Copy
August nr. 2, 2022
View this email in your browser
Prøv vores danskundervisning gratis
Skal du i gang med at lære dansk – men er i tvivl om, hvorvidt du skal begynde helt forfra eller måske allerede kan lidt af sproget? Så har vi løsningen! På vores hjemmeside kan du gratis prøve vores online danskundervisning – både Begynderdansk, Dansk for øvede og Skoledansk.

På den måde får du indblik i, hvor du befinder dig rent sprogligt, og et overblik over, hvordan vi kan hjælpe dig med at komme i gang med at lære dansk – eller blive bedre til det.
Undervisningen henvender sig til alle aldersgrupper og starter mandag den 5. september.
Læs mere om vores online danskundervisning og tilmeld dig her
Webinar
Hør om onlineundervisningen
13. september

Synes du, dansk sprog og kultur er vigtigt? Og er du i tvivl om, hvorvidt onlineundervisning i dansk er noget for dine børn eller ægtefælle?
Så deltag i dette webinar, hvor vi fortæller om kurserne i dansk; De forskellige niveauer, undervisningens indhold og struktur - og selvfølgelig hvordan undervisningen kan passes ind i en travl hverdag. 

Leder af online-undervisningen, Anja Kjær, vil guide dig igennem de forskellige muligheder og også fortælle, hvordan du finder det rette niveau at starte på for enten dine børn eller ægtefælle.
Selve oplægget tager ca. en halv time og bagefter vil der være tid til at stille spørgsmål.
Tilmeld dig webinar
Øv dig i at søge job i Danmark
Få en unik mulighed for at øve dig i både at skrive en ansøgning, dit CV og i at gennemføre et jobinterview, når Danes Worldwide holder workshop for unge udlandsdanskere fredag de 30. september.

I workshoppen guider rekrutteringsekspert Elisabeth Geday dig igennem hele processen fra ansøgning til ansættelse. Du får en grundig træning i jobsøgning og bliver klogere på det danske arbejdsmarked.

Workshoppen er for alle udlandsdanskere i alderen ca. 18 – 26 år, der ønsker at studere i Danmark, og som gerne vil have et studiejob under uddannelsen. Søger du dit første ’rigtige’ job efter endt uddannelse, kan du også have glæde af workshoppen.
 
Det hele foregår fredag d. 30. september kl. 09:00 – 12:00 (dansk tid) via Zoom. Du får tilsendt et link, når du tilmelder dig.
 
Vi glæder os til at se dig!

 
Tilmeld dig her
Få rabat hos Center for Familieudvikling
Center for Familieudvikling er en non-profit NGO, som er specialiseret i familierelationer, psykisk trivsel og forebyggelse med særligt fokus på parforhold, forældresamarbejde efter skilsmisse, børns trivsel samt psykisk sårbarhed.

Centret har solid erfaring med at støtte udsendte og deres familier. I centrets Kompetenceenhed for udstationerede tilbyder de rådgivning før, under og efter en udstationering. Enheden har et beredskab, der står klar med psykologstøtte og psykiatrisk behandling, hvis der opstår et akut behov, når familien er ud.

Som medlem af Danes Worldwide får du rabat på flere af Centrets tilbud, ligesom børn fx har gratis adgang til gruppesamtaler med andre ligesindede. Send en mail til jura@danes.dk. Jurateamet vil så sørge for, at din henvendelse kommer videre til centret. Husk at oplyse medlemsnummer, når du skriver til os.

 
Læs mere om Center for Familieudvikling
Arrangement for hjemvendte var en succes
Sidste uge inviterede vi, i samarbejde med Djøf og nogle af vores eksperter, til arrangementet "På vej til Danmark". Der var fokus på både jobsøgning, juridiske spørgsmål og familiens trivsel. Der var mange gode oplæg, og også mange følelser på spil - for det er ikke en nem beslutning at flytte hele familien. Mens de voksne fik råd og vejledning, samledes børnene, og fik dannet netværk med andre, der ligeledes er opvokset med flere forskellige kulturer som TCK. 

Vi planlægger at gentage successen snarest muligt - og også med en række af webinarer, for dem som ikke har mulighed for at være med i København.

 
Find info for dig, der er på vej til(bage) til Danmark
Artikler
Familiesammenføring: Vi punkterer myterne
I Danes Worldwides juridiske rådgivning får vi mange spørgsmål om familiesammenføring og de danske regler herfor, og ofte støder vi på en række myter, som stadig florerer. I artiklen her punkterer vi de mest sejlivede af dem.

Læs artiklen her
Det danske smørrebrød
Er smørrebrødet en helt gennem dansk spise? Hvem opfandt ”Dyrlægens natmad”? Og hvad består et rigtigt ”Stjerneskud” af?
Bliv klogere på det danske smørrebrøds historie i anledning af Smørrebrødets dag d. 27. august.

Læs artiklen her 
Læs flere artikler på vores hjemmeside
Events og webinarer
Webinar
Retention of Danish Citizenship
1. september
 
Are you or your child going to apply for retention of Danish citizenship? If yes, then join our webinar Thursday September 1st, where Danes Worldwide will guide you through all the rules and the application process. 

Tilmeld dig her

 
Webinar
Apply for Family Reunification
6. september
 
There are many things to keep track of when considering family reunification. Danes Worldwide therefore invites all Danes abroad and their spouses/partners to learn more about the rules and practical details. 

Tilmeld dig her

 
Flensborg
Familiesammenføring efter EU-retten
4. oktober
Der er mange ting at holde styr på, når man overvejer familiesammenføring. I Danes Worldwide er vi derfor glade for at kunne invitere til en gratis gennemgang af reglerne for familiesammenføring efter EU-reglerne.

Tilmeld dig her


 
Danes Worldwide's hjemmeside
Danes Worldwide på Facebook
Danes Worldwide på Instagram
YouTube
LinkedIn
Copyright © 2022, Danes Worldwide, All rights reserved.

Our mailing address is:
danes@danes.dk

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.