Copy
Klik her hvis du ikke kan læse denne nyhedsmail
 
Velkommen til foråret.
 
Vi har dedikeret dette nyhedsbrev til at beskrive den vision, som vi har med Kiropraxis. Hvorfor? Fordi vi i Kiropraxis har skabt noget, som ikke er set før, og som vi inderligt ønsker at dele med dig.

Derudover er Lisbeth Isbrandt taget på barselsorlov og kiropraktor Ulla Büchmann er kommet til vores team. Du finder en kort præsentation af Ulla og hendes kompetenceområder nedenfor.

Til sidst er datoerne for Dominiques næste besøg i Kiropraxis på plads.

Og så et par artikler, som vi synes er spændende.
Kiropraxis' vision:
Tanken om Kiropraxis blev første gang formet for 25 år siden.
Det var en drøm om at skabe en unik klinik, hvor kompetente og dygtige behandlere fra relevante paramedicinske professioner, med indgående kendskab til hinandens kompetencer, i fællesskab kunne hjælpe enhver, som ikke var i akut behov for medicinsk eller kirurgisk behandling. Drømmen er nu blevet til virkelighed og det vi ønsker, og vil gøre vores bedste for at tilbyde, har vi nu defineret. Vi vil tilbyde:
 
  • Diversitet - med de forskellige behandlingsformer, som er repræsenterede i Kiropraxis, kan vi ikke alene supplere hinanden i et behandlingsforløb, men også varetage forskellige behandlingsmæssige behov.
  • Helhedssyn på mennesket - forståelsen af at en krop er en organisme, hvor alle komponenter (mentalt, strukturelt og biokemisk) har betydning og indflydelse på hinanden og undgå ’tunnelsynet symptombehandling’, hvor der fokuseres på lokal smerte, snarere end overordnet funktion.
  • Forståelse af individets forskelligartede behov og formåen - der findes ikke to ens mennesker, det gælder også, når vi taler om patienter i Kiropraxis. Vi er forskellige hvad angår årsagen til problemet i sin sande kompleksitet, løsningen på problemet, den fysiske, logistiske og økonomiske formåen, osv. Vi er alle forskellige. Den forskellighed ønsker vi at imødekomme.
  • At møde vores patienter der hvor han/hun er - vores opgave er at forklare, hvad vi mener er diagnosen, årsagssammenhængen, og tilbyde den bedste løsningsmodel. Dernæst er det patientens kvalificerede valg, hvad han/hun er parat til og i stand til at gøre ved det, og så samarbejder vi om at nå målet med de forudsætninger.
  • At have indgående kendskab til hinandens kompetencer som behandlere og være klædt på til at guide og coache klinikkens patienter igennem et succesfuldt behandlingsforløb. I Kiropraxis vægter vi forståelsen af hinandens kompetencer rigtigt højt, således at vi kan sikre at I får den rette behandling og et fyldestgørende behandlingsforløb, hvor vi som team samarbejder omkring et fælles mål.
  • Tilbyde ’health-care’ udover ’disease-care’ - terminologien ’health-care’ kontra ’disease-care’ udspringer fra forståelsen af, at en organisme ikke nødvendigvis er ’rask’, blot fordi den ikke er ’syg’. Sygdom er ofte sidste fase af en proces, hvor der igennem længere tid har været dysfunktionalitet. Der er altså en gråzone mellem ’rask’ og ’syg’, hvor der egentlig er nogle tegn på, at tingene ikke er som er skal være, men man kan have en tendens til at konkludere, at det ikke er behandlingskrævende. I strukturel sammenhæng kunne det være generende stivhed i lænderyggen og ømhed om morgenen i en længere periode (dysfunktionalitet) som udvikler sig til et akut lændehold og måske diskusprolaps (sygdom). I Kiropraxis ønsker vi at kunne tilbyde mere end behandling af det akutte lændehold (disease-care). Vi vil også kunne varetage den opfølgende rehabiliterende proces, hvor eksempelvis fremtidige lændehold og udviklingen af mere alvorlige problematikker forebygges (health-care) ved relevant og intelligent funktionel træning. ’Disease-care’ er altså behandlingen, når det ’er gået galt’, ’health-care’ er den terapi, som er relevant inden det er ’gået galt’, hvor organismen ikke fungerer korrekt.
Ny kiropraktor i Kiropraxis - Ulla Büchmann
Ulla Büchmann er blevet en del af vores team i Kiropraxis.
Hun er uddannet fra SDU i 2008, har haft egen klinik i nogle år på Næstved-egnen, men er nu kommet til København, hvor hun har valgt at arbejde i Kiropraxis, da hun vægter helhedssynet på mennesket og klinikkens diversitet og tværfaglighed højt.
Hun har efteruddannet sig i behandling af babyer og børn, kinesio-taping og medicinsk akupunktur.
Velkommen Ulla, vi glæder os til at arbejde med dig.
Dominique Lonchant i Kiropraxis fra d. 28.5 - 31.5.
Dominique, som i de sidste par år har hjulpet mange mennesker i Kiropraxis med forbedret vejrtrækning - enten til sport eller i forbindelse med stress, sygdom eller almindeligt velvære, kommer igen og holder workshops for alle interesserede. Er du i tvivl, om det er relevant for dig, så spørg din behandler. Han kommer på følgende datoer:
28.5 kl. 18-21
29.5 kl. 15-18
30.5 kl. 14-17
31.5 kl. 14-17
Workshoppen koster kr. 850,- Tager du en ven eller bekendt med er der 1/2 pris for den ene af jer. Har du været til Dominiques workshops i Kiropraxis tidligere er prisen kr. 600,-.
Tilmelding på 4070 4070.
Artikler:
Forskere finder, at Magnesium måske er vigtigere end calcium for knogle-sundhed.
Læs mere

Hvorfor træning, når man er udsat for stress, mindsker risikoen for udvikling af depression og andre psykiske ubalancer.
Læs mere

Ålborg Universitet (AAU) har gang i et interessant og ambitiøst projekt - de etablerer et grundforskningscenter med 5 internationale eksperter og 25 medarbejdere, som skal forske i kronisk smerte og neuro-plasticitet. 'Når vi har kronisk ondt i knæet er det måske vores hjerne den er gal med'.
Læs mere
Email Marketing Powered by Mailchimp