Copy
Norsk forening for komponister og tekstforfattere
Foto: Kristin Svorte

Nå kan du melde på dine favoritter til NOPAs tekst- og musikkpriser!

NOPA deler hvert år ut en musikkpris og en tekstpris til NOPA-medlemmer. For å få inn flere verk til vurdering har NOPA åpnet for at andre enn medlemmene selv kan melde inn verk til prisene. NOPAs sakkyndige råd er jury. Det er kun musikk og tekst laget av NOPAs medlemmer som vurderes. Du kan se alle våre medlemmer på våre hjemmesider. Prisene deles ut 1. mars på NOPAs prisutdeling på Victoria Nasjonal Jazzscene i Oslo. Hver pris består av et diplom og kr 40 000. Du kan foreslå verk elektronisk på nopa.no.
 
NOPAs Musikkpris
NOPA deler ut en pris for en komposisjon urfremført i perioden 01.11.14. t.o.m. 31.12.15. Komposisjonen må ha vært utgitt eller urfremført på konsert, radio, film/TV i den nevnte perioden.
 
NOPAs Tekstpris
NOPA deler ut en pris for en tekst eller et tekstverk knyttet til musikk, som er urfremført i perioden 01.11.14. t.o.m. 31.12.15.  Prisen tildeles bare for teksten. Musikken som teksten er knyttet til behøver ikke være skrevet av et NOPA-medlem. Musikken kan være original for verket, eller ha vært offentliggjort tidligere. Teksten må ha vært utgitt eller urfremført på konsert, radio, film/TV i den nevnte

For 2014 fikk Benedicte Torget og Øystein Sevåg musikkprisen, Kari Iveland tekstprisen og Ida Jenshus (bildet) fikk prisen i åpen klasse. Sakkyndig råd har mulighet til å gi en pris i Åpen klasse på bakgrunn av innsendte verk til tekst og musikk. Denne gis ut når rådet finner verdige kandidater.

Les mer om NOPAs tekst- og musikkpris her

Om produsentrollen

 12.11.2015

 

KULTURHUSET I OSLO (se kart), kl 19:00. GRATIS INNGANG.

Kåre Vestrheim, Mats Lie Skåre (Slimats) og Vegard Landaas i samtale om sitt virke med Cecilie Asker (Aftenposten).


Hvordan utøver man produsentrollen og hvordan forstås den i Norge og utlandet i dag? Panelet har bred erfaring og suksess på forskjellige musikkfelt og markeder. Hvordan jobber de med artister og hvor mye utfordrer de låter og lydbilder? Hva med det mellommenneskelige samarbeidet med artist, plateselskap og musikere? Og hva med business-aspektet? Hvordan oppfattes produsenten forskjellig innenfor diverse sjangere og internasjonale markeder?

Få et unikt innblikk i produsentrollen - en rolle som ofte er underkommunisert i norsk musikkliv. Panelet vil også by på lytteeksempler fra egne produksjoner.Musikkforum er Norsk Komponistforening og NOPAs felles faglige forum med målsetting om å skape større bevissthet og engasjement rundt komposisjon, tekst og beslektede temaer innenfor musikk. Musikkforum er gratis og åpent for alle.

Ida Jenshus tar imot NOPAs tekst- og musikkpris 2014, Åpen klasse. Foto: Kristin Svorte.
NOPAs musikkpris for 2014 gikk til Øystein Sevåg og Benedicte Torget. Foto: Kristin Svorte.

                                                        
 
Facebook
Facebook
Website
Website
Twitter
Twitter
Vis denne e-posten i nettleseren

Copyright © 2015 NOPA, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp