Copy
Butlletí electrònic ACLL.
Veure al navegador
EL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC DE L'ASSOCIACIÓ DE COMERCIANTS DE LLANÇÀ - Novembre 2016
"No descobreixo res si dic que el petit comerç està passant per un mal moment. Jo diria que estem en una fase de supervivència. Si em pregunteu si crec en aquest model de comerç us diria un SI rotund però matitzaria. No perquè siguem petits no podem ser competitius, ans al contrari. Crec que també tenim oportunitat de negoci i en tenim alguns exemples a Llançà mateix. Si és bo el que fas, tens possibilitats de tirar endavant. No dic que sigui fàcil perquè no ho és ni pels grans ni pels petits, però encara hi ha oportunitats de negoci que poden ser productives en un poble de 5.000 habitants i amb un munt de serveis.

És molt evident que tindrem dues temporades molt ben marcades però difícilment podrem canviar aquesta singularitat del nostre territori i ens haurem d’adaptar a aquests inconvenients d’estiu i hivern que, per molts esforços que l’Administració faci per a desestacionalitzar, difícilment canviarem.

Veig amb pena com es tanquen botigues al barri més comercial de la Vila i com al Port no hi queda gairebé res obert passada la temporada d’estiu. No és casualitat, la gent tanca perquè el propòsit de treballar és guanyar-te la vida i com que no és així, el botiguer “tanca la parada”. Lògic.

És difícil fer un discurs positiu amb tots els problemes que té el comerç en general. La societat ha canviat les formes i els costums de compra i també ha canviat el poder adquisitiu de les famílies, els impostos i els entrebancs que trobem el lloguer de locals, les inversions necessàries per a poder competir amb les grans empreses, etc.

Voldria no parlar més de crisis i parlar de nous temps, de noves maneres d’entendre el comerç que té molts reptes. Crec que tots tenim ganes i possibilitats de configurar una oferta comercial amb cara i ulls com es mereix el nostre poble.

Quan ens reunim amb altres responsables d’associacions de comerciants coincidim en que al final, el que tria on compra és el consumidor i en poblacions petites amb capitals de comarca importants, fidelitzar gent de la teva població és vital pel comerç. Hem de fer entendre a la gent que sense ells no podrem sobreviure i el poble es convertirà en un lloc sense ànima, sense llums, perquè les llums de les poblacions són el seu comerç. I no serem res més que una vila dormitori, sense vida pròpia.

Amics/es, no hi ha més. O ens reinventem i anem a totes posant els nostres establiments al dia i ens guanyem un lloc dins del programa comercial o no tindrem cap possibilitat de sobreviure en aquesta nova societat on la gran empresa i Internet han entrat amb força als nostres sistemes de compra.

M’agradaria parlar de que tot va bé, que la gent viu només d’eufòria, però avui no és el cas, vivim en els temps que vivim i la lluita per la franja comercial és ferotge, no hi ha espais per porucs i somiatruites. És hora d’arremangar-nos i posar-nos el “nom” de feina si volem viure i treballar en aquest paradís que és el nostre territori.

Només esperonar-vos a fer-ho cada dia millor i amb més cura i unir esforços per (tots junts) posar el nostre comerç en el lloc que es mereix."

BONES FESTES! - Joan Pacareu i Granollers - President Associació de Comerciants de Llançà
FIRA DE L'ABAT - Per sisè any consecutiu, i degut a l'èxit de l'edició anterior, l'Associació de Comerciants i l'Ajuntament de Llançà van organitzar els passats 2 i 3 de juliol la 6a Fira de l’Abat. L’activitat es concentrà als carrers principals del Casc Antic i va consistir en oferir tota una sèrie d’activitats pròpies d’un mercat medieval: parades, activitats i espectacles.
 
Aquest any però, la fira va comptar amb dues grans novetats:
  • El dissabte 2 de juliol a partir de les 19h, el Gremi de Carnissers de les comarques gironines va oferir a tots els assistents degustacions de carn tot posant en valor el producte de proximitat o km0.
  • Spiritus Llançà - tant el dissabte com el diumenge de 21 a 23h es va poder redescobrir el Llançà mil·lenari a través d’una visita tematitzada nocturna pel casc antic.
Cal destacar que enguany va ser el col·lectiu Sabors Catalans l’organitzador principal de la fira. A més, bona part dels comerços llançanencs van participar activament a la iniciativa tot oferint els seus productes al carrer.
 
Aquesta activitat va ser molt atractiva pels nostres residents i visitants i a la seva vegada, va servir per a dinamitzar el Casc Antic i la zona comercial de Llançà.
MUSIC&WINE -Seguint un dels principals objectius de l'Associació i de l’Àrea de Comerç de l’Ajuntament de Llançà s'ha apostat, per cinquè any consecutiu, per oferir als residents i visitants de Llançà, sota el nom Music&Wine, un cicle de concerts amb tasts de productes de la terra maridats amb vins de la DO Empordà per tal de dinamitzar els principals carrers comercials de La Vila i del Port i per posar en valor els vins del nostre territori. En aquest sentit, s'ha creat un excel•lent programa de concerts organitzat per diversos grups de música. Durant els mesos de juliol i agost, els vespres del dimecres a la Vila i dels dijous al Port s’ha pogut gaudir d’aquests concerts en els punts més emblemàtics de la ciutat.
 
