Copy
Januar 2, 2022
View this email in your browser
Danes Worldwide med i
Tesfayes interessentgruppe
Det er mere end tre år siden, reglerne for ægtefællesammenføring blev ændret, og udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye mener nu, at tiden er inde til at evaluere lovgivningen. ”I den seneste tid har der været offentlig debat om konkrete sager, der giver anledning til at overveje, om reglerne fungerer hensigtsmæssigt,” har Tesfaye udtalt.

Derfor nedsætter ministeren nu en interessentgruppe, der skal bidrage til kortlægningen af, hvordan reglerne for ægtefælle/familiesammenføring fungerer i praksis. I Danes Worldwide er der naturligvis glæde over, at vi er blevet inviteret med i interessentgruppen. Generalsekretær Anne Marie Dalgaard uddyber:

”Som udlandsdanskernes organisation er vi rigtig glade for at blive en del af den interessentgruppe, ministeren nu nedsætter. Vi ved, at reglerne ikke altid fungerer efter hensigten, hvilket flere af vores medlemmer har mærket på egen krop. Så vi ser frem til at bidrage med vores viden og erfaringer i gruppen.”
Ny undervisningsperiode starter
Vi er nu ca. halvvejs i skoleåret, og det betyder, at 3. periode af vores online danskundervisning starter mandag den 31. januar. På både Begynderdansk og Dansk på mellemniveau starter der helt nye hold, så hvis du ikke tidligere har været tilmeldt vores kurser, kan du springe på fra start netop nu.
 
Skoledansk-eleverne bliver præsenteret for en ny DANES-film, som denne gang handler om Nordisk Film, der er et af verdens ældste filmkompagnier. Det er her, man fx har optaget alle afsnit af tv-serien ”Matador” – og ikke mindst produceret alle filmene om ”Olsen Banden”. Glæd dig til at se dine lærere gi’ den som Egon, Benny og Kjeld fra på mandag.

Er du hurtig, får du 13% rabat, hvis du køber 3.og 4. periode af Skoledansk (0.-8. klasse) samtidig. Tilbuddet gælder resten af januar 2022 og kan købes her
Du kan tilmelde dig alle undervisningsprogrammerne her
Webinar om skolevalg

Tirsdag den 8. februar kl. 16-17 (dansk tid) inviterer Danes Worldwide medlemmer til webinar om skolevalg. Webinaret henvender sig specielt til jer, som enten er på vej ud i verden eller på vej hjem til Danmark, og som nu overvejer, hvilken skole I skal vælge til jeres børn.

Vores skoleekspert Christiane Conradt-Eberlin giver gode råd om valg af skole og om de faldgruber, I bør være opmærksomme på. Hvordan forstår man klasseplacering i de forskellige skoler i udlandet? Og skal I fx vælge en dansk eller en international skole, når I kommer tilbage til Danmark?

I kan læse mere om webinaret og tilmelde jer her.

Tilmed dig webinaret her
Undersøgelse om netværk
for hjemvendte
Der er meget at tage stilling til, når man vender hjem til Danmark efter måske mange år udenlands. Fx: Hvad skal vi tænke på, når vi vælger børneinstitution eller skole? Hvordan hjælper vi bedst børnene med at finde kammerater? Og hvordan bliver vi nemmest en del af lokalsamfundet – ikke mindst hvis der er en udenlandsk partner, der skal med hjem?

Danes Worldwide planlægger at stå for et online netværksarrangement – et virtuelt kaffemøde, om man vil – hvor disse og andre spørgsmål bliver vendt. Vi byder selv ind med en ekspert i hjemstationering og med to hjemvendte danskere, der deler deres erfaringer. 

Hvis du er interesseret, vil vi bede om din hjælp. Klik på linket og deltag i vores lille spørgeskemaundersøgelse – det tager kun få minutter. Jo flere input fra jer derude, jo mere relevant kan vi gøre arrangementet.

På forhånd tak for hjælpen!
Deltag i undersøgelsen her
Søg legater til onlineundervisningen

Et af formålene med Danes Worldwides online danskundervisning er at styrke elevernes tilknytning til Danmark. Fælles for undervisningen er, at det ikke alene handler om at udtale bløde d’er og bøje danske verber, men også om at give eleverne et indblik i dansk kultur og danske samfundsforhold.

Takket være en række donationer har vi mulighed for at uddele et antal legater til onlineundervisningen på alle tre niveauer: Begynderdansk, Dansk på mellemniveau og Skoledansk.

Du kan søge ved at udfylde et ansøgningsskema, som bl.a. skal indeholde oplysninger om din familiemæssige og økonomiske situation, din tilknytning til Danmark m.m.

Søg legater her
Familie-Sommerskolen
rykker til Sønderjylland

Sportsefterskolen SINE i Løgumkloster i Sønderjylland danner i år rammen om Familie-Sommerskolen, som er for udlandsdanske børn i alderen 6-9 år og 10-13 år sammen med forældre eller bedsteforældre.

Familie-Sommerskolen er en enestående mulighed for at styrke kendskabet til Danmark og dansk sprog og kultur samt danne netværk med andre familier i samme situation.
Ud over undervisningen tilbydes der aktiviteter som spænder fra musik, kreative workshops, friluftsliv, fysisk aktivitet og til ekskursioner i området. Der vil også være mulighed for at bruge skolens friluftsbad, golf- og tennisbane samt de mange andre sportsfaciliteter, som skolen råder over.

Familie-Sommerskolen 2022 afholdes fra den 9. til den 17. juli. Du kan læse mere her

Tilmeld dig Famile-Sommerskolen her
Danes Worldwide's hjemmeside
Danes Worldwide på Facebook
Danes Worldwide på Instagram
YouTube
LinkedIn
Copyright © 2022, Danes Worldwide, All rights reserved.

Our mailing address is:
danes@danes.dk

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.