Copy

Norsk forening for komponister og tekstforfattere


 

NOPA LANSERER NY VISUELL PROFIL OG NYE NETTSIDER

 
Det er en stor glede å endelig kunne presentere NOPAs nye profil. Arbeidet med nye nettsider og visuell profil startet våren 2014. Vi har oppdatert alle plattformer med vår nye logo, fargepalett og uttrykk. Vi håper du liker forandringen!
 
Det superflinke designbyrået Heydays har satt opp de nye nettsidene og laget ny visuell identitet for foreningen. Resultatet er klart, og vi gleder oss til å ta det i bruk.

www.nopa.no
Onsdag 4. mars lanseres NOPAs nye nettsider.
NOPA har da elektroniske søknadsskjemaer for medlemskap, tilskudd og arbeidsopphold. På nettsidene skal det være lett å finne bestillingssatser, standardavtaler, informasjon om opphavsrett, priser og stipender, arrangementer og seminarer. I tillegg vil aktuelle saker skrives og legges ut fortløpende.
 
På våre nye nettsider finner du også informasjon om styrets fokusområder, NOPAs høringssvar, årsrapport og annen informasjon om foreningens arbeid for komponister og tekstforfattere. Du kan se hvilke eksterne møter og arrangementer styret eller administrasjonen deltar på i kalenderen på forsiden.

 

 NOPA PÅ BY:LARM 4.-7. MARS
 
NOPA bidrar på by:Larm som samarbeidspartner for andre år på rad. Festivalen er et av musikkbransjens viktigste møtesteder. NOPA er tilstede med seminarer,
styremedlemmer og tillitsvalgte. Vi håper å møte mange medlemmer på konserter og på våre arrangementer under by:Larm. Se www.bylarm.no

NYE MULIGHETER FOR DIN MUSIKK

Onsdag 4. mars kl. 10.00 – 15.30 på Stratos, Youngstorget. 
Følg seminaret direkte på nett 
her

Se programmet her

TONO, NKF, Musikkforleggerne og NOPA inviterer til åpent seminar hvor det fokuseres på hvilke muligheter som finnes for din musikk: mulige forretningsmodeller og opphavsrett i en digital kontekst, samt kreativ og bærekraftig konseptutvikling rundt musikken.
Vi ser på opphavsretten i en digital kontekst og ulike alternativer til inntekter fra streaming.

Lars Kilevold om Indigo Boom, Petter Wettre om å selge musikk via app, Kate Havnevik om crowd funding og merchandise, Audun Molde om plateselskapenes rolle i dag, Erle Strøm om markedsføring av musikk, Jan Paulsen og Philip Kruse om synkronisering som inntektskilde og Terje Formoe om Kaptein Sabeltann-universet.
Møteleder: Ida Habbestad, redaktør i ballade.no

 

NOPA-STIPEND 
TIL TALENTFULLE UNGE LÅTSKRIVERE

NOPA deler ut 3 stipender under by:Larm til låtskrivere som kommer til å prege norsk musikkliv fremover. Hvert stipend er på kr 20.000 og vil bli delt ut like før konsertene til de ulike stipendvinnerne.

Målet er å legge til rette for at det kan skapes enda mer god norsk musikk, samtidig som NOPA ønsker å vise at foreningen også arbeider for komponister og låtskrivere som ikke er NOPA-medlemmer.
 
Juryen består av fjorårets NOPA stipendvinner Ellen Andrea Wang, de nye NOPA medlemmene Ida Maria Børli Sivertsen og Torgny Amdam samt juryleder Knut Schreiner.
 

NOPA INVITERER TIL MEDLEMSMØTE

Onsdag 4. mars ca, kl. 15.45-18.00 på Wurst bar, Torggata 11.


NOPA fikk mange nyttige innspill fra medlemmene på seminaret på Havna, vi vil gjerne diskutere videre med dere. Vi inviterer derfor til en uformell prat om NOPAs prioriteringer. Vel møtt!

BALANSEKUNST PÅ BY:LARM

Balansekunst er et nettverk av aktører i musikkbransjen som arbeider for å få fortgang i arbeidet med å jevne ut kjønnsforskjellene i musikklivet. Over 30 organisasjoner, bedrifter, festivaler og utdanningsinstitusjoner er nå medlem, deriblant NOPA. På årets by:Larm arrangeres det to seminarer I Balansekunsts regi. Les mer om Balansekunst her

SPRÅK I MUSIKK-JOURNALISTIKKEN

Torsdag 5. mars klokken 13:00 på Hovedscenen på Dansens Hus

 

Språk er makt. Hva slags verdier og hva slags maktstrukturer speiler vi når kvinnelige artister omtales som «jenteband»? Var utgaven av musikkmagasinet ENO med kun kvinnelige skribenter vesensforskjellig fra de andre utgavene?

Balansekunst mener at diskusjonen om hvorvidt kjønnet språkbruk i musikkjournalistikken er et problem er OVER - og vi hopper rett til forslag om hva kan vi gjøre med dette.
 
Med Trine Sollie, Audun Vinger, Oda Faremo Lindholm, Joacim Lund, Silje Halstensen, Trine Aandahl. Innledning ved Rune Ottosen:
Ordstyrer: Anita Halmøy Wisløff.

 

KJØNN I BEVEGELSE!
 - Virkemidler for bedre
kjønnsbalanse i musikklivet

Fredag 6. mars klokken 14:00 på Vulkan Arena


Hvilke grep og virkemidler kan bransjen ta for å bedre kjønnsbalansen i musikklivet? 
Hvilke virkemidler opplever ulike bransjeaktører, forskere og politikere som gode i forhold til balansert rekruttering?
 
Hovedinnlegg v/ Ansgar Gabrielsen, kvoteringslovens far: Det mest effektive politiske grepet innen kjønnsbalanse i Norge de siste tiårene er Kvoteringsloven, som Høyre-mannen Ansgar Gabrielsen stod i bresjen for i 2002. Kvoteringsloven er internasjonalt kjent og anerkjent, og er en modell for mange land i verden. I 2009 lagde BBC til og med en dokumentar med Gabrielsen i hovedrollen: Thinking big: A woman´s place is in the boardroom.
 
Samtale med bransjeaktører: Her møtes ulike bransjeaktører med fokus på løsninger og grep – ikke debatt og uenighet.
Siri Øyslebø Sørensen, Lena Midtveit, Anne Aasheim, Hege Haukland Lidal, Ingrid Kindem.
Samtalen ledes av Rhiannon Edwards (daglig leder i Musikkutstyrsordningen).

 
MUSIKKFORUM PÅ BY:LARM
I SAMARBEID MED FANFARE

SYNGE PÅ NORSK ELLER ENGELSK?

Torsdag 5. mars kl. 19.30 på Kulturhuset. Gratis inngang.


Med Geir Zahl (Kaizers Orchestra), Silja Sol, Frithjof Hungnes (Propeller Recordings), og Jonas Holst (Universal Music Publishing Scandinavia)
 
Hva er fordelene og ulempene ved å synge på norsk? Sett at låta og teksten er bra: Er det ikke mer offensivt å synge på engelsk? Hva veier egentlig tyngst: Norsk på norsk som suksessoppskrift på hjemmebane eller muligheten for å kommunisere med en større krets av musikkinteresserte utenfor lille Norge? Er det egentlig snakk om en enten-eller-problemstilling, og hvordan er dette for artister fra resten av Skandinavia?
 
Velkommen til en debatt om musikk som identitet, eksport, og som noe kulturelt relevant. Ordstyrer: Torgny Amdam.
 
DET SERVERES GOD FISKESUPPE TIL PUBLIKUM!

 

NESTE MUSIKKFORUM

DEN STORE SPELLEMANNDEBATTEN

senere i mars, mer info kommer.
 

 

VI ØNSKER OSS FLERE PRESSEBILDER

 
NOPA har fått inn mange pressebilder fra medlemmer til de nye nettsidene, men vi vil gjerne ha flere. Bilder som ikke viser deg i en artist-/utøversituasjon passer best.

Bildene må være høyoppløselige til bruk for trykk, i filformat png, jpg, tiff, psd, raw.
Helst 2480px (bildepunkter) bredde, minimum 768px bredde. Høyden kan være variabel. Navn på fotograf må oppgis.

Bildefiler tar mye plass. Derfor ber vi om at bildene sendes via Dropbox eller lignende tjenester til post@nopa.no

 

NYTT SYSTEM FOR SØKNAD OM ARBEIDSOPPHOLD

 
Det vil nå være fire søknadsfrister i året for alle arbeidsboligene:
 
15. januar for perioden april - juni
15. april for perioden juli - september
15. juni for perioden oktober - desember
15. september for perioden januar - mars
 
Fra og med juli vil byttedag være torsdag i alle leiligheter.
 
På NOPAs nye nettsider finner du skjemaer for å søke arbeidsopphold. Når søknadsfristen løper ut vil ukene fordeles og det vil sendes ut svar på søknad innen to uker etter søknadsfristens utløp.
Se www.nopa.no for å søke.

 

GENERALFORSAMLING OG SOMMERFEST 

NOPAs generalforsamling og sommerfest blir tirsdag 2. juni. Hold av datoen!

SØKNADSFRISTER

 
Tekstforfatterfondet: frist 8. april. Les mer

Opphold i NOPAs arbeidsboliger: neste frist 15. april. Søk på www.nopa.no

Hold deg oppdatert på aktuelle søknadsfrister på www.nopa.no 
Facebook
Facebook
Webside
Webside
Vis den e-posten i nettleseren

Copyright © 2015 NOPA, All rights reserved.

Our mailing address is:
NOPA
Kongensgate 24
Oslo, 0153
Norway

Add us to your address book


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp