Copy
Norsk forening for komponister og tekstforfattere
Ida Jenshus. Foto: Kristin Svorte
Nik Kershaw, Rolf Løvland, Hanne Tømta og Daniel Kvammen er bare noen av de som står på programmet i januar, når NOPA ønsker velkommen til "påfyllsseminar" på Havna Hotel, Tjøme. Det blir det 12. seminaret i rekken og programkomiteen har satt sammen et spennende og utfordrende program for de tre dagene på Havna. NOPA nærmer seg nå 1000 medlemmer og har rundt 80 tilknyttede. De siste årene har vi opplevd en stor tilstrømming av unge låtskrivere, og vi er stolte av at foreningen fortsetter å være relevant, år etter år. Mangfoldet blomstrer også som aldri før: Hip-hop, listepop, salmevers og satanrock - i NOPA har vi alt sammen, og mere til! Vi gleder oss til innholdsrike, spennende dager med fine mennesker! Er du tillitsvalgt inviteres du også til Havna søndag 17. november. Vær oppmerksom på dette når du fyller ut påmeldingsskjemaet.

Meld inn verk til NOPAs tekst- og musikkpris

NOPA deler hvert år ut en musikkpris og en tekstpris til NOPA-medlemmer. For å få inn flere verk til vurdering har NOPA åpnet for at andre enn medlemmene selv kan melde inn verk til prisene. NOPAs sakkyndige råd er jury. Det er kun musikk og tekst laget av NOPAs medlemmer som vurderes. Prisene deles ut 1. mars på NOPAs prisutdeling på Victoria Nasjonal Jazzscene i Oslo. Hver pris består av et diplom og kr 40 000. Egne eller andres verk kan foreslås ved å melde inn verket elektronisk på nopa.no.
 
NOPAs Musikkpris
NOPA deler ut en pris for en komposisjon urfremført i perioden 01.11.14. t.o.m. 31.12.15. Komposisjonen må ha vært utgitt eller urfremført på konsert, radio, film/TV i den nevnte perioden.
 
NOPAs Tekstpris
NOPA deler ut en pris for en tekst eller et tekstverk knyttet til musikk, som er urfremført i perioden 01.11.14. t.o.m. 31.12.15.  Prisen tildeles bare for teksten. Musikken som teksten er knyttet til behøver ikke være skrevet av et NOPA-medlem. Musikken kan være original for verket, eller ha vært offentliggjort tidligere. Teksten må ha vært utgitt eller urfremført på konsert, radio, film/TV i den nevnte perioden.

Les mer om NOPAs tekst- og musikkpris her

Søk Kardemommestipendet!

Kardemommestipendet er en gave fra Thorbjørn Egner som deles ut etter søknad fra NOPAs medlemmer en gang i året. Stipendet er et reise- eller arbeidsstipend på kr 50 000 og deles normalt mellom en komponist og en tekstforfatter. Formålet er å stimulere til videre kulturproduksjon.

Les mer om og søk om Kardemommestipendet her

 
              
                       Jurymedlem Geir Bøhren overrekker stipendet til Magnus Grønneberg i 2014.
                       Foto: Kristin Svorte.

Hold av disse datoene i 2016

17-18. januar Er du tillitsvalgt i NOPA blir du invitert på eget seminar på Havna Hotel, Tjøme.
18-20. januar NOPA-seminaret, Havna Hotel, Tjøme
1. mars Prisutdeling Victoria Nasjonal Jazzscene
2. mars Nye muligheter for din musikk / Seminar under By:Larm
30. mai Generalforsamling og sommerfest
31. mai TONOs generalforsamling

Musikkforum

NOPA har hittil livestreamet to Musikkforum fra Kulturhuset i Oslo, og du kan se arrangementene på vår youtube-kanal. Følg  Musikkforum  og  NOPA  på Facebook for å se hva som skjer fremover!
 

Søknadsfrister

 
 

Tirsdag 1. desember

  • Reisestøtte fra Music Norway

            Les mer

Fredag 2. desember

  • NB: Endrede betingelser gir nye muligheter for komponister: Bestillingsverk og produksjonsstøtte fra Kulturrådet

            Les mer

Mandag 7. desember

  • NOPAs tekst- og musikkpris

            Les mer
  • Kardemommestipendet

            Les mer
 

Hvor er NOPA?


nopa.no kan du følge med på hva NOPA gjør og hvor NOPA er.

 

Har du pressebilder?

Send gode bilder av dere selv til bildekarusellen vår på NOPA.no (trykk på "Om NOPA" for å se) til post@nopa.no. Pass på at du har klarert bruken med fotografen, og oppgi navn for kreditering.

                                                        
 
Facebook
Facebook
Website
Website
Vis denne e-posten i nettleseren

Copyright © 2015 NOPA, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp