Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser

We zijn gestart! 

De centrale examens MBK en PsBK zijn beschikbaar en de eerste kandidaten hebben inmiddels een digitaal examen afgelegd. De diploma's Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis bestaan elk uit drie examens. Examen doen is heel eenvoudig: men kan op regulier werkdagen terecht bij zo’n 20 examenlocaties, verspreid door heel Nederland. Kijk voor meer informatie over de inhoud en het boeken van de examens op de website van CECZ.

 

10% korting voor uw leden 

CECZ wil leden van uw beroepsvereniging graag een aantrekkelijke korting op de examenprijs aanbieden. De korting kan oplopen tot bijna € 70 per examenkandidaat! Wilt u uw leden ook deze aantrekkelijke korting bieden? Stuur dan even een e-mail aan zakelijk@cecz.nl. Wij nemen dan contact met u op om de voorwaarden te bespreken.


Eisen MBK en PsBK per 1 januari 2017 

Het zal u niet ontgaan zijn: alle therapeuten en coaches werkzaam in de alternatieve zorgsector dienen voor 1 januari 2017 te voldoen aan nieuwe gestelde eisen om in aanmerking te blijven komen voor bekostiging vanuit de zorgverzekeraars. In opdracht van de vijf grote zorgverzekeraars - Achmea, Coöperatieve VGZ, Menzis en ONVZ Zorgverzekeraar - heeft PLATO de eindtermen voor Medische Basiskennis (MBK) en Psychosociale Basiskennis (PsBK) vastgesteld.
 

Geen opleiding, maar direct examen doen 

Therapeuten die na 1 januari 2005 een opleiding hebben afgerond met daarin elementen van MBK en/of PsBK, hoeven niet een verplichte geaccrediteerde opleiding op basis van de PLATO-eindtermen te volgen. In plaats daarvan kunnen zij hun kennis aantonen door deelname aan het centraal examen van CECZ. CECZ is het door de zorgverzekeraars aangewezen onafhankelijke instituut voor de centrale examinering op basis van de PLATO-eindtermen.
 

Uw vragen aan CECZ 

Veel therapeuten en ook beroepsverenigingen bellen ons met vragen over de examens, vooropleidingseisen, vrijstellingen en de gestelde PLATO-eindtermen. Wij doen ons uiterste best iedereen te helpen. CECZ is echter niet verantwoordelijk voor het beleid of de toelatings- en scholingseisen, maar stelt alleen de centrale examens vast op basis van de PLATO-eindtermen en faciliteert het afleggen van deze examens.
Op onze website is veel informatie beschikbaar; verwijst u uw leden daarom vooral naar de website van CECZ. Ook bij de Veelgestelde vragen op onze site zijn veel antwoorden op vragen te vinden.

 
Let op! Deze nieuwsbrief is automatisch verstuurd. Reply’s op deze nieuwsbrief worden daarom niet gelezen.
Copyright © 2015 CECZ.


Uitschrijven    Voorkeuren aanpassen 

Email Marketing Powered by Mailchimp