger her eller eller framelde dig nyhedsbrevet her!

Email Marketing Powered by Mailchimp