Copy
Marts nr. 2, 2022
View this email in your browser
Legater til sommerskolerne - ansøgningsfristen forlænget
Et sommerskoleophold er for de fleste en oplevelse for livet. Derfor gør vi, hvad vi kan, for at gøre både Sommerskolen og Familie-Sommerskolen så sjov og lærerig som overhovedet muligt.

For at give så mange som muligt chancen for at deltage, har du mulighed for at søge et legat til enten Sommerskolen eller Familie-Sommerskolen. Legatet er på mellem 50 og 100% af prisen – så der er rigtig mange penge at spare! Alle kan søge, men hvis du får tildelt et legat, kræver det, at du melder dig ind i Danes Worldwide eller allerede er medlem.

For at komme i betragtning til et legat, har vi brug for forskellige oplysninger bl.a. om din økonomiske situation. Du søger via et ansøgningsskema, som måske kan virke en smule overvældende. Men giv ikke op – det er faktisk lettere at udfylde, end du måske tror.

Vi har udvidet ansøgningsfristen, så du nu kan søge et legat helt frem til den 20. april til et sommerskoleophold sommeren 2022.

Du kan læse mere om sommerskolerne her og søge et legat via knappen her under.
Søg legat til Sommerskolen/Familie-Sommerskolen
Ny undervisningsperiode begynder

Danes Worldwides online danskundervisning er inddelt i fire perioder a 10 ugers undervisning fordelt hen over skoleåret. Fjerde periode begynder mandag den 11. april, så du kan altså stadig nå at tilmelde dig selv eller dit barn til undervisningen på et eller flere af vores tre niveauer:

Begynderdansk henvender sig til børn fra 10 år samt unge og voksne, som ønsker at lære dansk helt fra bunden. Man behøver ikke at have kendskab til dansk i forvejen for at kunne følge kurset.

Dansk på mellemniveau er opdelt i to niveauer: Basisdansk (B1) er for dem, der kan begå sig nogenlunde på dansk i hverdagen, men som stadig mangler en vis basal korrekthed i deres sprog. Videre med dansk (B1+) er for dem, der allerede har styr på den basale grammatik og er klar til at fokusere mere på sprogets detaljer og nuancer.

Skoledansk er alderssvarende danskundervisning fra 0. – 9. klasse med mulighed for at afslutte med Danmarks officielle 9.-klasseprøve i faget dansk.

Tilmelding til online danskundervisningen
Få ledige pladser til overrækkelsen af verdensdansker-prisen
FOTO: Anders Kjærbye, fodboldbilleder.dk
Der er stadig få pladser tilbage til arrangementet, hvor Danes Worldwide overrækker prisen ”Årets Verdensdansker” til herrefodboldlandsholdets træner, Kasper Hjulmand. Det sker onsdag den 6. april kl. 15-17 i Asia House, Indiakaj 16, 2100 København Ø, hvor vi byder medlemmerne på et glas for at fejre prismodtageren.

Nomineringen og overrækkelsen, som foretages af bestyrelsesformand Susanne Rumohr Hækkerup, samt Kasper Hjulmands takketale vil blive live-streamet på Facebook fra ca. kl. 14:55.

Du kan tilmelde dig arrangementet i Asia House her.
Tilmelding til Årets Verdensdansker-arrangementet
DANES 1 på vej

I løbet af den næste uges tid modtager Danes Worldwides medlemmer årets første udgave af magasinet DANES, som handler om at flytte til Danmark. I magasinet kan du bl.a. blive klogere på de udfordringer og overraskelser, som en dansk kvinde og hendes to børn mødte, da de flyttede fra Vietnam til Vesterbro i København.

Du kan også møde en dansk forretningsmand, som i 42 år har været udlandsdansker og gennem sin lange karriere har lært, hvordan man bedst forhandler med bl.a. japanere og kinesere.

Og endelig kan du læse om en række udlandsdanskeres forhold til døden. Hvilket slet ikke er så dystert, som det kan lyde.

Danskundervisning
til udvekslingsstuderende
Disse skønne unge mennesker er i Danmark som udvekslingsstuderende, og Danes Worldwide er så heldige at få lov til at undervise dem i Begynderdansk. De kommer fra så forskellige steder som Sydamerika, Japan og Canada og er på udveksling gennem AFS Interkultur Danmark, som vi netop er begyndt at samarbejde med.

Vi glæder os rigtig meget til at lære dem endnu bedre at kende og få dem i gang med at lære vores skønne, men jo ikke specielt nemme og også lidt skøre sprog - fyldt med et utal af vokallyde og specielle bogstaver.

Her ses du unge mennesker på en selfie sammen med lærer og leder af undervisningen, Anja Kjær.
Husk at...
… opdatere dine oplysninger hos os – fx hvis du får ny mail-adresse, nyt mobilnummer eller lignende. Brug dit medlemsnummer til at logge ind på din medlemsprofil, hvor du også kan se dine øvrige oplysninger og evt. ændre dem.
Har du spørgsmål, så send en mail til danes@danes.dk
Danes Worldwide's hjemmeside
Danes Worldwide på Facebook
Danes Worldwide på Instagram
YouTube
LinkedIn
Copyright © 2022, Danes Worldwide, All rights reserved.

Our mailing address is:
danes@danes.dk

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.