Copy
Bekijk deze e-mail in je browser
Nieuwsbrief
Natuurnieuws uit de stad Utrecht
8 april 2022

Hallo <<First Name>>,

In deze nieuwsbrief kondigen we twee mooie projecten aan. Doe mee aan de speciale workshop over de bij, maak je eigen groentespread, leer meer over (on)kruid en zie wat er in de regio Utrecht nog meer aan groene activiteiten te doen is. Ook voor de kleine Utrechters hebben we leuke activiteiten. Lees snel verder!

Meer groen in de stad

  • Op woensdag 23 maart opende de eerste bijenburcht in Utrecht op Stadstuin Kanaalweg. De meterslange burcht van leemhoudend zand en boomstammen biedt plek aan verschillende soorten bijen. Ga zelf aan de slag met een kleine bijenburcht in de tuin of op het balkon. Download de instructie op onze website.
  • Binnenkort start er een nieuw project in Utrecht: Het Lisdoddelint. 900 lisdodden krijgen vanaf april de kans om groot en sterk te worden in de vijver bij Stadsboerderij Koppelsteede. Daarna worden ze verspreid over de verschillende locaties van Utrecht Natuurlijk, zodat iedereen zelf met deze veelzijdige plant aan de slag kan!. Meer weten? Lees het op deze pagina.
Meer nieuws

Workshop Nationale Bijentelling

Doe zaterdag 23 april mee met een speciale workshop rondom de Nationale Bijentelling op Koppelsteede of Steede Hoge Woerd. Leer hoe je mee kunt doen aan de telling en maak een bijenhotel voor je eigen tuin. Meld je snel aan, want er is plek voor een beperkt aantal deelnemers.

Peuters Natuurlijk!

Peuters Natuurlijk! is er speciaal voor de kleine Utrechters. Kinderen leren spelenderwijs meer over de natuur. Kom 13 april langs op Koppelsteede en ontdek welke dieren wakker worden in de lente. Of ga op 20 april mee met de Bosdokter. Welke planten kunnen je beter maken?

Er is nog veel meer te doen op onze stadsboerderijen en stadstuinen. Neem 24 april deel aan de workshop 'Paddenstoelen enten' op Stadstuin Klopvaart, maak op 30 april van groenten of restjes eten een heerlijke spread tijdens de smakelijke workshop 'Van groente tot spread', kom kijken bij het schaapscheren op Steede Hoge Woerd (1 mei) of Gagelsteede (26 mei) en leer meer over tuinieren en (on)kruid op de tuinwerkdag van 29 mei op Steede Hoge Woerd.

Benieuwd naar alle activiteiten voor de komende periode?

Bekijk onze activiteitenkalender

Groen in regio Utrecht

Ga op ontdekking in de regio Utrecht. In de Groene Uitloper vind je een overzicht van diverse activiteiten die worden georganiseerd op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid. Ben je op zoek naar kinderactiviteiten, boswandelingen of juist naar lezingen, cursussen of bijeenkomsten? Je vindt het in de Groene Uitloper.
Wij zijn Utrecht Natuurlijk. Wij brengen de natuur dichtbij en maken Utrecht groener, gezonder en duurzamer voor alle Utrechters. Wil je meer weten over onze thema's? Neem een kijkje op onze website.
Copyright © 2022 Utrecht Natuurlijk, Alle rechten voorbehouden.


Email Marketing Powered by Mailchimp