Copy
Maj nr. 2, 2022
View this email in your browser
Nu har vi også
repræsentanter i Danmark

Mange medlemmer har efterlyst ligesindede at tale og udveksle erfaringer med, når de vender hjem til Danmark efter flere – måske mange – år i udlandet. Det kan nemlig være svært at finde sig til rette i en dansk hverdag, som nok ikke helt ligner den, de forlod, da de rejste ud. Nogle taler ligefrem om et ”omvendt kulturchok”.

Derfor har Danes Worldwide nu oprettet et korps af repræsentanter i Danmark. Det består af engagerede medlemmer, som selv har boet i udlandet i en længere periode. De har frivilligt påtaget sig opgaven med at hjælpe dig, enten op til eller efter at du er vendt tilbage til Danmark.

Din danske repræsentant kan give tips til praktiske udfordringer som skolevalg, og hvordan du og din familie bedst bliver integreret i det danske samfund, ligesom de kan introducere dig til lokale netværk af fx andre udlandsdanskere, der er vendt tilbage til Danmark.

Mød de danske repræsentanter her
Book et rådgivningsmøde i USA
Fra den 3. til den 10. juni besøger Danes Worldwide USA – nærmere betegnet Washington DC og New York. Det giver dig mulighed for at møde vores nye generalsekretær, Michael Bach Petersen, og jurist Karoline Blyt.

De holder oplæg om bl.a. reglerne for familiesammenføring og giver dig også mulighed for at booke tid til et individuelt møde med vores jurist Karoline Blyt – enten omkring familiesammenføring eller andre juridiske udfordringer, du måtte have som udenlandsdansker.
Oplæg og rådgivning om familiesammenføring er gratis for alle.
Du kan læse mere og tilmelde dig her. 

Du har også mulighed for at komme med til møde i Scandinavia House i New York, hvor vi sammen med Djøf, generalkonsulatet, handelskammeret og Den Danske Kirke sætter fokus på din situation som international dansker i New York - og byder på bl.a. smørrebrød og kager.
Du kan tilmelde dig det gratis arrangementet efter først til mølle-princippet her.

Vi glæder os til at se dig!
Vil du hjælpe med et bidrag
til legater?
Som almennyttig forening har Danes Worldwide til formål at varetage udlandsdanskeres interesser – herunder også sprogundervisning. Og da vi ønsker at gøre vores online danskundervisning tilgængelig for alle, har vi brug for din hjælp.

Ved at donere 200 kr - eller et større beløb - er du med til give økonomisk pressede familier mulighed for at styrke danskkundskaberne. Beløbet går ubeskåret til legater til netop disse familiers børn. Og fordi vi er omfattet af Ligningslovens §8A, har du som gavegiver mulighed for at få skattefradrag for donationsbeløbet, hvis du er bosiddende i EU- eller et EØS-land.

På forhånd tak!

 
Du kan donere dit bidrag her
Kommende webinarer
Tirsdag den 14. juni kl. 17-18 (dansk tid) afholder vi webinar om familiesammenføring både efter de danske regler og EU-reglerne. Jurist Lisbeth Kjersgaard gennemgår lovgivningen på engelsk. Webinaret er åbent for alle.
Tilmeld dig her

Tirsdag den 21. juni kl. 17-18 (dansk tid) er emnet for webinaret bevarelse af dit danske statsborgerskab. Jurist Karoline Blyt gennemgår reglerne. Webinaret er kun for medlemmer af Danes Worldwide.
Tilmeld dig her

 
Ny webmaster
Filip Sander Rasmussen er vores nye webmaster. Han er digital specialist og har mere end 15 års erfaring med at hjælpe virksomheder og organisationer med at skabe værdi på digitale platforme. Filip har bl.a. arbejdet hos Gyldendal og Irma som hhv. digital projektleder, webredaktør og webmanager. Senest har han arbejdet som selvstændig, digital rådgiver og Client Director i et digitalt marketingbureau.

Vi byder Filip velkommen og ser frem til samarbejdet.
Stadig pladser på Familie-Sommerskolen
Hvis I ikke har lagt planer for sommerferien, så kan I stadig nå at være med på Familie-Sommerskolen 2022. Vi skal i år være på en ny skole i Løgumkloster, som er større, og derfor har endnu flere familier end normalt mulighed for at komme med. 

På Familie-Sommerskolen får I styrket kendskabet til Danmark og det danske sprog og kan bygge venskaber for livet med andre udlandsdanske familier.
Alle bliver undervist i dansk sprog og kultur. Ud over undervisningen tilbyder vi aktiviteter som musik, kreative workshops, friluftsliv, fysiske aktiviteter og ekskursioner.
I har også adgang til at bruge friluftsbad, golf- og tennisbane samt de mange andre sportsfaciliteter, som skolen råder over. 

Skolen ligger i Løgumkloster, så der er mulighed for at se lidt nærmere på den lille fine gamle by, som rummer flotte kirker og et gammelt kloster. Der findes også en god lille handelsgade med butikker, cafeer og restauranter. 

Kom til det sydlige Danmark og nyd 9 dage fra 9.-17. juli i et naturskønt og historisk område sammen med mange andre udlandsdanske familier fra hele verden.

 
Læs mere og tilmeld jer her
Lukkedage i sekretariatet
40 dage efter påske når vi til Kristi himmelfartsdag, som er en helligdag, der altid falder på en torsdag. Dagen efter vælger mange derfor at afholde en feriedag – og det gælder også Danes Worldwide.

Sekretariatet holder derfor lukket fra torsdag den 26. maj til mandag den 29. maj kl. 8:30, hvor vi igen er tilbage ved tastaturer og telefoner - klar til at svare på henvendelser.

Derudover holder sekretariatet også lukket mandag den 6. juni, da det er 2. pinsedag, som også er en helligdag. Dagen før, altså den 5. juni, er det (som bekendt) grundlovsdag, men da det jo er en søndag, ville vi alligevel holde lukket.

Vi ønsker alle en god Kristi himmelfartsdag, en festlig grundlovsdag og en dejlig pinse!
Danes Worldwide's hjemmeside
Danes Worldwide på Facebook
Danes Worldwide på Instagram
YouTube
LinkedIn
Copyright © 2022, Danes Worldwide, All rights reserved.

Our mailing address is:
danes@danes.dk

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.