Copy
August nr. 1, 2022
View this email in your browser
Tilmelding til Sommerskolen 2023
er åben
Med store knus og fugtige øjne sagde sommerskoleeleverne farvel til hinanden den 22. juli. Knap tre uger med oplevelser, samvær og undervisning i dansk sprog og kultur var forbi for i år.

Men allerede nu er der helt sikkert mange, som glæder sig rigtig meget til at møde både nye og gamle venner på næste års sommerskole. For selv om de er gode til at holde kontakt med hinanden, er det at mødes i virkeligheden helt klart bedre.

Så hvis du vil sikre dit barn en plads på Sommerskolen 2023 og dermed en uforglemmelig oplevelse sammen med andre udlandsdanske børn fra hele verden, har du muligheden allerede nu.

Du kan læse mere om Sommerskolen og tilmelde dit barn her. Næste års sommerskole finder sted fra den 5. til den 21. juli 2023.
Tilmeld dig Sommerskolen her
Sundhedspleje med rabat

WeAreFamily er et team af danske sundhedsplejersker, som tilbyder udlandsdanske familier sundhedsfaglig vejledning og inspiration omkring børnenes trivsel og udvikling, samt den nye rolle som forældre.

Teamet tilbyder digitale konsultationer via smartphone, tablet eller laptop. Rådgivning og vejledning sker ud fra Sundhedsstyrelsens anbefalinger, den nyeste viden samt teamets egne erfaringer som sundhedsplejersker.

Som medlem af Danes Worldwide giver WeAreFamily dig 15% rabat på alle ydelser. Du finder rabatkoden, når du logger ind på danes.dk med den e-mailadresse, du bruger som medlem.

Læs mere om WeAreFamily her

Find rabatkoden her
Gør Skoledansk til familiehygge

Udlandsdanske børn har ofte lange skoledage og mange lektier. Derfor kan det være svært også at motivere dem til at lære dansk, når de endelig har fri. Men heldigvis har I som forældre en mulighed for at gøre danskundervisningen sjov og hyggelig.

Fx ved at lege en leg, mens I spiser: giv point for hver ting i forbindelse med måltidet – mad og drikke, borddækning osv. – som børnene kan sige på dansk. (Måske er der en lille præmie ved et bestemt antal point?)

I kan også lege ”I spy with my little eye” – på dansk, naturligvis – fx når I kører i bil eller med bus. I skiftes til at sige ”Jeg kan se, jeg kan se – noget, der begynder med s” (eller et andet bogstav). De andre skal så gætte ordet. Gætter man rigtigt, får man point.

Legene alene lærer naturligvis ikke jeres børn dansk, men de er et godt supplement til Danes Worldwides online danskundervisning. Er jeres børn endnu ikke tilmeldt, kan I gøre det her:

Tilmelding til Skoledansk
Spændende artikler
Oversigt over de gymnasiale uddannelser
Siger forkortelserne STX, HHX, HTX, HF, IB samt EUX ikke dig noget? Så læs artiklen her og bliv klogere på, hvad de står for. Vi kan afsløre, at det handler om de gymnasiale uddannelser og erhvervsuddannelser, som tilbydes i Danmark. Også til udlandsdanske unge, som ønsker en ungdomsuddannelse i Danmark.


Læs artiklen her
 
Interview med forfatteren Zakiya Ajmi
”Siden jeg var barn, har ensomhed været en grundstemning i mig. Hvilket jeg på en måde også godt kan lide, for jeg kan godt lide at være alene. Jeg kan godt lide den stilhed og ro.” Sådan siger børnebogsforfatteren Zakiya Ajmi, som har rødder i både Danmark og Tanzania, og uddyber i interviewet hvorfor.


Læs artiklen her
Læs flere artikler på vores hjemmeside
Events og webinarer
Event
På vej til Danmark
17. august
Danes Worldwide afholder sammen med Djøf en dag med fokus på udfordringerne ved at vende hjem til Danmark efter en årrække i udlandet. Bliv klogere på dine muligheder som hjemvendt dansker eller international familie, både når det gælder karriere og privatliv.
Tilmeld dig her
 
Webinar
Retention of Danish Citizenship
1. september
Are you or your child going to apply for retention of Danish citizenship? If the answer is yes, then join our webinar Thursday September 1st, where Danes Worldwide will guide you through all the rules and the application process. 

Tilmeld dig her
 
Webinar
Apply for Family Reunification
6. september
There are many things to keep track of when considering family reunification. Danes Worldwide therefore invites all Danes abroad and their spouses/partners to learn more about the rules and practical details. 

Tilmeld dig her


 
Danes Worldwide's hjemmeside
Danes Worldwide på Facebook
Danes Worldwide på Instagram
YouTube
LinkedIn
Copyright © 2022, Danes Worldwide, All rights reserved.

Our mailing address is:
danes@danes.dk

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.