Aquesta és una bona manera per a promocionar els vins de la nostra zona sense que el visitant s’hagi de desplaçar al propi celler, tot combinant oci i enologia en un mateix espai.  Al mateix temps, serveix per dinamitzar els nuclis comercials de la Vila i del Port els vespres d’estiu.
 
Per dur a terme aquest projecte s'han fet unes copes serigrafiades amb el logotip de l'Associació.
FIRA DEL MAR I DE L'ESCAMARLÀ DE LLANÇÀ - També per sisè any consecutiu, els passats 27 i 28 d'agost es va celebrar a Llançà la 6ª Fira del Mar i de l’Escamarlà de Llançà. Aquesta activitat co-organitzada pel col·lectiu Sabors Catalans i l’Associació de Comerciants de Llançà i l’Àrea de Comerç del consistori llançanenc té l’objectiu d’oferir un cap de setmana ple d’activitats relacionades amb el mar.
 
Gairebé una trentena de parades al Passeig Marítim amenitzades per nombroses actuacions d’animació van ambientar el Port de Llançà durant el cap de setmana. A la seva vegada es van realitzar tallers i espectacles infantils els quals van tenir una nombrosa acollida.
 
El dissabte a les 19h30 va tenir lloc el plat fort de la Fira amb el Music & Wine i degustació d’escamarlans de Llançà. Els vins de proximitat geogràfica de la DO Empordà i la música em directe va ambientar un capvespre fantàstic a la Platja del Port de Llançà. Això va ser possible gràcies a la col·laboració d’els amics de la Colla del Ranxo.
 
La principal novetat d’enguany va ser l’activitat del diumenge al vespre en la que es van poder degustar tapetes variades de peix fresc de Llançà elaborades per Pescaturisme Port de Llançà i acompanyades una vegada més del vi de la DO Empordà i música en directe.
 
Aquest esdeveniment va ajudar a la dinamització de la zona comercial del Port tot allargant la temporada turística.
CAMPANYA DE SENSIBILITZACIÓ DEL SECTOR PRIVAT - Una vegada més la nostra entitat va col·laborar en la segona edició del Street Food Summer del passat 18 de juny. Aquesta és una iniciativa dels restaurants de Llançà amb la col·laboració de l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Llançà, on el principal objectiu era oferir una activitat diferent i innovadora per promocionar la gastronomia local.
 
Aquesta activitat va consistir en una oferta de 22 tapes a càrrec de 11 restaurants les quals anaven acompanyades  dels vins de la DO Empordà (6 cellers) i de la cervesa de la Mar d’Amunt. A més, durant la segona part de l’acte, es van poder degustar copes/cocktails de la mà dels bars de Llançà.
 
Tot plegat va anar acompanyat de música jazz i d’una posta en escena immillorable com és La Plaça Catalunya, al Port de Llançà.
 
En total es van oferir més de 3.200 tapes i 1.740 copes de vi, superant les previsions inicials.
_____________________________________________________________________________

I aquest any, per primera vegada també vam col·laborar, el passat  dissabte 30 de gener, en la primera edició del Street Food Winter a l’Envelat del Mercat de La Vila.
 
Aquesta activitat, que va aglutinar més d’un miler de persones i va oferir 12 tapes a càrrec de 6 establiments locals les quals anaven acompanyades dels vins de la DO Empordà amb la presència de 5 cellers.
 
L’acte es va dividir en dues parts, la primera de 19 a 23h amb l’oferta de tapes i degustacions de vi  acompanyats de la música Jazz de Jazztons Trio i de les versions acústiques d’Anne Sea & The Platypus i la segona, on bars del municipi van oferir  copes per acompanyar el concert del sempre fantàstics “The Covers Band”.
 
La valoració que s’extreu ha estat molt positiva amb més de 2.000 tapes servides.
JORNADES DE FORMACIÓ - Durant aquest any 2016, l’Associació de Comerciants, en col•laboració amb l’Àrea de Turisme, Comerç i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Llançà, ha dut a terme diversos cursos per empresaris i treballadors:

-    Cursos d’idiomes (francès i anglès) mitjançant l’escola Friends, escola especialitzada en idiomes i formada per un equip docent de professors/es nadius i especialitzats en l’ensenyament en diversos idiomes. Aquesta ha estat la quarta edició dels cursos que destaquen per comptar amb un índex de participació elevat: un total de 15 empresaris i/o treballadors s’han adherit als cursos i se’n mostren satisfets.

- Curs de cuina mediterrània i del món a càrrec de Raúl Gallardo (xef del restaurant el Fonoll Marí) amb la presència de 25 persones.

