Copy
Kiropraxis Nyhedsbrev – September 2016
Se nyhedsbrevet i din browser - klik her!

Tiderne skifter. Såvel årstiderne, fra sommer- til vintertid, så også i Kiropraxis!
I dette nyhedsbrev kan du læse om nye og længere åbningstider i Kiropraxis og om Majbrit, Claus og Kate som går nye tider i møde som del af Kiropraxis teamet! Du finder også information om nye tiltag i Running Lab og et helt nyt trænings koncept "Mobility Class". Sidst i månedens nyhedsbrev har vi lagt et par korte og informative videoer som illustrerer vigtigheden af hjernens funktion i  forebyggelse og genoptræning af skader   

Har du også brug for lidt nye tider, så synes vi du skulle starte med at læse vores september nyhedsbrev her!


Kvik links:
Kiropraktor Majbrit Andersen | Nye åbningstider | Receptions nyt | Rehabiliteringsmaster Claus Jørgensen | Mobility Class  | Running Lab | Videolinks

Majbrit Andersen – ny kiropraktor
– starter i Kiropraxis 19. september.

Uddannet fra SDU i 2012, og har siden arbejdet i Lyngby. Majbrit har 3 børn på 7, 4 og 1 år. Majbrit skiver om sin tilgang til sit virke som behandler:

Kroppen er evig foranderlig og forunderlig. Det er aldrig kedeligt eller ensformigt at arbejde med den, hvorfor jeg finder det fantastisk. Jeg har en holistisk tilgang til kroppen og mener at den bedste behandling ofte er en kombination af flere behandlingsteknikker og fagpersoner. Samtidig mener jeg at den enkelte selv skal have mulighed for at have en aktiv rolle i sit behandlingsforløb og forstå at et ‘quick fix’ sjældent løser problemet på den lange bane. Det er årsagen til problemet som er vigtig at identificere. Med dette for øje går jeg op i at der skal være tid til den enkelte. Jeg elsker at arbejde med børn i alle aldre. Jeg er videbegærlig og deltager helst i et par efteruddannelseskurser årligt. Det er vigtigt for mig at holde mig opdateret indenfor nye teknikker og tilgange for et optimalt behandlingsforløb’.

Så Majbrit passer derfor rigtigt godt ind i Kiropraxis’ ånd og vi glæder os til at hun slutter sig til os.
NYE TIDER:
Vi udvider vores åbningstider så klinikken åbner kl 7.45 og lukker kl 18 alle hverdage. Dette giver mulighed for at få kiropraktisk behandling uden at det konflikter med en almindelig arbejdsdag.
RECEPTIONS NYT:
Nye åbningstider kræver nye folk. Vi byder derfor også velkommen til Kate som skal supplere vore sekretærer Betina og Anja. Kate hjælper os med at dækker ydertiderne ind, så telefonerne besvares fra kl 7.45 til kl 18.
Claus Jørgensen – ny i rehabiliteringsteamet
– konsultationer 2 dage om ugen i klinikken.

Rehabiliteringsteamet udvides med Claus Jørgensen. Han er nu en fast del af Kiropraxis og er specialisten i hjernerystelser og piskesmæld, både de akutte skader, og i særdeleshed senfølgerne. Han er uddannet som master i Rehabilitering med speciale i neurorehabilitering fra SDU i Odense.

Tidligere har Claus arbejdet mere end 20 år med idræt som fysisk træner, og både træning og indsats over for hjernerystelser, sker med udgangspunkt i ”anvendt neurologi”, hvor specifik test af hjernen giver mulighed for helt specifikke indsatser for rehabilitering.

Claus har udover at specialisere sig på dette område også egne erfaringen med sig, da han i 2009 var impliceret i en alvorlig ulykke der har medført næsten 7 års rehabilitering for at komme tilbage til arbejdsmarkedet. Claus er i Kiropraxis 2 dage om ugen og indgår i tæt samarbejde med klinikkens øvrige behandlere. Vi er glade for at byde Claus velkommen i klinikken.
Et nyt trænings koncept
– vi kalder det "Mobility Class"


Vores fysioterapeut Maitham lancerer et nyt træningskoncept som vi kalder ‘mobility class’. Maitham fortæller om træningen: ‘Ifølge ’Gray´s anatomy’ varetager nervesystemet kontrol og koordination af alle organer og strukturer i menneskets krop. Dermed har en dysfunktion i enhvert system (bevægeapparatet, hormonsystemet, fordøjelsessystemet osv…) sine rødder i nervesystemet. Stress-faktorer som potentielt kan påvirke nervesystemet er bl.a. mekanisk stress. Mekanisk stress er nedsat bevægelighed af:

- muskel/sene vævet
- de perifere nerver
- fascia (muskelhinde)
- og ledkapsler og ledbånd.

Det kan vi påvirke direkte i vores nye ’mobility class’ og derved øge kroppens evne til at hele sig selv. Vi gør det via:

fascia strækøvelser
selv-mobiliseringsteknikker af led
nerve-frigørelses øvelser
dynamisk muskel stræk

Med ’mobility class’ kan vi sikre os korrekt nerveforsyning fri for mekanisk stress.

Maitham’s ‘mobility class’ køres hver onsdag i 1 time fra kl. 16.30-17.30 fra primo oktober. Du booker i receptionen.

Kiropraxis Running Lab er allerede en stor succes. Der vil være løbehold hver 2. tirsdag fra kl. 17.30-18.30. Første tirsdags-træning er den 20. september, og træningen ligger altså i lige uger. Der er maximalt 6 deltagere (for at sikre optimal kvalitet) og det foregår enten indendørs eller udendørs afhængig af vejret.

Det er en ‘teknik-klasse’ og ikke et ‘jeg træner op til maraton’ hold. Ved optimeret teknik bliver dit udbytte ved din løbetræning større, dine præstationer forbedres og du mindsker risikoen for at få skader ved dit løb.

Har du på forhånd skader, som du ønsker at komme af med, eller er i tvivl om de forhindrer dig i at deltage i holdtræningen, skal du evalueres af Theresa først. Booking skal ske pr. mail til theresa@kiropraxis.dk (skriv på engelsk), og har du særlige spørgsmål så ret dem til Theresa her. 

Videolinks
I Kiropraxis tilstræber vi et evidensbaseret, intelligent og fuldendt behandlingsforløb. Dette opnås bl.a. ved at I, som klienter i klinikken har en forståelse af jeres egen krop og hvad det er for faktorer som har betydning for optimeret funktion. Derfor disse informative videoer (links åbner i nyt vindue):

Perception
https://therealitycheck.wistia.com/medias/ikrbwprwf0

Brain, body and spine
https://therealitycheck.wistia.com/medias/25ychzegz0

De beskriver meget overskueligt betydningen af vores hjerne og nervesystem i relation til vores bevægeapparat. De er produceret af Haavik Research i New Zealand som er et kiropraktisk forsknings institut. De tager derfor udgangspunkt i hvad kiropraktisk behandling egentlig gør ved nervesystemet. I Kiropraxis har vi udvidet konceptet ved at fokusere vores rehabilitering med udgangspunkt i netop nervesystemet. Det er altså ikke kun kiropraktik som kan påvirke nervesystemet positivt, men også aktive øvelser som eksempelvis z-health rehabilitering (Theresa, Jonas og Claus) samt ovenstående ‘mobility class’.

God fornøjelse.
www.facebook.com/kiropraxis
www.kiropraxis.dk
Copyright © 2016 Kiropraxis, Alle rettigheder forbeholdes.


Ønsker du at ændre dine indstillinger?
Du kan opdatere dine indstillinger her eller eller framelde dig nyhedsbrevet her!

Email Marketing Powered by Mailchimp