Copy

Wij zijn verhuisd!

Open de nieuwsbrief in je browser
Share
Tweet
Share
Forward

Leveringstijden

Beste <<First Name>>,

Eigenlijk was het natuurlijk gewoon een luxeprobleem. Maar wat ben ik blij dat het bijna achter de rug is. Want het leek zo simpel. We waren uit onze vertrouwde zolderetage gegroeid. En vonden al snel een duurzaam deelpand met meer dan genoeg licht en ruimte voor onze uitdijende ambities. Alleen was die ruimte nog compleet casco. Kaal en kil.

Niets wat je met een beetje Visie, Commitment en Actie niet op kan lossen. Dacht ik zo. Dus visualiseerden we vrolijk ons ideale grote mensen wauw kantoor. En vonden een genereuze sponsor. Om vervolgens te stuiten op onbereikbare beheerders, en ietwat onbetrouwbare leveranciers. En dat waren de kleine hobbels. Bovenburen lieten een nachtje de kraan open staan, zodat de nagelnieuwe dieporanje cradle to cradle tapijttegels die Desso met liefdevolle korting leverde na 1 dag stralen al onder de witte vlekken zaten. Suffe systeemplafonds bleken na enig aandringen te ontlopen door het toepassen van akoestische spuitvlokken, in alle mogelijke kleuren. Goedkoper, bovendien. Supergaaf, natuurlijk. Al lieten de plafondspuitmannen vervolgens wel tot diep in de parkeergarage de meest woeste verfvlekken achter. En natuurlijk ook op die net opnieuw gelegde tapijttegels.

Persoonlijk vond ik de prijzen van lampen te bizar voor woorden, en maakte dus na een spoedcursus op lampenmaken.nl met de zevengatenboor van mijn buurman tien puike proeflampen, waaruit het team de beste koos. En leerde en passant de nadelen van democratisch inrichten - mijn lievelingslamp van een kringloop gietertje kreeg helaas maar 1 stem.. Nu hangen er dus jampotjes, bamboe puddingbakjes, een kroonluchter van veertien verschillende vergieten, en bollen van haakkatoen met houtlijm (wol en behanglijm, wist een website, maar dat wordt dus niet echt hard). En ik kan voor altijd op semi-industriele schaal stroomdraad strippen. Helaas eindigde diezelfde dag onze witte betonvloercoating na een botsing onbedoeld decoratief op de A12.

Nou ja, en zo ging het natuurlijk nog wel even door. Maar ons verhuisteam was onverwoestbaar inventief. Toen die ene betaalbare bank plots toch een leveringstijd van drie maanden had, vonden we binnen een uur een nog veel leukere. Barbapapparoze. Op Marktplaats. En een oom met een busje, om hem op te halen. Enfin, je snapt het. Het is gelukt, met die visie. We hebben ons wauw kantoor. Je bent er zeer van harte welkom. Lunch mee. Of kom een dagje een van onze flexplekken gebruiken... en: we zoeken nog een ondernemende wereldverbetetende medehuurder voor de andere helft van onze etage. Dus als je iemand weet die bij ons past (en vrolijk wordt van akoestische spuitvlokken), horen we dat graag.

Evelijne

P.s. het klopt dat er nog even geen glazen wanden in zitten. En nog geen deuren. Maar die komen volgende week. En die nieuwe betonvloerverf is voor het einde van de maand weer leverbaar. Heus.

 

Ons nieuwe adres:
Arthur van Schendelstraat 500
3511 MH Utrecht

Op investeerdersreis naar India

Half februari ging een groep investeerders op reis naar India, om met eigen ogen het werk van The Hunger Project te zien. Onze Mirjam was mee, en zette bij thuiskomst de eerste indrukken op papier. Over het verstoorde sekse-ratio, meer mobiele telefoons dan toiletten en discriminatie van vrouwen en meisjes. Maar ook over kracht, leiderschap en mogelijkheden. Over vrouwelijke dorpsraadsleden die de confrontatie met corrupte ambtenaren aangaan en aan de juiste touwtjes trekken – en zo de situatie van hun dorpen verbeteren. Zoals Preeti en Seema, misschien wel de meest onwaarschijnlijke leiders ooit.
Lees Mirjam's hele verslag
“Ik heb geluk gehad dat ik in Addis Abeba ben opgegroeid. Op het platteland had ik waarschijnlijk als jong meisje moeten trouwen. En dan was ik nooit opgeklommen tot waar ik nu ben. Kindhuwelijken zijn officieel verboden in Ethiopië. Maar zolang alle betrokkenen de andere kant op blijven kijken, gaat het gewoon door. Zo gingen de twee dochters van mijn buurman niet naar school, omdat ze toch vroeg gaan trouwen. Ik heb hem meerdere keren gevraagd waarom hij zijn dochters thuis houdt. Toen er niks veranderde, heb ik gedreigd hem aan te geven. Hij overtreedt de wet: het is verboden om kinderen niet naar school te sturen of te laten trouwen voor hun achttiende. Dat had uiteindelijk effect: zijn dochters gaan nu naar school. Iedereen moet doordrongen raken van de schadelijke effecten van kindhuwelijken. De wet is er, nu moet hij nog door iedereen in praktijk gebracht worden. Het heeft tijd nodig, maar het gaat werken.”
Neguest Mekonnen, directeur van The Hunger Project Ethiopië
 
