Copy
Juni 2, 2022
View this email in your browser
Vellykket og inspirerende USA-tur
Volvo Hall i Scandinavian House i New York var fyldt med forventningsfulde udlandsdanskere, som var kommet for at høre oplæg fra generalkonsulatet, handelskammeret, Sømandskirken, Djøf samt Danes Worldwides nye generalsekretær, Michael Bach Petersen, og jurist Karoline Blyt. Arrangementet var ét af flere, som Danes Worldwide var medarrangør af i New York og Washington DC.

Udover at præsentere Danes Worldwide var formålet at fortælle nærmere om reglerne for familiesammenføring, men også spørgsmålet om bevarelse af statsborgerskab optog mange deltagere. Arrangementerne viste, at der er en stor efterspørgsel efter Danes Worldwides viden og rådgivning, og at der er et stort potentiale i at styrke og koordinere samarbejdet mellem de danske aktører i udlandet, som Danes Worldwide fremover vil prioritere.

Tak til alle, der mødte op, og naturligvis til vores sponsorer og samarbejdspartnere.

 
Forstå reglerne for familiesammenføring
Reglerne for familiesammenføring – ikke mindst de danske – kan være svære at gennemskue og forstå. Derfor oplever vi af og til, at nogle medlemmer på forhånd opgiver at søge.

Så for at gøre lovgivningen mere overskuelig, har vi lavet en film, hvor vi gennemgår både de danske regler og EU-reglerne på en enkel og overskuelig måde. På den måde får I et indblik i, hvilke krav I skal opfylde for at blive familiesammenført.

Har I spørgsmål til reglerne, er I velkomne til at kontakte Danes Worldwides juridiske team på famsam@danes.dk. Og det gælder både medlemmer og ikke-medlemmer.
Se filmen om familiesammenføring her
Begynderdansk - også for voksne
Efter sigende er dansk et af de sværeste sprog at lære. Svært, ja – men absolut ikke umuligt. Det ved mange af de udlandsdanskere, som har en udenlandsk ægtefælle eller partner, som – naturligvis – ikke taler dansk. Eller i bedste fald har et begrænset kendskab til sproget. Til alle dem, der gerne vil lære at tale dansk, har Danes Worldwide et skræddersyet tilbud, som hedder Begynderdansk.

Begynderdansk 1 lærer eleverne blandt andet forskellige spørgsmål og svar, som gør dem i stand til at tale om helt nære emner som fx hvad de hedder, hvor de kommer fra og fortælle om deres familie og hverdag.

Begynderdansk 2 er for dem, der allerede forstår en lille smule dansk, men f.eks. aldrig har lært dansk grammatik eller hvis ikke er vant til at tale og skrive dansk.
Undervisningen foregår online og består af fire perioder. 1. periode begynder den 5. september 2022.

Du kan læse mere om Begynderdansk 1 og 2 her, hvor du også kan tilmelde dig undervisningen.
Læs mere om Begynderdansk og tilmeld dig her
Følg Danes Worldwide
på Facebook i sommer
Nogle kalder hånligt sommerferie-perioden for ”agurketid” – vist nok, fordi de største nyheder hen over sommeren før i tiden handlede om agurkehøsten og størrelsen på de nævnte grøntsager. Men sådan er det heldigvis ikke længere.

Danes Worldwide lægger hver dag nyheder op på fx Facebook, og det vil vi også gøre i sommerferien. Men vi tør godt at garantere, at der IKKE bliver fakta om agurker eller lignende produkter.

Til gengæld kan du læse om andre udlandsdanskere spændende historier. Du vil også kunne se nogle af vores undervisningsfilm, hvor både børn og voksne kan blive klogere på demokrati, Skagensmalerne og de danske vikinger – og også komme med ned under vandoverfladen i København. 

Så følg endelig med på vores Facebook-side, også selv om du sidder med fødderne i havet eller i ly bag en parasol. Eller måske dyrker en helt tredje ferie-aktivitet.
Følg Danes Worldwide på Facebook
Sommerferie i Danmark -
brug dine medlemsrabatter
Midsommervisen er sunget, bålet brændt ned og sankthans-heksen fløjet til Bloksbjerg. Så nu går vi for alvor ind i sommerferieperioden. I juli og august vil rigtig mange af vores medlemmer besøge familie og venner i Danmark.

I den forbindelse er det en rigtig god idé at gå ind på danes.dk/rabatter og se de mange muligheder, du har, for at spare penge, mens du holder ferie. Det gælder alt fra leje af sommerhuse, bookning af hotelværelser over leje af biler til cafe- og restaurantbesøg.

Du skal naturligvis være medlem af Danes Worldwide for at kunne benytte rabatterne. Log ind på danes.dk/rabatter med dit medlemsnummer og din adgangskode – så rækker feriebudgettet lidt længere.
Find dine medlemsrabatter her
Danes Worldwide's hjemmeside
Danes Worldwide på Facebook
Danes Worldwide på Instagram
YouTube
LinkedIn
Copyright © 2022, Danes Worldwide, All rights reserved.

Our mailing address is:
danes@danes.dk

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.