Copy

Nieuwsbrief Pioniers van de Toekomst
juli 2016

Rond deze tijd van het jaar richten veel mensen hun aandacht op de vakantie invulling. Juist in ons poldergebied is er ook een grote groep die zich richt op de oogst voor land- en tuinbouwproducten. Wat het ook zij; het is een moment dat velen de aandacht verzetten. Zo ook bij de Pioniers van de Toekomst. Een mooi moment om u over onze activiteiten bij te praten.

Kalender

23 september Proeverij Omgekeerde Kaart
24 september 2de Duurzaamheidsmarkt
6 oktober Symposium Duurzaamheid
29 oktober Fairtrade- en Duurzaamheidsmarkt

Symposium Duurzaamheid 2016
ADVOCAAT VAN DE AARDE

Kees Brouwer over 'Advocaat van de aarde'
Klik op de foto voor een intro van Kees Brouwer

Save The Date!

Donderdagavond 6 oktober


De Pioniers van de Toekomst organiseert jaarlijks zo rond de dag van de duurzaamheid een symposium. Dit jaar komt regisseur Kees Brouwer naar Emmeloord. Hij maakte de spraakmakende documentaire ‘Advocaat van de aarde’ voor VPR0’s Tegenlicht. Een jaar lang volgde hij de Engelse advocate Polly Higgens. Zij bindt de strijd aan met de vervuilers van de aarde. 

Thema's

Omdat schone technologische innovatie een voorwaarde is voor duurzame ontwikkeling heeft Pioniers van de Toekomst samen met een zevental innovatieve polderondernemers de themawerkgroep Cleantechpioniers opgericht.
We proberen door anders te denken en kijken naar verspilling van grondstoffen en productieprocessen een betere technische oplossing te vinden. Tijdens de zomerperiode inventariseren we mogelijke projecten en proberen daaruit een keuze te maken om als project uit te voeren.
Inwoners en bedrijven uit de Noordoostpolder worden van harte uitgenodigd om mee te denken.
Suggesties zijn welkom via info@pioniersvandetoekomst.nl
Eerlijke handel en de deeleconomie zijn actuele ontwikkelingen. 
Dit voorjaar organiseerden we samen met de Wereldwinkel een manifestatie over eerlijke producten. Samen met de themagroep Duurzaamheidsmarkt organiseren we op zaterdag 29 oktober een Voedselmarkt.
Sinds april is de Biologische Groenteclub-Noordoostpolder operationeel. Biologische groenten rechtstreeks van de boer naar de consument. Voor aanmelding en vragen kunt u contact opnemen met biogroentenop@gmail.com

Vrijdagavond 23 september organiseert de Voedselpioniers samen met het restaurant Le Mirage een proeverij met het thema de Omkeerde Kaart. Meer informatie volgt maar reserveer de datum vast om deze beleving niet te missen.

Voor bewustwording en kennis over voedsel bieden we voor basisscholen en verenigingen Smaaklessen aan tegen een gereduceerd tarief. Belangstelling? Laat het ons weten via info@pioniersvandetoekomst.nl
De coöperatie Energiepioniers is opgericht om de energie transitie van fossiele energie naar herwinbare energie in de Noordoostpolder te ondersteunen.
Met name daar waar er projecten in groepsverband georganiseerd worden ondersteund de Energiepioniers graag. 
Van - door -voor de polder is onze inzet.
Wilt u meer weten ? info@energiepioniers-nop.nl 
Dit jaar wordt op zaterdag 24 september een derde aandachtsmarkt georganiseerd over het onderwerp afval.
Ook over dit evenement hoort u meer van ons. Heeft u suggesties; die zijn welkom bij info@pioniersvandetoekomst.nl
Het doel van de PvdT is bevordering van duurzaam handelen in de Noordoostpolder en omgeving. We doen dat als vrijwilligers door het verbinden en verstrekken van activiteiten en personen die zich daar voor inzetten. 
Copyright © 2016 Pioniers van de Toekomst, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp