Copy

Ontmoet Hunger Project-directeuren

Open de nieuwsbrief in je browser
Share
Tweet
Share
Forward

Megapieken

Beste <<First Name>>

Deze maand is onze mega-piek. We krijgen de uitslag van een grote subsidieaanvraag, en dienen en passant een nieuwe in. We hebben twee gesprekken met mogelijke grote nieuwe private investeerders, en krijgen álle THP-directeuren van over de hele wereld op bezoek om samen onze strategie voor de komende jaren te bepalen. In epicentrum IJlst organiseren honderden bevlogen vrijwilligers het spectaculaire nationale slotfeest voor de Millenniumdoelen, met live radio, tientallen topartiesten en natuurlijk ook weer dik honderd kilometer gesponsord hardlopen voor het einde van de honger.

En als klap op de vuurpijl nemen de VN formeel het einde van de honger als haalbaar doel aan, met onze apetrotse directeur Åsa als een van de uiterst schaarse gastsprekers. Allemaal knetterende kansen om dat einde van de honger met een heuse hinkstapsprong dichterbij te halen. We zijn er heel erg trots op dat ook jij daar een belangrijke rol in speelt. Want zonder jou zouden we dit niet kunnen. Kom je dat samen met ons vieren, op 5 september in IJlst? De dansvloer is groot genoeg…

Evelijne Bruning
Directeur The Hunger Project Nederland

 

Ontmoet directeuren in IJlst

Zaterdag 5 september is het zover: de slot-editie van het 2015festival in ons eigen, Nederlandse epicentrum in IJlst. Dit jaar éxtra bijzonder, omdat ook alle directeuren van de 22 landen waar THP werkt, op het festival aanwezig zijn.
 
Want deze week zijn zij allemaal in Nederland. Normaal gesproken vergaderen we één keer per jaar op het hoofdkantoor in New York. Om kosten te besparen komen ze nu naar Nederland, waar we forse korting krijgen op een fraaie vergaderlocatie van de Baak. Met als pluspunt dat ze allemaal bij het 2015festival kunnen zijn.

Je kunt er onder het genot van een moringa-smoothie rustig met de directeuren in gesprek gaan in de THP-lounge, of ze aanspreken als je ze tegenkomt op het festivalterrein. Bovendien gaan 6 directeuren in verschillende huiskamers in IJlst in discussie met een Nederlandse expert én het publiek over wat wij in Nederland van hun werk kunnen leren. Bijvoorbeeld over het vrouwencondoom, de voor- en nadelen van een vrouwenquotum, of waarom er ook in opkomende economieën nog honger is.  

Kom je ook? Als je een specifieke directeur héél graag wil ontmoeten, neem dan even contact op voor een afspraak met Ineke.
Daisy in Bangladesh

Uitnodiging Pascal

Pascal Djohossou nodigt je uit voor het 2015festival. Bekijk de video.

Programma huiskamergesprekken

13.00 – 13.45: Neguest Mekonnen - de wonderlijke wereld van Ethiopië
14.00 – 14.45: Badiul Majumdar - sociale jongerenbeweging
14.00 – 14.45: Lorena Vazquez - honger in opkomende economieën
15.00 – 15.45: Rowlands Kaotcha - vrouwencondooms
16.00 – 16.45: Rita Sarin – vrouwenquotum in de politiek
17.00 – 17.45: Pascal Djohossou - de toekomst van jonge boeren
14.00 – 22.00: Hunger Project-lounge met moringa-smoothies en Hunger Project-directeuren

En verder barst het programma bijna uit z’n voegen, met onder andere een live uitzending van Spijkers met Koppen om 12.00 uur, debat over ontwikkelingssamenwerking om 13.00 uur, de Grote Millenniumshow om 17.15 uur, een talkshow met minister Ploumen (19.00 uur), optreden van Pieter Derks (15.00 uur) en vanaf 18 uur Douwe Bob, Spinvis, Mr. & Mississippi en Dotan. Genoeg te beleven dus!

Bekijk het blokkenschema
Pascal Djohossou
Pascal is directeur van THP Benin, en boerenzoon. Hij heeft een schat aan ervaring in het mobiliseren van mensen op het platteland, zodat zij zélf een einde kunnen maken aan hun honger. “Mensen moeten het heft in eigen handen nemen.”

Pascal gaat in gesprek met Jaring Brunia van Youth Food Movement over kansen voor jongeren op het platteland. In Nederland én in Benin. Want het lijkt erop dat de boer vergrijst, doordat steeds meer jongeren naar de stad trekken. Hoe aantrekkelijk is het beroep van boer nog?
Rowlands Kaotcha
Rowlands is directeur van THP Malawi en de koning van het vrouwencondoom. Veel beleidsmakers denken dat niemand het vrouwencondoom wil, maar Rowlands bewijst dat de sleutel tot succes ligt in de manier waarop een programma wordt uitgevoerd: “door de mensen zélf.”  

Rowlands gaat in gesprek met Udi Davidovich van de GGD over hoe het gebruik van anti-conceptiemiddelen. Over de rol van lokale gebruiken en cultuur. En wat vrouwencondooms en honger eigenlijk met elkaar te maken hebben.
Rita Sarin
Rita van THP India strijdt al haar hele leven voor een betere positie voor vrouwen en is fervent voorstander van het vrouwenquotum. “Omdat het in India zo overduidelijk vruchten afwerpt. Er zijn ruim 1.3 miljoen gekozen vrouwen in Indiase gemeenteraden.” In Nederland zijn dat er 2.456. Daar kunnen wij nog van leren.

Rita gaat in gesprek met Myrthe Hilkens (journalist en oud-Kamerlid) over het vrouwenquotum. Gekozen worden is stap één, maar hoe gaan vrouwelijke leiders vervolgens vooroordelen te lijf? Hoe word je serieus genomen zodat je écht iets kunt bereiken? 
Badiul Majumdar 
THP Bangladesh is de grootste vrijwilligersorganisatie van het land. Badiul maakt zich vooral sterk voor de rechten van meisjes en goed lokaal bestuur. Volgens hem zijn maatschappelijk betrokken jongeren hierbij onmisbaar.

Badiul gaat in gesprek met Joris Tieleman over sociale jongerenbewegingen. Hoe breng je zoveel mensen vrijwillig op de been? Hoe hou je ze actief en gemotiveerd?
Lorena Vázquez
Lorena is directeur van THP Mexico en speelt een belangrijke rol in het ambitieuze Mexicaanse overheidsprogramma National Crusade Against Hunger. Ze gaat in gesprek met Jan Lunshof, voorzitter van de Voedselbank Leeuwarden. Mexico is een grote wereldeconomie, maar daar profiteert niet iedereen van. En hetzelfde geldt voor Nederland. Waarom is er ook in rijke landen honger? 
Neguest Mekonnen
Neguest Mekonnen is directeur van THP Ethiopië en expert in plattelandsontwikkeling. Ze gaat in gesprek met Guido van Staveren van Dijk, oprichter van Moyee Coffee. Hoe mobiliseer je boerengemeenschappen? En hoe is het om in Ethiopië te werken – een trots land met een ietwat dwingende overheid? Hoe beweeg je je binnen de lijntjes, maar blijf je tegelijkertijd kritisch naar deze overheid?

Millenniumloop

De Millenniumloop wordt al jaren georganiseerd door een groot team vrijwilligers. 50 teams lopen in estafettevorm 105 kilometer door Sudwest-Fryslan. En halen daarmee grote bedragen op voor THP. De finish is op het festivalterrein, waar de lopers een warm onthaal krijgen. Juich je mee?

Een team of loper sponsoren kan via JustGiving.

Actie Poiesz

Deze en volgende week voert supermarktketen Poiesz actie voor THP. Bij speciale actieproducten gaat er 20 cent per verkocht product naar THP. Deze mooie afspraak maakte Poiesz-supermarkten met de leveranciers van Hak, Whiskas, Rivella, DE koffie en Mars.
 

In memoriam

Niet alles gaat zoals het zou moeten gaan. Deze maand overleed na een korte, maar hevige ziekte onze voormalige bestuursvoorzitter Jacqti de Leeuw. De afgelopen jaren zette zij zich met hart en ziel in voor de Dogon vrouwen in Mali, waar inmiddels ook drie epicentra zijn, en talloze andere projecten. We verliezen in Jacqti een strijdgenote voor een betere wereld. Maar blijven daar aan bouwen, op fundamenten die zij mede heeft gelegd. We wensen haar familie en vrienden veel sterkte met dit verlies.
.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
LinkedIn
LinkedIn
YouTube
YouTube
The Hunger Project is trots om gesteund te worden door:
The Hunger Project | Korte Elisabethstraat 19-21 | 3511 JG Utrecht | T 030 233 53 40
Postbus 1546 | 3500 BM Utrecht |
 info@thehungerproject.nl | www.thehungerproject.nl 
NL69 TRIO 0254 7828 76
Strategieën
Landen
Thema's
Actueel
Contact
Investeer

 
Wil je je afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan op deze link 

  
Email Marketing Powered by Mailchimp