Copy
logo nieuwsbrief Samen Duurzaam!
Nieuwsbrief 27 - 13 december 2018
Gemeente Zeist Duurzaam Doen
Laat je inspireren door duurzame initiatieven en ontwikkelingen in Zeist en ontdek wat je zelf kunt doen. Duurzaam Doen geeft hiervoor maandelijks tips en informatie.
divider
man zet dubbel glas in kozijn
Gemeente Zeist
Energie besparen met Mijn Groene Huis
 

Hoe kunt u besparen op uw energierekening? Mijn Groene Huis helpt u op weg met informatie, adviezen en gezamenlijke aankoopacties. Ontdek wat er mogelijk is en ga naar een van de informatieavonden van Mijn Groene Huis. Zo is er op 19 december een energiebesparingsworskhop. Woont u in de wijk Valckenbosch? Speciaal voor u is er 21 januari 2019 de bijeenkomst over de actie 'Heel Zeist isoleert'.

Alle informatie over komende MGH-activiteiten Gemeente Zeist
divider
vol bord eten wordt weggegooid
Gemeente Zeist
Hoe je eten langer goed houdt
 

Eten weggooien is zonde. Vooral omdat het geld, energie en grondstoffen kost om dit te produceren. Goed om even bij stil te staan in eet- en feestmaand december, waarin we misschien onbewust meer voedsel verspillen dan nodig is. Maar wist u dat u van alles kunt doen om eten langer goed te houden? Natuur en Milieu zet tien tips op een rij die u hierbij helpen.
Foto: Natuur & Milieu

Lees hoe je voedsel langer kunt bewaren Gemeente Zeist
divider
hommel op rose bloem
Gemeente Zeist
Bijenvriendelijke tuin Boswerf
 

De Boswerf heeft een speciale bijenvriendelijke tuin gekregen. De nieuwe tuin staat vol planten die nectar en pollen (stuifmeel) bevatten, onmisbaar voedsel voor bijen en andere insecten. Met dit voorbeeld wil De Boswerf Zeistenaren inspireren om hun tuin ook bijenvriendelijk(er) te maken. Samen bijdragen om bijen niet te laten uitsterven. Daar gaat het om. In april 2019 wordt de tuin officieel geopend.
Foto: Joke van der Leij

Lees meer Gemeente Zeist
divider
fietsster met metertje
Gemeente Zeist
Fietsend meetnet
 

Onlangs vond een bijeenkomst plaats rond de pilot 'Fietsend Meetnet'. Zo'n 38 Zeistenaren fietsen rond in Zeist met een fijnstofmetertje aan de fiets. De verzamelde meetgegevens geven meer inzicht in de luchtkwaliteit in onze stad. Zo blijkt de lucht op de Bisschopslaan rond de spits minder vervuild dan op de Utrechtseweg. In 2019 organiseert SDZ bijeenkomsten over de relatie tussen de luchtkwaliteit en gezondheid. Interesse? Meld u aan via Hanna van den Dool, hanna@samenduurzaamzeist.nl.

divider
kerstboom in fiets
Gemeente Zeist
Adopteer een kerstboom
 

Elk jaar belanden miljoenen kerstbomen in de verbrandingsoven. Dat hoeft niet. U kunt ook een kerstboom adopteren. Het werkt simpel. Ga naar een van de afhaalpunten, bijvoorbeeld in Leusden of Groenekan, zoek een mooie kerstboom uit en registreer deze. In januari brengt u uw boom weer terug en wordt deze teruggeplant. Zo gaat uw kerstboom jaren mee en draagt u bij aan de verduurzaming van uw eigen leefomgeving.

Meer over een kerstboom adopteren Gemeente Zeist
divider
Gemeente Zeist
Stuur deze nieuwsbrief door!
 

Ken je mensen in de straat of buurt waar je woont die ook interesse hebben voor duurzame initiatieven en ontwikkelingen in Zeist? Stuur deze nieuwsbrief dan door of deel deze via social media en help ons zoveel mogelijk Zeistenaren warm te maken voor Samen Duurzaam!
Kijk hier voor alle eerder verschenen exemplaren van deze nieuwsbrief.

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Gemeente Zeist · Het Rond 1 · Zeist, 3701 HS · Netherlands