Copy
September nr. 2, 2022
View this email in your browser
Politiske møder i august/september
Den seneste måneds tid har budt på en række politiske møder for generalsekretær Michael Bach Petersen og det juridiske team. Ikke mindst en god og konstruktiv drøftelse med udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek, hvor ministeren tilkendegav, at han er parat til at rette op på de dele af familiesammenføringslovgivningen, som er skøre og uhensigtsmæssige for udlandsdanskere.

Familiesammenføringsreglerne samt udlandsdanskernes stemmeret var også blandt emnerne på møder med Radikale Venstre, Konservative, Socialdemokratiet samt Venstre. 

Sekretariatet vil også i den kommende tid arbejde aktivt med konkret input til de politiske partier i forbindelse med de politiske forhandlinger om ændring af reglerne på familiesammenføringsområdet.

Du kan også følge vores politiske arbejde ved at linke op med generalsekretær Michael Bach Petersen på Linkedin.
Debatindlæg: Fjern cirkusreglerne
Jyllands-Posten bragte som led i debatten om reglerne for familiesammenføring den 13. september et debatindlæg af generalsekretær Michael Bach Petersen, hvor Danes Worldwide kommer med følgende opfordring:

"Før sidste valg sagde Mette Frederiksen, at det var vigtigere for Danmark, at der bliver ført den rigtige udlændingepolitik, end at hun kunne blive statsminister. Danes Worldwide opfordrer kraftigt til, at statsministeren og øvrige statsministerkandidater i den forestående valgkamp husker, at udlændingepolitik også omfatter udlandsdanskere, og er villige til at drøfte problemerne, så vi kan få luget ud i cirkusreglerne. Ikke kun til gavn for den enkelte udlandsdansker, men for hele Danmark.”

Situationer, hvor udlandsdanskerne er berørte af den danske udlændingepolitik, er eksempelvis ved generhvervelse af dansk statsborgerskab og familiesammenføring med en udenlandsk ægtefælle.
Du kan læse debatindlægget via linket herunder:
Læs debatindlægget her
Vil du hjælpe med legater?
Vil du hjælpe os med at uddele legater, så udlandsdanske børn og unge kan lære dansk via onlineundervisningen?

Men hvorfor skal udlandsdanske børn lære dansk? Ja, hvis man spørger nogle af dem, som allerede har modtaget et legat, lød et par af svarene sådan her:
En 10-årig pige siger: ”Jeg vil gerne lære dansk, så jeg kan tale med min familie i Danmark, og så jeg kan få danske venner, og så jeg kan læse danske bøger.”
En 13-årig dreng har følgende begrundelse: ”Jeg vil gerne blive bedre til dansk, især grammatik, fordi jeg gerne vil læse arkæologi på universitetet i Danmark”.

For at vi kan fortsætte legatuddelingen, skal vi inden 1. januar 2022 modtage mindst 100 donationer på mindst 200 kr. Vi håber derfor, at du har lyst til at bidrage med minimum 200 kr. Bor du i et EØS-land, får du skattefradrag for donationen, og samtidig støtter du foreningens politiske arbejde for alle udlandsdanskere.
 
Du kan donere dit bidrag via linket herunder. På forhånd tak for hjælpen.
Giv din donation her
Webinar om Sommerskolen
Måske er du nysgerrig på, hvad Sommerskolen egentlig er, og hvilke fordelene, det giver dit barn? Måske har du overvejet at sende dit barn på sommerskole, og så alligevel været bekymret over, at skulle sende ham/hende alene til Danmark i flere uger?

Deltag i vores webinar tirsdag den 25. oktober kl. 18-19 dansk tid. Her vil leder af Sommerskolen, Jan Ladefoged Mikkelsen, fortælle om Sommerskolen 2023 og give svar på alle dine spørgsmål.

Desuden vil Ida Jacobsen, tidligere elev og nuværende sommerskolelærer, give sine bud på, hvordan man kan få en god førstegangsoplevelse på Sommerskolen.
Det samlede oplæg tager ca. en halv time, og bagefter vil der være god tid til at stille spørgsmål.

Du kan tilmelde dig webinaret her. Pladserne tildeles efter først til mølle-princippet.
Tilmeld dig her
Artikler
Værd at vide om pension i Danmark
En gennemgang af, hvad skal du være særlig opmærksom på, når du er bosat i udlandet og enten allerede modtager eller skal til at ansøge om dansk pension?


Læs artiklen her
 
Værnepligt
Alle mænd med dansk indfødsret bliver værnepligtige, når de fylder 18 år og indkaldes til Forsvarets dag, og det kan medføre bøde eller fængselsstraf, hvis man bliver væk uden begrundelse.


Læs artiklen her
 
Læs flere artikler på vores hjemmeside
Events og webinarer
Gå-hjem-møde i Flensborg
EU-reglerne for familiesammenføring
4. oktober
Vi gennemgår de grundlæggende betingelser for at opnå familiesammenføring til Danmark for en dansker og en udenlandsk ægtefælle/partner og eventuelle børn efter EU-reglerne. Mulighed for at stille sprøgsmål.

Tilmeld dig her
Webinar
Danske regler for familiesammenføring - dokumentationskrav
10. oktober
Gennemgang af de danske regler for familiesammenføring. Webinaret foregår på dansk og vil som noget særligt have fokus på de dokumenter, der kræves i forbindelse med ansøgningen.

Tilmeld dig her
Webinar
Sommerskolen 2023
25. oktober
Leder af Sommerskolen, Jan Ladefoged Mikkelsen, fortæller om Sommerskolen 2023.
Desuden vil Ida Jacobsen, tidligere elev og nuværende sommerskolelærer, give sine bud på, hvordan man kan få et godt ophold. 


Tilmeld dig her

 
Danes Worldwide's hjemmeside
Danes Worldwide på Facebook
Danes Worldwide på Instagram
YouTube
LinkedIn
Copyright © 2022, Danes Worldwide, All rights reserved.

Our mailing address is:
danes@danes.dk

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.