Copy
September nr. 1 - 2022
View this email in your browser
Skoleåret er skudt i gang
Så har klokken ringet ind til endnu et skoleår. Danes Worldwides online danskundervisning begyndte det nye skoleår mandag den 5. september, hvor årets første undervisningsmateriale blev gjort tilgængeligt for eleverne.

I skoleårets første DANES-film er lærer og undervisningschef Anja Kjær taget til solskinsøen Bornholm, hvor hun bl.a. kaster sig ud i flere af de ting, hun er skrækkeligt bange for – fx den farlige grotteedderkop.
Men filmen handler også om mere rare og fredelige ting som bl.a. den vidunderlige sandstrand Dueodde. Og om nøgenbadning!

Du kan stadig nå at tilmelde dig selv eller dit barn til danskundervisningen - men skyld dig, for vi lukker snart for flere tilmeldinger til 1. periode...
Tilmeld dig onlineundervisningen her
Mød os i Flensborg
Den 4. oktober 2022 kl. 17-19 inviterer Danes Worldwide alle danskere i Flensborg og omegn til en gennemgang af de EU-retlige regler for familiesammenføring.

På dette gå-hjem-møde vil vores jurister fortælle om de grundlæggende betingelser for at opnå familiesammenføring til Danmark for en dansker og en udenlandsk ægtefælle/partner og eventuelle børn.
På mødet får du også praktisk viden om selve ansøgningsprocessen, og til sidst er der mulighed for at stille spørgsmål.

Arrangementet er gratis og afholdes på det danske bibliotek i Flensborg og foregår på engelsk. Vi glæder os til at se både medlemmer af Danes Worldwide og ikke-medlemmer.
Læs mere og tilmeld dig her
Savner du danskundervisning på
din internationale skole?

Flere internationale skoler rundt om i verden tilbyder modersmålsundervisning i dansk eller dansk som 2. eller 3. fremmedsprog. Vi får dog jævnligt henvendelser fra forældre, der ikke har denne mulighed.

Da Danes Worldwide har udviklet onlineundervisning særligt tilrettelagt for danske børn, som bor i udlandet, er det helt naturligt, at vi kan hjælpe her. Hvis du kender til internationale skoler, som ikke tilbyder danskundervisning, så lad os det høre.

Vi vil meget gerne forsøge at skabe en kontakt og evt. indgå et samarbejde om danskundervisning fra 0. til 9. klasse.

Send en e-mail til undervisningschef for onlineundervisningen, Anja Kjær, på anja@danes.dk

Artikler
Han elsker Danmark – men jura forhindrer ham i at vende hjem
Jim Andersen er stadig dansk helt ind i hjertet. Men selvom han på et tidspunkt måske godt kunne tænke sig at flytte hjem igen, kommer det ikke til at ske - for han har giftet sig med en udenlandsk kvinde...


Læs artiklen her
De danske vikinger er faret vild
Let underspillet stolthed krydret med lidt falsk beskedenhed, tilsat en smule rørstrømskhed og selvhøjtidelighed. Hver kultur har sine styrker og svagheder. Også den danske. En udlandsdansker sætter kritisk lup på det danske folk.

Læs artiklen her

 
Læs flere artikler på hjemmesiden
Events og webinarer
Webinar
Online danskundervisning
13. september
Vi guider dig gennem mulighederne og fortæller, hvordan man finder det rette niveau. Hør hvordan undervisningen foregår i praksis, det ugentlige tidsforbrug og hvad man kommer til at lære på de forskellige hold. 

Tilmeld dig her
Webinar - workshop
Øv dig i at søge job i Danmark
30. september
I workshoppen guider rekrutteringsekspert Elisabeth Geday dig igennem hele processen fra ansøgning til ansættelse. Du får en grundig træning i jobsøgning og bliver klogere på det danske arbejdsmarked.

Tilmeld dig her
Gå-hjem-møde i Flensborg
EU-reglerne for familiesammenføring
4. oktober
Vi gennemgår de grundlæggende betingelser for at opnå familiesammenføring til Danmark for en dansker og en udenlandsk ægtefælle/partner og eventuelle børn efter EU-reglerne. Mulighed for at stille sprøgsmål.

Tilmeld dig her
Danes Worldwide's hjemmeside
Danes Worldwide på Facebook
Danes Worldwide på Instagram
YouTube
LinkedIn
Copyright © 2022, Danes Worldwide, All rights reserved.

Our mailing address is:
danes@danes.dk

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.