-   Altres cursos de formació per a empresaris i treballadors realitzats durant els mesos de març i abril per experts dels àmbits de l’estalvi energètic en els establiments, el màrqueting i la fidelització de clients, l’actualitat en l’hostaleria, l’aparadorisme i la manipulació d’aliments, i que tenien com a objectiu la millora de la competitivitat del teixit empresarial del municipi. Volem destacar l’èxit de participació en tots els cursos, que han atret assistents provinents tant del municipi com de l’entorn de Llançà, així com l’elevada valoració rebuda per part dels assistents.
NOVA GUIA COMERCIAL - Seguint la línia marcada per l’Associació de Comerciants al llarg dels anys, enguany aquesta entitat ha continuat amb la difusió de la identitat corporativa pròpia de l’associació sota el concepte de singularització mitjançant l’actualització de la Guia Comercial editada l’any 2009 i actualitzada cada dos anys. En aquesta hi ha representats i situats els diferents establiments que formen part de l’Associació.
PROPERS CURSOS DE FORMACIÓ - Amb l’objectiu de donar eines per a millorar la competitivitat del teixit empresarial del municipi, des de l’Associació de Comerciants, en col·laboració amb l’Ajuntament de Llançà, hi ha previstos diferents cursos al llarg d’aquesta tardor-hivern:
  • Curs de cuina del món a càrrec de Raúl Gallardo (xef del rest. El Fonoll Marí) durant els dijous del mes de novembre.
  • Cursos intensius d’idiomes (anglès i francès) – de gener a març 2017  
 
Per a més informació i inscripcions, adreçar-se a l’Oficina de Turisme (972 38 08 55 – turisme@llanca.cat )
PROPERA JORNADA: ASSAMBLEA DE COMERÇ I NOVES PROPOSTES PELS NOSTRES SOCIS (EMPORDÀ CARD + FUNDACIO.CAT) - El proper dilluns 21 de novembre, a les 19h a l’Oficina de Turisme vine a conèixer els nous serveis que t’oferim:
 
  • “Empordà Card”,  nova targeta de fidelització. Aquesta targeta permet al client, a part de tenir descomptes per cada compra,  beneficiar-se gratuïtament de totes les campanyes, sortejos i promocions que pugui fer el comerç, l'Associació o el consistori.  Per altra banda, és l’eina de fidelització pel comerç, l’hostaleria i les activitats econòmiques del municipi. El sistema aplicarà descomptes al client cada vegada que passi la targeta i li seran incorporats com a saldo en € virtuals per futures compres al mateix establiment.
  • Comerçlocal.cat: si tens uns comerç i vols tenir presència en línia, vine a la jornada! La Fundació puntCAT et dóna un cop de mà. El teu domini .cat per només 8€ i el teu web sense cost!
BREUS ASSOCIACIÓ DE COMERCIANTS

* L’Associació de Comerciants col·labora en esdeveniments diversos que es duen a terme al llarg de l’any al nostre municipi (actes culturals, actes esportius, etc.). Destaquem:
- el suport donat en l’organització de la cinquena edició del Festival Claca (festival d’arts escèniques al carrer) que va tenir lloc els dies 8, 9 i 10 de juliol al municipi de Llançà.
- la col·laboració anual amb les entitats que organitzen d’esdeveniments esportius que contribueixen a dinamitzar el municipi tant turísticament com comercialment: Unió Excursionista Llançanenca (“Marxa de Resistència 24 hores del Cap de Creus” i “Mitja Marató de l’Albera”), Club Bàsquet Grifeu (torneigs de bàsquet), Club Esportiu Llançà (torneigs de fútbol), Marató de Donació de Sang, etc.
 
* Adjuntem l’estat de comptes de l’Associació de Comerciants de Llançà a data 31/10/2016 i el pressupost previst pel 2017.
 
* Visita la nostra web! www.associaciocomerciantsllanca.cat : si encara no hi ets present o si vols actualitzar la informació del teu establiment, entra-hi, revisa-ho i envia’ns el que vulguis posar a associacio_comerciants_llanca@hotmail.es o truca al 972 38 08 55 (Oficina de Turisme).
 
Troba'ns al facebook Associació de Comerciants de Llançà o  envia'ns el que vulguis que publiquem del teu establiment (ofertes, novetats, etc.).
 
* Recorda que la seu de l’Associació de Comerciants de Llançà és a l’Oficina de Turisme situada al carrer Camprodon, 16-18, 972 38 08 55 o associacio_comerciants_llanca@hotmail.es. Per qualsevol tema relacionat amb el comerç al municipi, no dubtis en adreçar-t’hi.
 
ATENCIÓ! En breu girarem el 50% de la quota de soci (30€) corresponent a l'adhesió a l'Associació de Comerciants de Llançà pel 2017.
                NOUS SOCIS D’AQUEST 2016:             
CLUB NÀUTIC LLANÇÀ
PAQUITA
TU I JO
LA BOMBONERA
Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © 2014 Associació de Comerciants de Llançà, Tots els drets reservats.

La nostra direcció de correu electrònic és:
associacio_comerciants_llanca@hotmail.es

Donar-se de baixa    Actualitzar les preferències de subscripció

Email Marketing Powered by Mailchimp