Copy
Wijksteunpunten Wonen samen verder als !WOON

Met ingang van 2017 zijn de Wijksteunpunt Wonen samen verder gegaan als de nieuwe stichting !WOON. U zult dus voortaan de VVE nieuwsbrief ontvangen van !WOON, waarvan u vanzelfsprekend de vertrouwde service kunt verwachten.
De week van de VvE vergadering

De gemeente Amsterdam heeft de week van maandag 6 t/m zondag 12 februari uitgeroepen tot de Week van de VvE vergadering. Een goed moment om aan de slag te gaan en de jaarlijkse ledenvergadering te organiseren. Woont u in een VvE en heeft u vragen, bijvoorbeeld over het reservefonds, onderhoudsplan, de jaarrekening of verhuur aan toeristen? !WOON helpt!  Tijdens de Week van de VvE vergadering houden we extra inloopspreekuren.  Lees meer..

Nieuwe VvE Cursussen gepland

In de komende maanden zullen wij ook weer een aantal cursussen organiseren. Naast de basiscursus, zijn er een vijftal themacursussen: startende kopers, financiën van de VvE, groen MJOP, bestuur& beheer en een cursus over de nieuwe wetgeving (verplicht sparen en mogelijkheid tot lenen). Meld u vooral aan via de aanmeldknop.

VvE nieuws delen

Net als in de voorgaande nieuwsbrieven doen wij de oproep aan eigenaar-bewoners met een leuk initiatief. Wij zetten jullie graag in het zonnetje in een volgende nieuwsbrief. Heeft u zelf een leuk initiatief of kent u iemand? Neem dan contact op via vvevragen@wooninfo.nl

Interview: VvE bestuurder aan het woord
“Je ziet soms dat bewoners 50 of 60 euro per maand sparen. Dat klinkt mooi, maar je moet er niet aan denken dat het dak lekt en je ineens eenmalig 5000 euro per huishouden moet ophoesten..” 

Kevin woont in een gemengd complex in het mooie Amsterdam West. Het complex was tot 2011 volledig in handen van woningcorporatie Stadgenoot, die de woningen sociaal verhuurde. Sindsdien is het pand gesplitst en zijn er een aantal woning verkocht, waaronder die van Kevin. Tot twee jaar geleden bestond het bestuur uit 1 persoon; een gebiedsbeheerder van Stadgenoot. 
Lees het hele interview hier.


De Week van de VvE Vergadering
6-10 feb

Tijdens de week van de VvE Vergadering zijn er extra spreekuren voor eigenaren!  Lees het hier.


 
Aanmelden VvE Cursussen
Infobank VvE online!
De nieuwe website van !WOON heeft
een uitgebreide infobank voor VvE-leden
en -besturen. Er zijn een aantal nieuwe
stukken gepubliceerd in het kader van het
Bestuur en Beheer van de VvE:
 
Het Bestuur
Het Beheer
Erfpacht:
Voorstel overstappen naar eeuwigdurende erfpacht bekend.

B&W van Amsterdam heeft haar voorstellen voor de overgang van voortdurende naar eeuwigdurende erfpacht bij bestaande woningen bekend gemaakt. Deze voorstellen moeten na inspraak nog door de gemeenteraad worden vastgesteld.
Wilt u meer weten over dit nieuwe stelsel en wat uw opties zijn? Lees het hier.
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Email
Email
Afmelden nieuwsbrief
Klik hier   


 
!WOON is er voor elke bewoner van Amsterdam met    vragen over zijn of haar woonsituatie 020 - 52 30 130


This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
WOON · Nieuwezijds voorburgwal 32 · Amsterdam, MA 1012RZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp