Copy
Nyhedsbrev november 2021
View this email in your browser

Så er det nu: 15. november starter vi nye undervisningshold

Så er det nu, hvis du eller dit barn skal være med på næste undervisningshold. Vi har forskellige niveauer, som er tilpasset både begyndere, øvede og skolebørn fra 0.-9. klasse.

"Efter jeg er begyndt hos Danes Worldwide, har jeg fået meget mere ud af min danskundervisning sammenlignet med danskundervisningen jeg fik på min skole." (elev 7. klasse)

Find mere info og tilmeld dig på vores hjemmeside. Her kan man også prøve en demo af undervisningen.
Tilmeld dig her
Hjælp os med at uddele legater
Danes Worldwide er omfattet af Ligningslovens § 8A. Det betyder bl.a., at giveren af gaver og donationer til foreningen kan trække beløbet fra i skat, hvis man bor i EU eller et EØS-land. Pengene går til legater til udlandsdanske børn og unge, så de kan deltage i Danes Worldwides online danskundervisning.
 
Men for at vi kan fortsætte legatuddelingen, skal vi inden 1. januar 2022 modtage mindst 100 gaver på mindst 200 kr. Vi håber derfor, at du har lyst til at bidrage med 200 kr., men ønsker du at donere et større beløb, vil det naturligvis blive modtaget med stor taknemmelighed.
 
At være omfattet af Ligningslovens § 8A betyder også, at vi som forening kan søge om støtte fra puljen af udlodningsmidler fra Kulturministeriet, samt få delvis momskompensation for vores indkøb af materialer, computere, inventar mv., som ellers ville være en udgift for Danes Worldwide.
 
Du kan donere dit bidrag via linket herunder. På forhånd tak for hjælpen.
Donér her

Kasper Hjulmand bliver Årets Verdensdansker 

(Foto: Anders Kjærbye, fodboldbilleder.dk)
Danes Worldwide har siden 2008 uddelt prisen Årets Verdensdansker til en person, som har formået at sætte Danmark på verdenskortet. I år har vi valgt, at prisen skal gå til herre-fodboldlandsholdets træner Kasper Hjulmand.

Med prisen vil Danes Worldwide gerne hylde Kasper Hjulmand for den store indsats, som herrelandsholdet yder under hans kyndige ledelse, ikke mindst ved sommerens Europamesterskaber. Det har skabt bred entusiasme for fodbold både blandt danskere i Danmark og blandt de ca. 250.000 danskere bosat i udlandet og sat fokus på Danmark.

Prisoverrækkelsen finder sted ved et medlemsarrangement den 20. december. De nærmere detaljer ang. program og tilmelding følger.
Kom med til fysisk familiesammenførings-event i London
Mandag d. 29/11 kl. 17-19 (GMT) og onsdag d. 1/12 kl. 09-12 (GMT) afholder Danes Worldwide i samarbejde med Den Danske Ambassade i London to arrangementer om familiesammenføring, hvor vi vil gennemgå familiesammenføring efter både EU-reglerne, de danske regler og betydningen af Brexit i denne sammenhæng.
Derudover vil vi også gennemgå de praktiske aspekter ved ansøgningen, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål til begge regelsæt.

Arrangementet er gratis og åben for både medlemmer og ikke-medlemmer, men kræver tilmelding, da der kun er begrænsede pladser.
Oplæggene vil blive holdt på engelsk, men det vil være muligt at stille spørgsmål på dansk.
Praktiske information og tilmelding finder du her
Privat oplæg om familiesammenføring
Kan du ikke komme til vores arrangementer om familiesammenføring, men kan du samle en håndfuld mennesker fra din arbejdsplads eller lokale danske forening, der kunne have interesse i at blive klogere på, hvordan familiesammenføringen efter både danske og EU-regler foregår?

Så har I d. 30/11 mulighed for at booke et fysisk møde med vores jurist, der er på besøg i London, som vil gøre jer klogere på netop familiesammenføring.

Hvis du er interesseret, så send en mail til jura@danes.dk for at blive klogere på mulighederne for et fysisk møde.
Vil du konfirmeres på Sommerskolen?

Vidste du, at du kan blive konfirmeret på Sommerskolen? Siden 2013 har det været muligt at deltage på et konfirmationshold sammen med andre udlandsdanske unge i alderen 13-15 år. Det hele afsluttes med konfirmation i den smukke Brahetrolleborg kirke.
De ældste elever (16-18 år) har mulighed for at deltage på holdet Tilbage til Danmark, som primært henvender sig til dem, der planlægger at vende tilbage til Danmark for at tage en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse.

Du kan læse meget mere om de to hold her, og der er allerede nu åbent for tilmeldingen til Sommerskolen 2022, som finder sted fra den 6. til den 22. juli. Du kan tilmelde dig her.

Hvis du klikker på videoen herover, kan du få et indblik i, hvad der foregår på Sommerskolen. De nye, som ikke har været med før, får her mulighed for at se, hvad Sommerskolen er for noget. Og alle, der har været med tidligere, kan blive mindet om, hvor sjovt det er!

Sommerskoleteamet glæder sig til at møde både nye og gamle elever!

Flere webinarer om familiesammenføring

I øjeblikket har Danes Worldwide ekstra fokus på familiesammenføring. Derfor afholder vi en række webinarer om emnet. Her gennemgår vores jurister henholdsvis de danske regler og EU-reglerne.
Arrangementerne er åbne for alle udlandsdanskere med en tredjelands (dvs. ikke EU-borger) ægtefælle/partner bosat uden for EU, EØS eller Schweiz, som overvejer at bosætte sig i Danmark. Der er 100 pladser til hvert arrangement, og tilmeldingen foregår efter først til mølle-princippet.

De næste webinarer om de danske regler finder sted torsdag den 25. november kl 9:00-10:00 (dansk tid) – på dansk, og onsdag den 8. december kl 14:00-15:00 (dansk tid) – på engelsk. Du kan tilmelde dig via linket her.

Webinarerne om EU-reglerne afholder vi den 23. november kl. 13:30-14:15 (dansk tid) på dansk, og den 7. december kl. 16:00-16:45 (dansk tid) på engelsk. Du kan tilmelde dig via linket her.

På de engelsksprogede webinarer kan den udenlandske partner med fordel deltage.

Jobsøgnings-webinar for
Young Global Danes
Den 14. december kl. 17:00 (dansk tid) inviterer Young Global Danes til værktøjskursus med karrierecoach Taja Maria Lund Setzke, som giver hands-on råd til, hvordan du bruger de sociale medier i forbindelse med jobsøgningen.

Hvordan får du fx formidlet kulturforståelse og internationalt netværk på dine profiler, så de danske arbejdsgivere tænker "wow"? Og er det en fordel at tage kontakt til arbejdsgiver på LinkedIn i Danmark? Alt det og meget mere kan du blive klogere på under webinaret.

Du kan læse mere om webinaret og tilmelde dig gennem linket nedenfor.
Tilmeld dig her
Danes Worldwide's hjemmeside
Danes Worldwide på Facebook
Danes Worldwide på Instagram
YouTube
LinkedIn
Copyright © 2021, Danes Worldwide, All rights reserved.

Our mailing address is:
web@danes.dk

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.