Onze collega Megan Colnar is het hoofd van Monitoring & Evaluation (M&E) en werkt op het hoofdkantoor van The Hunger Project in New York. Zij was half maart een aantal dagen in Nederland, allemaal in het teken van M&E. Samen met onze Jouwert presenteerde ze de werkwijze van The Hunger Project op een grote M&E conferentie in Wageningen. En tijdens een verdiepingsbijeenkomst op kantoor nam ze ons mee in haar liefde voor data, en de ontwikkelingen rondom M&E: hoe meten wij steeds beter en innovatiever onze impact?”

Recap: vijf quotes van Megan die de presentatie en ons M&E programma samenvatten:
 • "Als we niet weten waar we staan, hoe weten we dan waar we naartoe moeten gaan?"
 • "De data is voor de mensen én van de mensen - veel van onze data wordt verzameld door vrijwilligers uit onze programma landen. Zij zijn allemaal super gemotiveerd!"
 • "Het verzamelen van data helpt ons te begrijpen waarom we doen wat we doen - het is heel waardevolle informatie van en voor onze programma's."
 • "We hebben kort geleden de Women Empowerment Index gelanceerd, het is een effectieve en waar-voor-je-geld methode. We willen dit ook niet voor onszelf houden maar juist delen met anderen!"
 • "Why I love my job? Ooh I just love love looove data!"
Lees meer over onze Monitoring & Evaluatie

Mama moringa

Op 7 mei organiseren wij het Mama Moringa diner in de Kromhouthal in Amsterdam. Wil jij hier bij zijn? Wij geven 50 x 2 plekken weg. Mail snel naar info@mamamoringa.nl met onderwerp THE HUNGER PROJECT en je bent erbij! De avond staat in het teken van gezond en voedzaam eten en voor elke genomineerde ouder doneert de Nationale Postcode Loterij bovendien een Moringaboom aan een familie in Ethiopië, Malawi of Oeganda.
 • Meld je aan als vrijwilliger voor het diner. Zo zoeken we mensen voor de bar, voor de ontvangst, de registratie of onze Moringa-stand. Mail Annemarie!
 • "Een boom die levens redt, dát is pas een levensboom" - Lees de blog van Astrid

Moringa in Ethiopië

“Moringa is de ideale plant voor mensen die geen geld hebben om groente of fruit te kopen. Moringa heeft een zeer hoge voedingswaarde en bevat veel eiwitten en essentiële vitamines en mineralen. Zelf groeide ik op in een gezin waar we tekort hadden aan groente en fruit, net zoals vrijwel al mijn dorpsgenoten. Het geeft me daarom erg veel voldoening dat ik meewerk aan de introductie van Moringa bij mensen die het heel goed kunnen gebruiken.” - Asaminew Abiju, coördinator van het Moringaprogramma van The Hunger Project Ethiopië.

Lees het achtergrondverhaal over ons Moringaprogramma in Ethiopië

Instagram

Sinds kort zijn wij actief op Instagram, een social media platform waar we al onze foto's op kunnen delen. Van Humans of The Hunger Project foto's tot groepsfoto's van ons kindhuwelijken team in Ethiopië. En héél veel foto's die nog te wachten staan.

Volg ons op www.instagram.com/thpnederland

Voor in ons nieuwe pand:

Met verhuizen komt opruimen en tijdens het opruimen kwamen we erachter dat we nog wel een paar handige spullen kunnen gebruiken. Wie oh wie heeft de volgende spullen over en kan ons helpen aan:
 • Borden
 • (Limonade) glazen
 • Een broodmes
 • Een groot prikbord
 • Tegeltjeswijsheden
Foto's: The Hunger Project & Johannes Odé
The Hunger Project is trots om gesteund te worden door:
The Hunger Project | Arthur van Schendelstraat 500 | 3511 MH Utrecht | T 030 233 53 40
 info@thehungerproject.nl | www.thehungerproject.nl 
NL69 TRIO 0254 7828 76
Strategieën
Landen
Thema's
Actueel
Contact
Investeer

 
Wil je je afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan op deze link 

  
Email Marketing Powered by MailChimp